Απάτης θερμοκοιτίδα

Απάτης θερμοκοιτίδα

1. Το όσιο Δημόσιο έχει αναβαθμιστεί στον ρόλο του. Εξυπηρετεί πλέον ανάγκες των πολιτών που ο μεγάλος Βενιζέλος θα ζήλευε όταν θεσμοθετούσε τη μονιμοποίηση των υπαλλήλων του εισάγοντας έτσι την πιο ύπουλη αισχρότητα και διαφθορά στην κρατική λειτουργία.

Η απάτη είναι πλέον το μόνο σίγουρο στοιχείο ανάπτυξης.

Η κα Εύα Καραμανώλη μας πληροφόρησε (Καθημερινή 11/11/2018) πως από το 2014 ως τον Οκτώβριο 2018 εντοπίστηκαν 1.737 υπάλληλοι με πλαστούς τίτλους σπουδών σε διάφορους τομείς του Δημοσίου. Άλλες 2.000 είναι υπό διερεύνηση – μα δεν έχει διευκρινιστεί αν εδώ περιλαμβάνονται και «τιτλούχοι» μη αναγνωρισμένων ΑΕΙ. Πρέπει, επιπλέον, να προσθέσουμε σε όλους αυτούς και τους «επίορκους» που συνεχίζουν ατάραχοι να λουφάρουν στο Δημόσιο, χάρη στον ζήλο συνδικαλιστών και προϊσταμένων, να μην συμμετέχουν σε πειθαρχικά συμβούλια που κανονικά θα επιβάλουν ποινές για τέτοιες παρανομίες. Οι δε Συριζανέλληνες, κυβερνώντας με νέο νόμο, τους επανάφερε στη δημοσιοϋπαλληλία, αντί να τους φυλακίσει, έτσι που να εξασφαλίσει τη μελλοντική υποστήριξή τους στις εκλογές (του 2019, ή όποτε).

2. Όλοι αυτοί οι ΔΥ, παρά τις αποδεδειγμένες παρανομίες τους, απολαμβάνουν προνόμια που οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα ούτε καν ονειρεύονται, διότι είναι όλα τόσο σκανδαλωδώς υπερβολικά, σε παράλογο βαθμό.

Μετά είναι και οι μάζες των «σακάτηδων», κουτσών, κουφών, τυφλών, κλπ. που έπαιρναν επιδόματα και συντάξεις αναπηρίας.

Η κοινή κατάσταση είναι πλέον οι μισοί σχεδόν Έλληνες να είναι κηφήνες και να ζουν χάρη στην απατεωνιά του τσιπρικού τσούρμου εις βάρους των έντιμων εργαζομένων στον ταλαίπωρο ιδιωτικό τομέα.

Υποτίθεται πως η σύνολη κατάσταση έχει βελτιωθεί μετά τις εκκαθαρίσεις που έχουν γίνει πλαστογράφων και «πλαστών αναπήρων». Αυτό υποστηρίζεται από επίσημες εξαγγελίες (συν και του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης). Βέβαια, οι κακόπιστοι θα ρωτήσουν Ποιος ελέγχει αυτούς του ελεγκτές;

Διότι Εκθέσεις από διεθνείς οργανισμούς μεγάλου κύρους δείχνουν πως το ελληνικό Δημόσιο όχι μόνο δεν εξυγιαίνεται μα βυθίζεται βαθύτερα στη διαφθορά.

3. Ένιωσα μεγάλη έκπληξη, όπως πολλοί άλλοι, όταν άκουσα για την καταδίκη σε 10 χρόνια φυλάκισης της καθαρίστριας που παραποίησε το Απολυτήριο (δημοτικού!) για να προσληφθεί – ως καθαρίστρια σε παιδικό σταθμό στον Βόλο. Έκπληξη διότι υπάρχουν τόσοι και τόσοι αμόρφωτοι με χαριστικά πτυχία (ανωτάτων σπουδών) ή άλλα πλαστά πιστοποιητικά σε θέσεις ανώτατων αξιωματούχων.

Από την άλλη πρέπει να αναλογιστούμε αμερόληπτα πως η όποια παραποίηση και πλαστογράφηση πιστοποιητικών που εξασφαλίζει μια θέση, αποκλείει κάποιο άλλο πρόσωπο που ενδεχομένως έχει γνήσιο πιστοποιητικό.

Γιατί σπεύδουμε τόσο εύκολα να θωπεύσουμε τους θύτες αγνοώντας τα θύματα;

Δυστυχώς τα τσιπρικά τσογλάνια που κυβερνούν θέλουν κατά τη λενινιστική διαλεκτική του υλισμού να θεωρούνται «προστάτες» – σύμφωνα με τη μαφιόζικη πρακτική προστασίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *