Ε1561: Παρακολουθήσεις ηλιθιότητας

Ε1561: Παρακολουθήσεις ηλιθιότητας

- in Επικαιρότητα
0

Δεν νομίζω πως ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης είναι πολιτικός υπολογίσιμος ούτε ικανός ηγέτης ούτε, φυσικά, άξιος παρακολούθησης. Ούτε νομίζω πως το Πασόκ είναι το Κέντρο, ούτε καν πως υπάρχει Κέντρο: πρόκειται για ένα ετερόκλητο σοσιαλιστικό δήθεν κίνημα (!) που δεν κινείται καθόλου παρά μόνο για να έχουν οι εκλεγμένοι πρόσβαση στις παχυλές αποζημιώσεις της Βουλής και τις ακόμα πιο παχυλές αμοιβές της Ευρωβουλής.

Ποιος βλάκας στην ΕΥΠ αποφάσισε πως αξίζει να παρακολουθείται ο κ. Ανδρουλάκης; Θα πρέπει να είναι κάποιος της Κυβέρνησης, που νομίζει πως ο ηγέτης του Πασόκ είναι επικίνδυνος για την κυβέρνηση της ΝΔ. Και υπάρχουν πολλοί τέτοιοι σε αυτό το κόμμα, το μόνο που μπορεί να επιφέρει κάποιες χρήσιμες βελτιώσεις στους κρατικούς μηχανισμούς και τους δυο μεγάλους τομείς των Δημόσιων Υπηρεσιών – την Εκπαίδευση και την Ιατρική Περίθαλψη – αν, βέβαια, αφυπνισθεί ο κ. Μητσοτάκης και καταλάβει πρακτικά τι σημαίνει διακυβέρνηση κι έτσι ξεφορτωθεί όλους τους φανφαρόνους πολιτικάντηδες που δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα (μα ούτε καν το ένα)!

Διαβάζω αρθρογράφους στην Καθημερινή οι οποίοι απηχούν πολιτικούς και προσπαθούν να μετακινήσουν το βάρος και την ευθύνη στον κ. Ανδρουλάκη που θα έπρεπε, λένε, να τρέξει και να ερευνήσει την υπόθεση! Και αυτοί δυστυχώς ανήκουν στην ίδια κατηγορία ανόητων, φαύλων και φανφαρόνων. Κι επικαλούνται την κυβερνητική ηλίθια δικαιολογία “νομότυπα ορθή μα πολιτικά εσφαλμένη”! Τρομερή ρηχότητα κι εδώ!

Το μόνο που κάνει όμως το Πασόκ, ο αρχηγός και οι αυλικοί του ( ή και αντιπολιτευόμενοι) είναι να κραυγάζουν αντικυβερνητικά συνθήματα (όχι πολιτικές αξιοπρόσεκτες), όπως κάνουν και οι τσαντισμένοι τσιπριστές, για να προσελκύσουν ψήφους. Και φυσικά με αυτό το νέο αυτογκόλ των Νεοδημοκρατών οι Πασόκοι και Συριζαίοι θα προσελκύσουν αρκετούς ψήφους. Το να σκέφτεται ένας ή άλλος πως ως τις εθνικές εκλογές μπορεί να ξεχαστεί το επεισόδιο κι έτσι δεν θα χαθούν ψήφοι από την πελατεία της ΝΔ, δείχνει μεγάλη ρηχότητα, όχι λογική στόχαση.

Το μόνο πράγμα που θα έπρεπε να ερευνήσουν και να επισημάνουν οι Νεοδημοκράτες στον κ. Ανδρουλάκη είναι η έκταση της ρηχότητάς του ως πολιτικού. Μα είναι μάλλον ανίκανοι να το κάνουν (και δίχως τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ) διότι και οι ίδιοι πάσχουν από παρόμοια ρηχότητα, δυστυχώς!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *