Ρατσισμός πάλι

Ρατσισμός πάλι

Ο ρατσισμός είναι αδέλφι του φασισμού. Και βέβαια τα αδερφάκια δεν είναι μόνο μαύρα σαν τον χιτλερισμό (Μουσολίνι, Φράνκο κλπ.) μα και κόκκινα ή κίτρινα σαν τον λενινισμό, μαοϊσμό και τον δικό μας άτσαλο τσιπρισμό.

Το περιστατικό, ούτε πρώτο ούτε τελευταίο, έλαβε χώρα γύρω στις 17-19 Φεβρουαρίου 2019. Υπήρξαν πολλά και χειρότερα προηγούμενα για τα οποία το επίσημο κράτος ούτε καν σχολίασε.

‘Ένας απλός μελαμψός μετανάστης πέθανε στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας με το όνομα Εμποκά (από Νιγηρία). Μια ολιγόλογη ανακοίνωση από την Αστυνομία πως ο άνθρωπος πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση. Καμία μνεία για αίτια θανάτου.

Ο μετανάστης φεύγει από το σπίτι του υγιής, πάει να δουλέψει μα προσάγεται στο ΑΤ (άγνωστο γιατί) και καταλήγει νεκρός.

Σύμφωνα με ανθρώπους της δικής του κοινότητας υπέστη ξυλοδαρμό.

Ποιους να πιστέψουμε;

Αν ήταν ένα ή έστω 2 ή 3 περιστατικά μεμονωμένα, σκόρπια στην επικράτεια, θα έλεγες «Ε, τι να γίνει… Συμβαίνουν…» Μα όταν συμβαίνουν κατ’ επανάληψη και δίνονται μόνο λακωνικές δηλώσεις δίχως εξηγήσεις, τότε θυμίζουν… φασισμό.

Υπάρχει δυστυχώς και στη χώρα μας ρατσισμός άσχετα με τα ευχολόγια ευσεβών πλην εθελοτυφλούντων δημοσιογράφων και πατριδοκάπηλων.

Υπάρχει ρατσισμός και υπάρχει επιθετικότητα και παράλογη βία συχνά στα σώματα ασφαλείας όπου τα όργανα δείχνουν να μεθούν (κάποτε δυνατά) με την αίσθηση ισχύος που έχουν ως κρατικά όργανα επιβολής του νόμου.

Είναι σε μεγάλη αφθονία οι καταγγελίες εναντίον τους για βιαιοπραγίες, κακοποιήσεις, εξυβρίσεις, εξευτελισμούς. Κάποτε στα αστυνομικά τμήματα κάποτε στα κέντρα κράτησης ή αλλού. Τα έχουμε ακούσει αυτά από την εποχή των προωθήσεων κι επαναπροωθήσεων στον Έβρο…

Μα οι δίδυμες τάσεις υπάρχουν και στην κυβέρνηση, ως φαίνεται. Και σε αυτό το επίπεδο δεν είναι λίγες οι εκδηλώσεις ρατσισμού από υψηλότατους αξιωματούχους.

Ιατροδικαστικές εξετάσεις παίρνουν αδικαιολόγητα μακρύ χρόνο για να παρουσιαστούν. Δίκες τραμπούκων και δεξιών και αριστερών ή τρενάρονται ή εγκαταλείπονται.

Όμορφες μα επιπόλαιες εξαγγελίες σαν της κας Τασίας πως οι μετανάστες «λιάζονται» και μετά εξαφανίζονται προδίδουν την απύθμενη ανευθυνότητα του τσιπρικού τσούρμου που με παραπλανητική επικοινωνιακή πρακτική βγάζει εξαγγελίες μεγαλόστομες αντί να βγάζει, όπως σάπια δόντια, και να καταργεί, ενεργούς θύλακες ρατσισμού.

Δυστυχώς, αυτό δεν είναι το μόνο ανόμημα της ανίκανης αυτής κυβέρνησης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *