Τρακτέρ τότε και τώρα

Τρακτέρ τότε και τώρα

1. Ο κ. Στέλιος Κούλογλου, νυν ευρωβουλευτής του τσιπρισμού (Φεβ 2019), εξέδωσε το 2005 έναν τόμο 600 σελίδων περίπου Μαρτυρίες για τον Εμφύλιο και την Ελληνική Αριστερά (Αθήνα, Εστία). Αυτός περιέχει πάνω από 25 άρθρα αριστερών ανανεωμένων ενάντια στον σταλινισμό και τον ορθόδοξο κομμουνισμό του Ζαχαριάδη και του ΚΚΕ, παρότι όλοι ήταν γαλουχημένοι στα υψηλά ιδεώδη του σοβιετικού κομμουνισμού (Ανταίος, Π. Δημητρίου, Λ. Κύρκος, Λαζαρίδης, Γ. Μαρίνος, Νεφελούδης, Έλλη Παπά, Φαράκος κλπ.).

Όλοι καταφέρονται ήπια ή έντονα κατά των θεωριών και πρακτικών των αρτηριοσκληρωτικών του ΚΚ (Ελλάδας και Σοβιετίας κυρίως) κι ευαγγελίζονται τον νέο σοσιαλισμό ή «κομμουνισμό με ανθρώπινο πρόσωπο» και, φυσικά, «ηθικό πλεονέκτημα»! Η ζωή και δράση τους δείχνει πως δεν υπάρχει τέτοιος κομμουνισμός.

Τώρα ο Σ. Κούλογλου είναι ευρωβουλευτής και το τσιπρικό κόμμα κυβέρνηση. Τώρα στηρίζει καθεστώτα σαν του Μαδούρο στη Βενεζουέλα διότι ο Ιεροφάντης του είχε καλές σχέσεις με τον άξεστο οδηγό λεωφορείων που έγινε Πρόεδρος με καλπονοθείες και την κομμουνιστική βία και καταπίεση του Τσάβεζ. Οι τσιπριστές όλοι στηρίζουν τώρα ένα κράτος με τα σταλινικά γνωρίσματα καταπίεσης και φτωχοποίσης.

2. Τώρα μάλιστα βρίσκει ο Σ. Κούλογλου πως οι αγρότες δεν έχουν αιτήματα άξια λόγου. Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τουίτερ αναδημοσιεύει άρθρο από το TVXS (4/2/19) με τίτλο «Σοβαρά τώρα, ξέρει κανείς τα αιτήματα των αγροτών;»

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών, γράφει, είναι στην επικαιρότητα. «Η προσέγγιση κάθε τέτοια εποχή είναι περίπου μηχανική και ουδείς ασχολείται με τα αιτήματά τους.» Τόσο φιλόστοργη είναι και η προσέγγιση των τσιπριστών.

«Καθώς τα φορολογικά, ασφαλιστικά ή άλλα οικονομικά θέματα είναι όλα λυμένα – παρά την κρίση – πολλοί αναρωτιούνται για ποιο λόγο θα βρεθούν στους δρόμους».

Προσέξτε το «ανθρώπινο πρόσωπο» και το ηθικό πλεονέκτημα στην άψογη ψευδολογία που υιοθέτησαν οι Λένιν, Στάλιν και οι διάδοχοί τους Κάστρο, Τσάβεζ, Μαδούρο κλπ. Όλα τα «οικονομικά θέματα είναι λυμένα»!

Και συνεχίζει «το ανθρώπινο πρόσωπο»: «Η κοινωνική ομάδα που επλήγη λιγότερο από την κρίση [δηλ. οι αγρότες]… κάνει επίδειξη κυνισμού και παρωχημένου πολιτικού εκβιασμού.» Είναι η στάση των ακόρεστων κομμουνιστών δικτατόρων που αφού λύθηκαν τα οικονομικά προβλήματα από τη δική τους κυβέρνηση μέσω πανεθνικής φτωχοποίησης, πώς τολμά η ομάδα των «κουλάκων» να έχει αιτήματα;

3. Άλλες εποχές, άλλες συνθήκες, άλλες ηθικές τώρα.

Το άρθρο επεκτείνεται και σε άλλες κοινωνικές ομάδες που δεν εκτιμούν τους τιτάνιους αγώνες που δίνει μια σοσιαλιστική, φιλεργατική κυβέρνηση (= το τσούρμο των τσιπριστών, το πιο αισχρό και ανίκανο μόρφωμα στην ελληνική ιστορία) και δίχως ντροπή κατεβαίνουν σε κινητοποιήσεις εκπαιδευτικοί, πυροσβέστες κλπ.

Και το λενινιστικό άρθρο καταλήγει – πολύ ορθά ίσως: «Αφού σοβαρεύτηκε αρκετά η χώρα, καιρός να σοβαρευτεί και ο συνδικαλισμός»!

Ξεχνά, φυσικά, ο Σ. Κούλογλου πως ο συνδικαλισμός είναι αυτός που είναι σήμερα – μη σοβαρός, συμφεροντολόγος κι ενεργότατα τοξικός με όλες του τις παρενέργειες – χάρη στον Ανδρέα Παπανδρέου και τους οπαδούς του που, μετά, ακολούθησαν τον τσαρλατάνο κ. Τσίπρα και ανήκουν τώρα στον Σύριζα.

Ξεχνά επίσης τις φωτογραφίες σε όλα τα ΜΜΕ του αλητήριου της πολιτικής Αλέξη Τσίπρα σκαρφαλωμένου σε τρακτέρ να εγκωμιάζει τις κινητοποιήσεις των αγροτών και να τους ενθαρρύνει σε «αγώνες» για τα δίκαιά τους -ενάντια σε άλλες κυβερνήσεις.

Ξεχνά και το βίντεο όπου ένας αγρότης φωνάζει στον Τσίπρα: «Όταν κυβερνάς, μην τα ξεχάσεις»!

Και τότε ψευδόταν ο κ. Τσίπρας και τώρα. Το ίδιο και ο κ. Κούλογλου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *