Και ξανά προς το χρέος τραβά

Και ξανά προς το χρέος τραβά

- in Επικαιρότητα
0

Οι Ευρωπαίοι για λόγους που εξηγήσαμε αλλού αποφάσισαν να δώσουν αρκετό λάσκο στον κ. Τσίπρα να κάνει ελεύθερα τις τσιπρικές πολιτικές του στο εσωτερικό της χώρας. Έχει αρκετό σκοινί για να κρεμαστεί ο ίδιος, μα ως φαίνεται θα κρεμάσει και τον λαό του στη θηλειά νέου χρέους. Αυτό το διαπιστώνουν και άλλοι αναλυτές. Μα στου κουφού την πόρτα… Και δυστυχώς το ΔΝΤ έμεινε έξω από το παιχνίδι ενώ οι Ευρωπαίοι κωφεύουν και προτιμούν να χαϊδεύουν τα τσιπρικά αυτιά.

Η τσιπρική κυβέρνηση έχει σούπερ-φορολόγηση και σούπερ-πλεονάσματα χωρίς να κάνει καμιά μεταρρύθμιση στα σημεία που μετράνε. Κάνει μάλιστα αντι-μεταρρυθμίσεις που πονάνε. Θέλουν πάση θυσία να ξαναπάρουν την εξουσία, ακόμα κι αν χρεοκοπήσουμε ή πέσουμε σε ακυβερνησία.

Γίνονται μαζικές, αδιαφανείς προσλήψεις στο Δημόσιο (πάνω από 20.000 ως τώρα) και αυτές θα συνεχιστούν ως τις εκλογές για ψηφοθηρία. Διότι δεν έχουν οι τσιπριστές τίποτε άλλο να προσφέρουν στους ψηφοφόρους.

Περικόπτονται συνεχώς κρατικές δαπάνες εγκεκριμένες από τους θεσμούς για αναγκαία πρόνοια και με τις εξοικονομήσεις πληρώνονται οι διορισμοί.

Αντί για παράδειγμα τα κονδύλια του ΟΑΕΔ να πηγαίνουν στην ανακούφιση των ανέργων, μεγάλο μέρος τους τώρα διοχετεύεται στην πληρωμή μισθών νεοδιορισθέντων σε αχρείαστες θέσεις στο Δημόσιο.

Το 2017 έγιναν 3.800 προσλήψεις σε δημόσια νοσοκομεία – αναγκαίες ίσως – μα με χρήματα που προορίζονταν ως επιδόματα σε ανέργους και σε προγράμματα μετεκπαίδευσης. Αυτό υποτίθεται θα ίσχυε για ένα έτος, μα οι συμβάσεις ανανεώθηκαν και για το 2018 και πρόκειται να ανανεωθούν πάλι για το 2019. Μιλάμε για ένα ποσό 180 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπου να ‘ναι προκηρύσσονται, αν δεν έχουν ήδη προκηρυχθεί, 5.500 πρόσθετες θέσεις στα υπουργεία Δικαιοσύνης, Εργασίας, Ναυτιλίας, Οικονομικών, Πολιτισμού, Τουρισμού και ο ΟΑΕΔ θα χορηγήσει ακόμα 90 εκατομμύρια.

Είναι ένα κουτοπόνηρο κόλπο σαν όλα τα κόλπα εξαπάτησης του τσιπρισμού που περνά για «κοινωνική πολιτική» ή απλώς «πολιτική».

Ουσιαστικά μιλάμε για την χρηματοδότηση του πελατειακού κράτους και τη συρρίκνωση της Πρόνοιας μα και των δημόσιων επενδύσεων – αφού και τέτοια κονδύλια έχουν ψαλιδισθεί για παροχές ψηφοθηρικές.

Λεφτά δεν υπάρχουν για ανέργους και δικαιούχους συντάξεων, για βελτίωση των νοσοκομείων, των σχολείων και των δυνάμεων ασφαλείας. Λεφτά υπάρχουν μόνο για ψηφοθηρία.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος αποφάσισε να συμμετάσχει κι αυτός στο τσιπρικό παιχνίδι της απάτης – συμφωνώντας να φύγουν από το Δημόσιο 10.000 κληρικοί (που όμως θα εξακολουθούν να πληρώνονται από το κράτος), έτσι που να υπάρξουν 10.000 «κενές» δήθεν θέσεις στο Δημόσιο.

Η κατάσταση εκτραχύνεται σε πολύ χειρότερο βαθμό από την έκλυτη πολιτική των ημερών του Κωστάκη Καραμανλή και του Π. Παυλόπουλου.

Δυστυχώς δεν είναι μόνο θέμα οικονομίας, που από μόνο του είναι πολύ σοβαρό. Είναι και θέμα ηθικής που αφορά Εκκλησία και το σύνολο έθνος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *