Δικτάτορες

Δικτάτορες

1. Είναι πλέον παλαιά και καθαγιασμένη παράδοση δικτάτορες να συναντώνται και μετά από φιλοφρονήσεις να αλληλοβοηθούνται. Δικτάτορες των δύο αντιθέτων άκρων που γειτνιάζουν στην πίσω αυλή της πολιτικής ιδεολογίας.

Ο Μαδούρο της φτωχοποιημένης Βενεζουέλας (με τους πλούσιους φυσικούς πόρους) επισκέφθηκε (Δεκ 18) τον σουλτάνο Ερντογάν της δύστυχης Τουρκίας που θέλει να κυριαρχήσει στη Μέση Ανατολή όπως παλαιότερα η άρρωστη Οθωμανική αυτοκρατορία. Θυμίζει ο τελευταίος τον ανεκδιήγητο Μπενίτο Μουσολίνι που ήθελε να αναβιώσει την απηρχαιωμένη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία – κι έσπασε τα μούτρα του στα βουνά της Ελλάδας και στη έρημο της Βορείου Αφρικής. Τον έφτιαξε λίγο ο Χίτλερ μα ο Μπενίτο αποδείχθηκε αδιόρθωτος. Το έχουν αυτό οι δικτάτορες όλοι.

2. Παλαιότερα ο Βλαδίμηρος Λένιν με τους αξιωματούχους του τα είχε βρει με τον αντικομμουνιστή, μιλιταριστή Κάιζερ και για 40εκμ αργύρια πούλησε τη χώρα και τον λαό του και τα αντιφασιστικά πιστεύω τους, για να μπορέσει να κάνει την επανάστασή του και να βασανίσει εκατομμύρια Ρώσους.

Μετά ήρθε ο στυγερός Στάλιν, ξεπερασμένος σε θανατώσεις πολιτών του μόνο από τον μέγα Μάο στην μακρινή Κίνα. Ο Μάο δεν συναγελάστηκε με κανένα ακροδεξιό – μόνο με τις παρανοϊκές δολοφονικές φαντασιώσεις του.

Ο Στάλιν όμως πιστός στη λενινιστική άγια παράδοση τα έφτιαξε με τον αχαλίνωτο Χίτλερ: η παράνομη σχέση τους (ενός αντικομμουνιστή φασίστα κι ενός αντιχιτλερικού φασίστα) διήρκεσε ενάμιση χρόνο και ο Στάλιν τροφοδοτούσε το καθεστώς, που έμελλε (όπως έπρεπε να γνωρίζει) να εξολοθρεύσει εκατομμύρια σοβιετικούς πολίτες, με χιλιάδες τόνους τρόφιμα, καύσιμα, κάρβουνο, καουτσούκ, και άλλα αγαθά για να πολεμά τη Βρετανία στη Μεσόγειο, στη Βόρεια Αφρική και στον Ατλαντικό – ωσότου στράφηκε και κατά της Σοβιετίας.

3. Πώς άραγε νομίζει ο Μαδούρο θα διασώσει το τρισάθλιο καθεστώς του με τη στενή επαφή του με τον έκρυθμο Ερντογάν; Δεν θα ήταν καλύτερα να έρθει στην ένδοξη Ελλάδα του τσιπρισμού και να συμβουλευθεί τον ιστορικό ηγέτη Αλέξη Τσίπρα που παλινόρθωσε την οικονομία και αξιοπρέπεια του έθνους του;

Βέβαια βοήθησαν οι Ευρωπαίοι κουτόφραγκοι, μα ο κ. Τσίπρας σίγουρα θα έβρισκε τρόπους να πάρει βοήθεια και ο απόβλητος κομπανιέρος του.

Δυστυχώς για τους νοσταλγούς του σταλινισμού, κι ας προσποιούνται πως μετανόησαν και ανανεώθηκαν με σοσιαλδημοκρατικό ρεβιζιονισμό, ο σύντροφος Μαδούρο, που πάντα υποστηριζόταν στο Ευρωκοινοβούλιο από τους τσιπριστές (Παπαδημούλη κλπ.) ενάντια στη μεγάλη πλειοψηφία των Ευρωπαίων (ακόμα και σοσιαλιστών!), προτίμησε τον πλαϊνό μας επίδοξο σουλτάνο.

Οι σύντροφοι Τσίπρας, Παππάς, Παπαδημούλης, Πολάκης και άλλοι, συνεχίζουν να συμπεριφέρονται προς τον Μαδούρο και τους λιγοστούς ομοίους του με την ίδια ξεδιάντροπη μεροληψία κι ενάντια στην ΕΕ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *