Αγράβατη επανάσταση

Αγράβατη επανάσταση

Ναι, ο κ Τσίπρας θα μείνει ως υποσημείωση στο βιβλίο της Ιστορίας της μεταμοντέρνας Ελλάδας για το ήθος του τσιπρισμού.

Πασχίζει ο κακόμοιρος να φανεί ως σπουδαίο ιστορικό πρόσωπο στην πολιτική της χώρας, της Ευρώπης, του κόσμου, κάνοντας τη μια γκάφα μετά την άλλη, τη μια κωλοτούμπα μετά την άλλη, άοκνος σε ταξίδια τουρισμού γαρνιρισμένα με υψηλές επαφές κάποιου τύπου – όπως η κρύα εκείνη της Ρωσίας (αρχές Δεκεμβρίου 2018).

Δεν κατάλαβα τι ακριβώς επιδίωκε η πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική του τσιπρισμού στη Μόσχα και οπωσδήποτε μας έλειψαν οι υποκλίσεις του κ. Λαφαζάνη, ακόμα και στους κλητήρες του Κρεμλίνου.

Μα απολαύσαμε μια ακόμα παράσταση του ξετσίπωτου κ. Τσίπρα καθώς ανακοίνωσε στη ρωσική τηλεόραση μια δική του ιστορικότητα, την κατάκτηση της αγράβατης ένδυσης που ήταν η μεγάλη του επανάσταση κατά του διεθνούς κατεστημένου διαπλοκής και διαφθοράς.

Υπενθύμισε πως τη φόρεσε (στο Ζάππειο) “όταν πετύχαμε μια πολύ σημαντική συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας… μα την έβγαλα την ίδια μέρα στην ίδια Ομιλία”. Δεν ανέφερε ποια ήταν η ιστορική εκείνη συμφωνία από αβροφροσύνη προς τους θεατές, Ρώσους και πάντα τα έθνη μάλλον ή και από λησμονιά, έχοντας πετύχει τόσες άλλες συμφωνίες κι επαφές με ηγέτες στο διεθνές στερέωμα – όπως φρόντισε να αναφέρει.

Η εμβληματική απουσία της γραβάτας είναι η μεγάλη κατάκτηση του ίδιου του κ. Τσίπρα. Κι εδώ χωλαίνει και περιορίζεται κάπως η κατάκτηση διότι ελάχιστοι άλλοι ανώτατοι τσιπριστές ακολουθούν το ιστορικό παράδειγμα του Ιεροφάντη τους. Μου είναι αδύνατο να εικονίσω τους κυρίους Κοντονή, Κατρούγκαλο και άλλους κομψευόμενους, δίχως γραβάτα. Από την άλλη ο κ. Πολάκης έβγαλε την γραβάτα από την ένδυση και κάθε μικροαστική κομψότητα από τον λόγο του – διότι καθετί μικρο-/μεσο-/μεγαλο-αστικό είναι κίβδηλο και αντεπαναστατικό!

Είπε λοιπόν ο ιστορικά ανιστόρητος πρωθυπουργός μας πως “είμαι ο μοναδικός Ευρωπαίος ηγέτης που έχω μπει στα πιο σημαντικά φόρα και στις πιο σημαντικές έδρες κυβερνήσεων, από το Κρεμλίνο μέχρι τον Λευκό Οίκο, από το Βατικανό ως τη Downing Street και σε όλον τον κόσμο και στο Πεκίνο και παντού χωρίς γραβάτα”!

Συλλογιστείτε τι απαράμιλλο επίτευγμα είναι αυτό στην Ιστορία!

Η γραβάτα συμβόλιζε τη θηλιά του ελληνικού χρέους “που μπορεί να μη διαγράφτηκε αλλά …”

Μήπως αφού “η θηλιά του χρέους” δεν έφυγε, θα έπρεπε να αναθεωρήσει τις απόψεις του ο κ. Τσίπρας και να φορά πλέον συνεχώς τα γραβάτα;

Μπα, η αγραβατοσύνη (όπως η αγραμματοσύνη) είναι δική του καθαρά τσιπρική “κατάκτηση”. Ούτε ως αντιπολίτευση ούτε ως κυβέρνηση μπορεί ο κ. Τσίπρας να ένιωσε οποιαδήποτε πίεση από τα μνημόνια. Γι΄ αυτό μας φόρτωσε μόλις έγινε πρωθυπουργός ένα ακόμα και χειρότερο.

Και αν η έξοδος δεν είναι τόσο “καθαρή”, δεν πειράζει,,ας μείνει κάτι να ασχοληθεί και ο μελλοντικός πρωθυπουργός.

Με άλλα λόγια εδώ έχουμε ακόμα μια απάτη, όπως μας έχει συνηθίσει ο νεαρός πρωθυπουργός μας, το ίνδαλμα των αγανακτισμένων. Η γραβάτα κατακτήθηκε μα ο βραχνάς του χρέους χειροτέρεψε!

Τέτοιους ανδρείους παλικαράδες ψηφίζουμε και μετά από 4 έτη ολέθρου τους δίνουμε παράταση με ψήφο εμπιστοσύνης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *