Ε1534: Μισαλλοδοξία και ρατσισμός

Ε1534: Μισαλλοδοξία και ρατσισμός

Πρώτα ας διαχωρίσουμε τον ρατσισμό από την εντελώς νόμιμη και φυσική αντίδραση σε ξένους κακοποιούς (λαθρο-)μετανάστες που αρνούνται να υιοθετήσουν τους νόμους της νέας τους πατρίδας και θέλουν μόνο να αρπάζουν όσα οφέλη παρέχονται και, μάλιστα, με εγκληματικές πράξεις.

Οι ρατσιστές δεν κάνουν τέτοια διάκριση. Καταδικάζουν και διώκουν με νόμους, αν επιτρέπει το καθεστώς, ή παράνομα, όλους ανεξαίρετα όσους ανήκουν σε ομάδες που δεν αρέσουν – Εβραίους, Ρομά, νέγρους, έγχρωμους, αλλόθρησκους και παρόμοιους. Αυτό έκανε παράνομα η Κου Κλουξ Κλαν στις νότιες Πολιτείες των ΗΠΑ. Αυτό έκαναν οι Ναζί νόμιμα στη Γερμανία στα 12 έτη του Χιτλερικού καθεστώτος. Το ίδιο επιχειρούν σήμερα ακραίες δεξιές ή αριστερές εθνικιστικές ομάδες εναντίον αλλόθρησκων, ξένων, (λαθρο-)μεταναστών σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και αλλού.

Υπάρχουν αρκετοί Μουσουλμάνοι σε Ευρωπαϊκές χώρες που βρήκαν άσυλο και κοινωνική πρόνοια μα προκαλούν ωμά με εναντίωση στα ήθη κι έθιμα της χώρας αφενός και, πολύ χειρότερα, με τον ιερό πόλεμο jihad που είναι σκέτη τρομοκρατία – όπως οι απάνθρωπες σφαγές χριστιανών την ώρα που προσεύχονταν σε ναό στη Γαλλία.

Στη Σουηδία πάλι οι Μουσουλμάνοι έκαναν ταραχώδεις διαδηλώσεις διότι κάποιοι ακροδεξιοί έκαψαν κόπιες του Ιερού Κορανίου. Αυτοί οι Μουσουλμάνοι είναι πιθανοί τζιχαντιστές τρομοκράτες. Είναι εξίσου εγκληματίες με τους ακροδεξιούς φανατικούς που έκαψαν προκλητικά το Κοράνι.

Στη Σουηδία δεν υπάρχουν νόμοι που απαγορεύουν τη θρησκευτική βλασφημία. Έτσι το να βρίσεις το Κοράνι και τον Αλλάχ ή τα Ευαγγέλια και τον Χριστό δεν είναι παράβαση, όπως δεν είναι παράβαση το να κάψεις το Κοράνι, τη Βίβλο ή εικονίσματα θρησκευτικά, εφόσον είναι δικά σου.

Αν μια τέτοια πράξη γίνει δημόσια, τότε μπορεί να θεωρηθεί παρότρυνση μίσους ή βίας ενάντια στην αντίστοιχη εθνοτική ομάδα – και αυτή είναι παράβαση και τιμωρείται στα δικαστήρια. (Τέτοιες πράξεις δεν είναι πάντα ξεκάθαρες υποθέσεις.)

Μα ο Rasmus Paludan που διέπραξε τέτοια προβοκατόρικη πράξη είναι ένας άμυαλος ακροδεξιός – σαν τους δικούς μας φανατικούς εθνικιστές/ρατσιστές. Επιδίδονται σε τέτοιες πράξεις για να προκαλέσουν ταραχές και, μετά, οι άλλοι να επιτεθούν στους Μουσουλμάνους και αυτοί στους ρατσιστές ή απλούς μη-μουσουλμάνους πολίτες.

Ακόμα και στη Σουηδία κάποτε τα πνεύματα είναι ευέξαπτα.

Εδώ είναι πολύ χειρότερα. Το κοπάδι που ακολουθεί τα βελάσματα του Βελόπουλου δεν είναι πολύ καλύτερο από εκείνο του Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής. Οι σούπερ-εθνικιστές είναι αναπόδραστα και ρατσιστές.

Δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο και για τους Μουσουλμάνους να μην ταράζονται όταν τα ιερά και θεία τους βρίζονται και για τους Έλληνες χριστιανούς και, κυρίως, σούπερ-εθνικιστές να μην εξεγείρονται.

Τελικά οι άνθρωποι συγκρούονται επειδή τους αρέσει να συγκρούονται με βία, όχι διότι θίγονται θρησκευτικά ή άλλα σύμβολα, μα γιατί νομίζουν πως έτσι κερδίζουν κάτι και τους αρέσει.

Όπου σταματά η σύνεση, εκεί ξεκινά η βία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *