Προοδευτική οπισθοδρόμηση

Προοδευτική οπισθοδρόμηση

1. Δεν υπήρξαν πιο οπισθοδρομικοί τσαρλατάνοι από τους αριστερούς που αυτοπροσδιορίστηκαν “προοδευτικοί”. Και η προοδευτικότητά τους έβγαινε από μια θεοπάλαβη θεωρία των Μαρξ και Ένγκελς πως σύντομα το φάντασμα του κομμουνισμού θα καταλάμβανε όλη την εκβιομηχανισμένη Ευρώπη και η Αριστερά, η παράταξη/τάξη των εργαζόμενων προλετάριων, δηλαδή η νοητικά πλέον καθυστερημένη ομάδα ανθρώπων, θα καταλάμβαναν την εξουσία και θα κυβερνούσαν τα έθνη. Οι νοήμονες πολίτες, η τάξη των ιντελιτζέντσια, θα εξοντώνονταν ή υποτάσσονταν ως κοινωνικά καθάρματα!

Οι τσιπριστές εξακολουθούν να πιστεύουν αυτή την παραφροσύνη. Και κάνουν ό,τι μπορούν όχι για να φέρουν το καθεστώς ελευθερίας στον κομμουνισμό, αφού αυτό κατέρρευσε παντού όπου επιχειρήθηκε, αλλά για να καταστρέψουν κάθε προοπτική προόδου στον φιλελευθερισμό. Διότι όντας οι ίδιοι νοητικά καθυστερημένοι ζηλεύουν και μισούν τους ευφυείς.

2. Ζουν ακόμα στον 19ο αιώνα όπου οι ανειδίκευτοι χειρώνακτες εργάτες ξεσηκώνονταν κι έσπαγαν μηχανήματα και πυρπολούσαν εργοστάσια, διότι νόμιζαν – έτσι τους έλεγαν οι σοσιαλιστές ινστρούχτορες – πώς αυτά τους έπαιρναν τις δουλειές.

Στη συνέχεια οι δουλειές πολλαπλασιάστηκαν. Μα οι σοσιαλιστές και οι μαρξιστές έμειναν με την ηλιθιότητά τους – την οποία ανέδειξαν έμπρακτα οι Λένιν, Στάλιν και Μάο, και οι πειθήνιοι ακόλουθοί τους.

Οι τσαρλατάνοι βουλευτές και υπουργοί του τσιπρισμού δηλώνουν ακόμη ανερυθρίαστα πως ο σοβιετικός φασισμός είναι διαφορετικός από τον χιτλερικό και τον υποστηρίζουν με τη μυριόπλουτη μωρία τους.

Νομίζουν οι αναρχοαριστεροί όλοι πως οι νέες τεχνολογίες θα πάρουν πάλι τις δουλειές των δύσμοιρων προλετάριων. Δεν παρακολουθούν τι τεκταίνεται στον κόσμο της αληθινής προόδου διότι νομίζουν πως η επόμενη εποχή θα είναι η νεολιθική. Δεν ξέρουν πως οι νέες τεχνολογίες απειλούν τις δεξιότητες των μεσοαστών – δασκάλων, δικηγόρων, εμπόρων κ.λπ.

Υπάρχει τώρα ένα μηχάνημα που μεταφράζει σε βαθμό ακρίβειας 95% ένα κείμενο σε 45 γλώσσες και το εκτυπώνει σε 2 λεπτά!

Πόση ώρα και πόσοι μεταφραστές θα χρειάζονταν; (Αυτοί δεν είναι προλετάριοι σαν τους μπρατσάκηδες του ΠΑΜΕ που ξέρουν μόνο να κρεμάνε τις άπλυτες κουρελούδες τους στην Ακρόπολη και με τη βία να διασπάνε συνέδρια και συγκεντρώσεις αντιπάλων, ή τους αγανακτισμένους του τσιπρισμού που σπάνε μάρμαρα και τζάμια, καίνε κτήρια και ανθρώπους και ό,τι άλλο!)

Ένα παρόμοιο μηχάνημα βρίσκει τα κενά ή λάθη σε συμβόλαια εμπιστευτικότητας. Οι εξπέρ δικηγόροι χρειάστηκαν μιάμιση ώρα. Το μηχάνημα πήρε 22 δευτερόλεπτα!

Κι έχουμε όλων των ειδών τσογλάνια να το παίζουν πολύξεροι κυβερνώντες και να απαγορεύουν την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων για να μπορούν να διαιωνίζουν τη δική τους καθυστέρηση ως υπέρτατη αρετή και να απεργάζονται χάος και αναλήθεια.

Άραγε θα ξυπνήσουν ποτέ οι αληθινοί φιλελεύθεροι;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *