Καλά να πάθουν…

Καλά να πάθουν…

Ο κύριος Τσίπρας θριαμβεύει. Η απάτη, η διγλωσσία και οι κωλοτούμπες (κυβιστήσεις τις λένε οι ευπρεπείς) θα γίνουν οι νέες πρακτικές στην πολιτική αφού ο τσαρλατάνος μας τις χρησιμοποίησε τόσο επιτυχώς.

Είναι πλέον το γκόλντεν μπόι των Ευρωπαίων κοιλέντερων στα οποία θα πρέπει να καταταγεί τώρα και η κα Μέρκελ μαζί με τους Γιούνκερ, Μοσκοβισί κλπ φανφαρόνους του Ευρωπαϊκού πολιτικού πελάγους.

Έτσι ξαφνικά ο Τσίπρας έγινε πολιτικός (statesman αγγλιστί) από απρόβλεπτος θερμοκέφαλος αναρχο-αριστερός. Ο πιο αχρείος πολιτικάντης της Ελλάδας μπορεί και να προταθεί για Νόμπελ ειρήνης. Είναι, λένε τα κοιλέντερα, νότιο-ευρωπαίος πραγματιστής, αξιόπιστος ευρωπαϊστής, εποικοδομητικός εταίρος στην ΕΕ, πυλώνας και παράδειγμα δημοσιονομικής σταθερότητας. Και τα πιστεύουν.

Οι Βαλτικοί, οι Ολλανδοί και όσοι άλλοι απόλαυσαν τα σοβιετικά σφιχταγκαλιάσματα μάλλον δεν χάφτουν αυτές τις ανοησίες για τον Τσίπρα και το τσούρμο των τσογλανιών του. Μα αυτές είναι μικρές χώρες και σχεδόν αμελητέες μπροστά στην ισχύ της Γερμανίας και Γαλλίας–που δεν θέλουν άλλους μπελάδες με τους Έλληνες.

Μου φαίνεται πως και οι μεγάλες χώρες δεν θέλουν πια πραγματική ενοποίηση της Ευρώπης. Οι πολιτικάντηδες τους δεν βλέπουν εύκολο δίαυλο προς την ενοποίηση. Κάθε άποψη προς αυτόν τον στόχο ενέχει πραγματική εργασία. Και οι αξιωματούχοι έχουν συνηθίσει να εισπράττουν εξαιρετικά υψηλούς μισθούς για να κάνουν όσο το δυνατόν λιγότερα. Γιαυτό δεν έγινε και δεν γίνεται κάτι προς την ενοποίηση που ο καημένος ο Σούλτς, μόνος αυτός στη Γερμανία, προσπάθησε να επισπεύσει!

Έτσι το χρυσό παιδί που θα κάνει οποιαδήποτε κωλοτούμπα στα λόγια και στα χαρτιά για να ευχαριστήσει τους κύριους και τις κυρίες στην ΕΕ, τους την έφερε πάλι στο διεθνές σκηνικό.

Μαζί με τους ελάχιστους αντι-ευρωπαίους (ευρωσκεπτικιστές τους λένε οι ευπρεπείς) οι δικοί μας ρέμπελοι ψήφισαν υπέρ του Μαδούρο ασκώντας βέτο στην ΕΕ.

Εδώ μερικοί πραγματιστές ρωτούν: «Πως γίνεται να είναι [ο Τσίπρας ή οποιοσδήποτε] και ευρωπαϊστής και μαδουριστής;» Και ξαναρωτούν: «πως γίνεται οι τσιπριστές να ισχυρίζονται δημόσια πως είναι συνέχεια του δολοφονικού ΕΛΑΣ που αιματοκύλισε τη χώρα για να την εντάξει κάτω από τις μπότες του Στάλιν;»

Οι Ευρωπαίοι, Μοσκοβισί, Μέρκελ, Γιούνκερ κλπ, τα γνωρίζουν αυτά μα τα αγνοούν. Γνωρίζουν από τους ανταποκριτές δημοσιογράφους τους και τις Πρεσβείες τους στην Ελλάδα πως οι τσιπριστές έχουν διαφθείρει κάθε πολιτειακό θεσμό κι έχουν καταστρέψει ανεπανόρθωτα την Παιδεία.

Μα τα αγνοούν. Διότι έχουν πάψει να ενδιαφέρονται για μια δημοκρατική Ενωμένη Ευρώπη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *