Δηλητηριώδης Ζάχαρη (2)

Δηλητηριώδης Ζάχαρη (2)

- in Επικαιρότητα
0

Η τσιπρική σχιζοφρένεια δεν λέει να καταλαγιάσει. Το αντίθετο, με την ακήρυχτη προεκλογική περίοδο.

Όπως κάθε ΔΕΚΟ, κάθε δηλαδή εταιρεία του Δημοσίου, που ξεκίνησε υγιώς για να βοηθάει την οικονομία της Πολιτείας μα σύντομα καταλήγει ως καταφύγιο για κομματικούς ημέτερους, έτσι και η ΕΒΖ Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. Και βέβαια είναι καταχρεωμένη στα 260 εκμ με ετήσια ζημιά αρκετών εκατομμυρίων που καλύπτεται από την κρατική φοροληστεία.

Με μια ακόμη εξοργιστική φιλανθρωπία η τσιπρική κυβέρνηση τακτοποίησε (τέλη Δεκ 2018) 215 εργαζόμενους στην ΕΒΖ που μαστίζεται από το καρκίνωμα της κρατικής κακοδιαχείρισης, ανευθυνότητας, κομματικού βολέματος και, φυσικά, πολιτικής παρακμής.

Την ίδια ώρα, όπως σημειώσαμε νωρίτερα, ενώ η παραγωγή ζάχαρης επέφερε € 77 εκμ, οι εισαγωγές αυξήθηκαν στα 168,4 εκμ! Όταν στην Ευρώπη απελευθερωνόταν η παραγωγή ζάχαρης από την κρατική μέριμνα για να αναπτυχθεί (Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία), στη χαζοχαρούμενη χώρα μας το κρατικοδίαιτο καθεστώς ξεδιάντροπα διατράνωνε τη θέση του για να μη θιγούν τα κεκτημένα μιας ακόμα μερίδας “κακόμοιρων” εργαζομένων και τευτλοπαραγωγών στη Βόρειο Ελλάδα.

Τώρα πάλι μερικές επιχειρήσεις κλείνουν, παρά την “καθαρή μας έξοδο” και την αισιοδοξία που δειλά εμφανίζεται, κι εκατοντάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα γίνονται άνεργοι.

Η αναισθησία των τσιπριστών (και του λεπτεπίλεπτου κ. Τσακαλώτου) είναι απίστευτη. Από τους 215 εργαζόμενους, οι 95 έχουν συμπληρώσει τα 56 έτη ηλικίας και θα συνταξιοδοτηθούν σε 5-6 χρόνια με όλη την εύνοια που απολαμβάνουν οι Δ.Υ: θα ενταχθούν σε ειδικά προγράμματα επιδότησης. Το κόστος δεν είναι μεγάλο βέβαια. Μόνο 4 εκμ.

Μια άλλη τροπολογία αφορούσε 118 εργαζόμενους που θα πάρουν μετάταξη κάπου στο Δημόσιο, αφού δεν θα συνταξιοδοτηθούν σαν τους άλλους.

Αυτά γίνονται για την “εξυγίανση” της ΕΒΖ ώστε να βρεθεί ιδιώτης επενδυτής που θα προσλάβει νέους σε ηλικία εργαζόμενους.

Είναι η ίδια τσιπρική κυβέρνηση και οι ίδιοι εργαζόμενοι που βροντοφώναξαν όχι πριν τρία χρόνια σε μια πρόταση εξαγοράς αυτής της χρεοκοπημένης εταιρείας για 110 εκμ. Το μεν τσιπρικό τσούρμο διακυβέρνησης από σκέτο μίσος για τον ιδιωτικό τομέα (που θα επιτύχαινε εκεί όπου το κράτος απέτυχε) οι δε κρατικοδίαιτοι εργαζόμενοι (αν εργάζονται) για να μην ξεβολευτούν ξαφνικά. Τώρα όμως που όλοι έχουν τακτοποιηθεί η ΕΒΖ πάει για φθηνότατο ξεπούλημα!

Το πλοίο που λέγεται Ελλάς χτύπησε κάποιο παγόβουνο πριν μερικά χρόνια και τώρα μπάζει από πολλές ραγισματιές, μα το τσιπρικό τσίρκο συνεχίζει την παρακατιανή του παράσταση και ο κοσμάκης κοιτάει μισοκοιμισμένος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *