Απαλειφάδια

Απαλειφάδια

- in Επικαιρότητα
0

Π. Πετριάς

1. Η λέξη «απαλειφάδι» σε λιγοστά λεξικά βρίσκεται, αν και το ρήμα «απαλείφω» και η «απάλειψη» βρίσκονται σε όλα.

Την χρησιμοποίησε ο Πρωθυπουργός μας στο Κοινοβούλιο (μέσα Δεκεμβρίου) όταν απευθυνόταν στον κ. Μητσοτάκη – μα έβριζε πλαγίως άλλους.

Είπε: «Εσείς μπορείτε να βολευτείτε με διάφορα απαλειφάδια της πολιτικής ζωής που πέρασαν από τα έδρανα του Σύριζα και επειδή είχαν περίεργες σχέσεις με τη μισή Αθήνα έφυγαν… και τώρα τους παίρνετε εσείς… μπας και πάνε με την άλλη μισή Αθήνα.»

Τρομερή πρόταση για έναν φιλοσοφημένο δήθεν στοχαστή της Αναρχοαριστεράς που φλέγεται να μεταμορφώσει την Ευρώπη (σε αποκαΐδια, όπως όλοι αυτοί της λενινιστικής λαίλαπας).

Οι υπαινιγμοί είναι απαξιωτικοί και υβριστικοί και ο καθένας μπορεί να υποθέσει πολλά και διάφορα για τα «απαλειφάδια»!

Τελευταίος ήταν ο κ. Τατσόπουλος. Μα υπήρξαν και άλλοι παλαιότερα όπως ο κ. Γρ. Ψαριανός. Η αναφορά πάντως είναι στον Π. Τατσόπουλο.

2. Πριν από αυτή την κλασικά λενινιστική ρητορική που εξυβρίζει κι επιχειρεί να καταλασπώσει τον άλλο (επίθεση ad hominem) αντί να προσφέρει πειστικά επιχειρήματα, ο κ. Τσίπρας είπε: –

Κε Μητσοτάκη, ακούστε, σε αυτόν τον χώρο – ιδιαίτερα στον χώρο της Κεντοαριστεράς και του ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν άνθρωποι έντιμοι και αγωνιστές που πάλεψαν τα χρόνια της ζωής τους για μια καλύτερη Ελλάδα…. στους δικούς μας αγώνες στις δικές μας τάξεις… όπως σήμερα βρίσκεται δίπλα μας στον αγώνα για μια καλύτερη Ελλάδα η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80. Αν αυτό δεν σας αρέσει, αυτή είναι η πραγματικότητα.

Απευθυνόταν στον Μητσοτάκη της ΝΔ, μα ουσιαστικά απαξίωνε την κα. Γεννηματά και το ΚΙΝ-ΑΛ (=ΠΑΣΟΚ). Μόνο αυτός, έλεγε, αγωνίζεται για μια καλύτερη Ελλάδα. Και μόνο τα κοινωνικά κατακάθια και οι απατεώνες σαν τον Αντρέα Παπανδρέου, Τσοχατζόπουλο και όμοιους, που καταλήστεψαν και καταβαράθρωσαν σε χρεωκοπία τη χώρα – μόνο ο ίδιος (με το μνημόνιο και τις απάτες του) και αυτοί, οι αναρχοριστεροί τσιπριστές του, έφτιαξαν καλύτερη Ελλάδα!

Αυτά έμαθε νέος, αυτά ξέρει, αυτά λέει ο ιεροφάντης του τσιπρισμού.

3. Προσέξτε όμως την αναρχοαριστερή κολοβή ανερμάτιστη λογική στην ψευτοκριτική που κάνει.

Όταν φεύγουν άτομα από το πιο μιαρό και μίζερο μόρφωμα πολιτικής στην ελληνική ιστορία είναι «απαλειφάδια», είναι ανάξιοι και σιχαμεροί.

Εντούτοις, ο Σύριζα αποτελείται τώρα από την πλειοψηφία της πασοκαρίας απατεώνων κι εγκληματιών που βλέποντας πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα τους έδινε άλλες παροχές στράφηκαν στους απατεώνες εγκληματίες των αγνών τσιπριστών που αγωνίζονται για νέες παροχές – όπως διαφαίνεται ολοκάθαρα από τον Νοέμβριο 2018. Είναι μαζί και απαλειφάδια του ΚΚΕ!

Είναι, όμως, κυρίως οι «έντιμοι αγωνιστές» του ΠΑΣΟΚ που θέλουν πάλι αστακομακαρονάδες.

Και ο κ. Τσίπρας (με το τσούρμο του) θα κάνει το παν να τους τις δώσει για να τον ξαναψηφίσουν και να παραμείνει στην εξουσία. Και να μας οδηγήσει ξανά προς τη χρεωκοπία.

Αλλά οι λόγοι του αποκαλύπτουν τη δική του εγγενή νοητική καθυστέρηση. Διότι ο ίδιος ομολογεί πως οι δικοί του ψηφοφόροι «έντιμοι αγωνιστές» είναι απαλειφάδια του ΠΑΣΟΚ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *