Νέος Εμφύλιος

Νέος Εμφύλιος

- in Επικαιρότητα
0

Αμαρτία μου εξομολογημένη δημοσίως. Το βρίσκω δύσκολο να πιστέψω πως ο κ. Καμμένος, τόσο ακαπήλευτος, ακαταμάχητος και ακροβατικός, διέλυσε την άδολη φιλία του με τον κ. Τσίπρα και άφησε το πιο λατρευτό υπουργείο της Άμυνας, για μια τόσο ασήμαντη διαφωνία στο Μακεδονικό.

Επί 4 ολόκληρα έτη τα δυο enfants terribles της ελληνικής τρομερής πολιτικής συγκυβέρνησαν δείχνοντας πως τα μεγάλα Αντίθετα (αναρχο-αριστεράς κ. Τσίπρας και αναρχο-δεξιάς κ. Καμμένος) ελκύονται με πάθος. Έγιναν συνένοχοι σε μια από τις μακροβιότερες και αθλιότερες κυβερνήσεις της χώρας.

Κάπου αλλού θα τα τσούγκρισαν τσιπριστές και ανέλληνες για να ακολουθήσει ένας τόσο άχαρος χωρισμός.

Το πάθος παραμένει, μα ο αμαρτωλός έρως έχει μετατραπεί σε έχθρα. Και τώρα, για την ώρα, αλληλο- βομβαρδίζονται με βερμπαλισμούς πλάγιους. Μα το βλέπεις, το νιώθεις πως όπου να ‘ναι θα πέσουν τα εμπρηστικά.

Ποιος εκβιάζει ποιόν και με τι;

Ο κ. Τσίπρας έδειξε για μια ακόμα φορά τη δημοκρατική ευαισθησία του καθώς με την προσωπίδα της Κεντροαριστεράς προσκαλεί στην αρκουδίσια αγκαλιά του τους χαζούς αυτού του χώρου. Απαγόρευσε στον κ. Βούτση (που πάντα μου θυμίζει χασάπικο ή κουτούκι) να αλλάξει τον κανονισμό της Βουλής ώστε να διατηρεί ο κ. Καμμένος τα αρχηγικά του προνόμια.

Είναι σα να λέει: «Πάει, καταλάβετέ το: οι ανέλληνες διαλύθηκαν!»

Έδειξε όμως και την ανδρεία που κληρονόμησε από τον αείμνηστο Ανδρέα: δεν υπέκυψε στον εκβιασμό του Καμμένου. Ας διαλαλήσει, υπαινίσσεται, ό,τι θέλει το αποκαΐδι που είναι ο Καμμένος.

Είναι όμως τόσο αποκαΐδι πια ο καημένος κ. Καμμένος;

Κατέχει άραγε φοβερά μυστικά για τους Τσίπρες και τσιπριστές ο τόσο υπερόπτης μα τόσο υποχείριος πρώην υπουργός; Τι ανομίες έγιναν στα παρασκήνια των Πρεσπών, στις σχέσεις με τον Μαδούρο και στα οικογενειακά και τουριστικά του ζεύγους Τσίπρα;

Ο Τσίπρας έχει εξασφαλισμένη για την ώρα τη Δεδηλωμένη χάρη στα βολεμένα μαλάκια της Βουλής. Ο πρώην παρτενέρ του είναι πια παρελθόν ξεγραμμένο και αδιάφορο.

Μα ο Καμμένος θέλει ακόμα να έχει κοινοβουλευτική ομάδα και αρχηγιλίκι με τα προνόμια που αυτό συνεπάγεται. Εδώ καίγεται. Το φυσάει και δεν κρυώνει με τίποτα.

Νέος εμφύλιος, λοιπόν, μεταξύ τσιπριστών και ανελλήνων. Ελπίζω να είναι απόλυτα εξοντωτικός.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *