Παρόντα Ξεχασμένα

Παρόντα Ξεχασμένα

1. Τον Ιανουάριο 2017 μέσα σε μια εβδομάδα τρεις άνθρωποι πέθαναν στον ύπνο τους από εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα στο χοτ-σπότ της Μόριας της Λέσβου. Η οικογένεια ενός από τα θύματα κατέθεσε αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου.

Κατά τα άλλα, υπήρξαν δημοσιεύσεις σε ψιλά των ημερήσιων εκτός της Καθημερινής που ανέδειξε το θέμα μερικές φορές από τότε (μα κανείς δεν συγκινήθηκε).

Είναι δε εξοργιστική η αχαλίνωτη υποκρισία του αρχιερέα του τσιπρισμού ο οποίος δεν κάνει τίποτα ως πρωθυπουργός παρά μόνο να προβάλλει την αηδιαστική προσωπικότητα του ως σωτήρα της Ελλάδας και νουθετιστή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έστω κι αν στην ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μόνο 65 της άρρωστης παράταξής του από τα 700+ μέλη κάθισαν να ακούσουν τις αρλούμπες του. Και τρέχει τουριστικά πότε στην Αμερική πότε στη Ρωσία, πότε στις Πρέσπες – φτάνει να εμφανίζεται στην τιβί.

Πού άραγε θα τον κατάτασσε ο Θεόφραστος, διάδοχος του Αριστοτέλη στο Λύκειο, όταν έγραψε τους Χαρακτήρες του; Τότε δεν υπήρχε ο Καραγκιόζης, αλλιώς αυτός σίγουρα είναι ο μόνος (και ο χαμαιλέων) που αλλάζει ποιόν και μορφή τόσο εύκολα. Να μερικά κύρια χαρακτηριστικά που επισημαίνει ο αρχαίος φιλόσοφος: αλαζονεία, αναισθησία, αναισχυντία, δειλία, κακολογία (λάσπη), ολιγαρχία, φιλοπονηρία.

2. Τα αναφέρω όλα αυτά διότι κανένα όργανο ή μέλος του κατά τα άλλα λαλίστατου τσιπρικού μορφώματος δεν έχει δείξει ενδιαφέρον για τους άτυχους μετανάστες: ούτε κυβερνητικοί βουλευτές που τόσο κόπτονται για τον άθλιο ρατσισμό των Δεξιών, ούτε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ούτε άλλο τσιπρικό κομματικό όργανο που τόσο υπερασπίζεται τα δικαιώματα των προσφύγων.

Πλήρης σιγή. Μάλιστα ο ένας από τους τρεις, ο 46χρονος Σύρος Μουσταφάς Μουσταφά, από όσα μαθαίνω, δεν έπρεπε καν να βρίσκεται στη Μόρια καθώς του είχε δοθεί άδεια διαμονής στην πόλη Βίσμαρ της Γερμανίας!

Σιγή τάφου, κυριολεκτικά. Καμιά ευθύνη – από τους ευθυνο-ανεύθυνους τσιπριστές. Καμιά διερεύνηση για να εξακριβωθεί τι (δεν) λειτούργησε ορθά ή όχι!

Ένα ολόκληρο Κόμμα του Λαού που ανέδειξε μια πολυπληθή κυβέρνηση (την πολυπληθέστερη στην ΕΕ!) και δεν ασχολείται καθόλου με το θέμα!

3. Και πάλι τα αναφέρω αυτά διότι την εποχή της αρχής της κρίσης όταν είχαμε αυτοκτονίες, λιποθυμίες στα σχολεία και άλλες παραφουσκωμένες και παραποιημένες ειδήσεις για τέτοια θέματα, συχνά ανύπαρκτα, οι φυλλάδες του τσιπρισμού (στην αντιπολίτευση τότε) έγραφαν ιερεμιάδες κατά των άσπλαχνων οργάνων του καπιταλισμού και της ξένης καταδυνάστευσης.

Το 2013 οι τσιπριστές σχολίαζαν με τον συνήθη φωνακλάδικο τόνο τους την είδηση για τον θάνατο σπουδαστών από αυτοσχέδιο μαγκάλι. Τους συνέφερε πολιτικά διότι οφειλόταν στη “μνημονιακή εποχή” που έφεραν οι ανάλγητοι Δεξιοί. Τότε οι επάρατοι Δεξιοί έβγαλαν το ιατρικό πόρισμα των τοξικολογικών εξετάσεων σε 2 μήνες!

Με την προοδευτική δήθεν (μα οπισθοδρομική, όντως) κυβέρνηση των τσιπριστών το πόρισμα για τους τρεις πρόσφυγες βγήκε μετά από 10 μήνες. Και όπως έγραψα δεν έγινε καμιά ουσιαστική έρευνα. Να μη λεκιαστεί πάλι ο κ. Τσίπρας και το τσούρμο εγκληματικής ανικανότητας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *