Αξιολογήσεις

Αξιολογήσεις

1. Το σαράκι του σοσιαλισμού ροκάνισε όλους τους θεσμούς από την εποχή… του Ελευθέριου Βενιζέλου. Υπήρχε και νωρίτερα μα δεν είχε πάρει τη μορφή της συστημικής πανούκλας, της οργανωμένης θεληματικής καταστροφής. Ο Νικόδημος ή ο Πύλαρος θα μπορούσε να πραγματευτεί το θέμα καλύτερα. Εγώ εξετάζω τη φοβερή αρρώστια του τσιπρισμού που απογυμνώθηκε από κάθε πρόσχημα μένοντας με την άγρια ορμή του αρπακτικού να παραμείνει στην εξουσία πάση θυσία πουλώντας τον φτηνότερο και χυδαιότερο λαϊκισμού αναρχοαριστερισμού!

Με κούφιες υποσχέσεις κατέλαβε την εξουσία για να ευνοήσει τους παλαιούς βαθυπράσινους πασοκάριους, μια μάζα χειρότερη και από τους σταλινικούς του ΚΚΕ. Με κούφιες μεγαλοστομίες και ασυναρτησίες διαχειρίστηκε την εξουσία και τις στοχευμένες παροχές στις ίδιες μάζες που νομίζουν πως με ένα δώρο 300 ή 500 ευρώ λύθηκαν τα προβλήματα τους και της χώρας (αν καταλαβαίνουν καθόλου πως ζουν σε μια χώρα). Και με τις ίδιες ακριβώς προσπάθειες, αφού ρήμαξαν τον ιδιωτικό τομέα προσπαθούν να παραμείνουν στην εξουσία δίχως ίχνος επίγνωσης πως είναι ανίκανοι και ανεύθυνοι να χειριστούν τα πιεστικά προβλήματα του Έθνους.

2. Η πρώτη αξιολόγηση από τους κουτόφραγκους πέρασε. Και μόνο ηλίθιοι μεγάλου διαμετρήματος θα έδιναν το οκέι και θα έλυναν τα χέρια των τσαρλατάνων σε τέτοια έκταση επαινώντας τις αχρείες επιδόσεις τους.

Έρχεται νέα αξιολογηση που θα δημοσιοποιηθει τον Φεβρουάριο 2019. Αν για διάφορους λόγους, όχι κατ’ ανάγκη επειδή όντως υλοποιήθηκαν τα απαιτούμενα, αυτή βγει θετική, θα δοθεί μια δόση 600 εκμ. ευρώ από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων αξίας 5 δισ. που διακρατούνται σε ευρωπαϊκές τράπεζες. Επίσης (και σημαντικότερο ίσως) θα μαλακώσουν οι «αγορές» και θα μας δίνουν φθηνά δάνεια για τις εσωτερικές μας ανάγκες και την αναχρηματοδότηση της αποπληρωμής του αυξανόμενου δυστυχώς χρέους μας το οποίο αποκρύβουν επιμελώς τα τσιπρικά τσογλάνια της κυβέρνησης.

Αν η αξιολόγηση βγει αρνητική, δεν θα πάρουμε τα 600 εκμ. και το μαξιλάρι, πάνω στο οποίο επαναπαύεται ο απατεώνας πρωθυπουργός με τους συμμορίτες του, θα μειωθεί ανάλογα με τα αυξανόμενα κρατικά έξοδα διορισμών και παροχών. Το χειρότερο, οι διεθνείς αγορές θα σκληρύνουν και το κόστος δανεισμού για την όποια κυβέρνηση θα ανέβει στο 6% ή στο 7% – που αποκλείει δάνεια ενώ η βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους θα αμφισβητηθεί και πάλι.

3. Οι τσιπριστές κυβερνούν με πλήρη επίγνωση των κινδύνων μα και πλήρη αδιαφορία για τις επιπτώσεις. Κάνουν όλα όσα θα έπρεπε να αποφευχθούν για μια θετική αξιολόγηση: δηλαδή δίνουν κι άλλες υποσχέσεις για δεύτερους μισθούς, για διορισμούς, για κοινωνικά μερίσματα, για νέα επιδόματα και παρόμοια και, οπωσδήποτε, μερικές από αυτές θα υλοποιηθούν με κόστος κάποιων δισεκατομμυρίων.

Μη νομίζετε πως η αντιπολίτευση (ΝΔ κυρίως) φέρεται πιο υπεύθυνα, πιο συνετά. Σε ορισμένα σημεία, ναι, ο κ. Μητσοτάκης επιδεικνύει προσγειωμένη κατανόηση των αναγκών, μα σε άλλα ανταγωνίζεται τους τσιπριστές.

Από τη μια πλευρά έχουμε τσογλάνια που δεν θέλουν να χάσουν την εξουσία. Από την άλλη φανφαρόνους που, παρότι το πεδίο έχει ναρκοθετηθεί, αντί να επιδοθούν στον καθαρισμό των ναρκών, δίνουν κι αυτοί μερικές βλακωδέστατες υποσχέσεις που κάνουν τις αγορές να απομακρύνονται μη μπορώντας να καταλάβουν γιατί εκδηλώνουμε τόσο απύθμενη ηλιθιότητα.

Που θα βρεθούν τα λεφτά για πλούσιες παροχές;

Αν ο λαός δεν θέλει να αυτοσυγκρατηθεί σε λιτότητα, θα την επιβάλλουν ξανά μέσω των ξένων οι αδυσώπητες συνθήκες της φυσικής εξέλιξης των πραγμάτων. Αυτό πρέπει να εξηγήσουν στις μάζες των χαζοχαρούμενων τα κουφιοκέφαλα κόμματα και τα ΜΜΕ.

Μα κανείς δεν θέλει να μάθει από τα λάθη και να διδάξει το σωστό!

Πότε θα αφυπνισθούν αληθινοί φιλελεύθεροι;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *