Παρασκευόπουλου πορίσματα

Παρασκευόπουλου πορίσματα

1. Αναφέρομαι στην Επιτροπή Παρασκευόπουλου και το πόρισμά της σχετικά με τη σταδιακή ευθανασία των ΑΕΙ που ονομάστηκε “μελέτη ακαδημαϊκής ελευθερίας και ειρήνης” (για το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων).

Έχουμε ξαναγράψει για το θέμα και αναρτήσαμε πολλές γνώμες που επικρίνουν και καταδικάζουν την απίστευτη επικινδυνότητα της Επιτροπής.

Η κυβέρνηση των τσιπριστών δια του υπουργείου Παιδείας με τρεις διαδοχικούς, εξίσου άξεστους υπουργούς, έχει βαλθεί να ευθανατώσει την Παιδεία, για την υγεία της οποίας ούτε οι εκπαιδευτικοί ούτε οι γονείς που καταξοδεύονται δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Γνωρίζουμε ότι κυβερνητικά στελέχη και γονείς πάσχουν από τον ίδιο βαθμό περίπου αμάθειας. Αλλά θα περίμενε κανείς πως οι εκπαιδευτικοί και δη αυτοί στην ανώτατη Παιδεία κάτι θα καταλάβαιναν…

Το “άσυλο” φαίνεται όμως να έχει αποκτήσει ασυλία και οσιότητα σε αυτή τη γελοία και μάλλον άγονη γωνιά της Ευρώπης.

2. Οι μπαχαλάκηδες, από όπου κι αν προέρχονται, μπορούν, πρότεινε αυτή η Επιτροπή, να βανδαλίζουν, να δέρνουν και να ληστεύουν μέλη της άρχουσας τάξης. Ας αρχίσουν λοιπόν με τα μέλη της Επιτροπής.

Όσο για τους εισβολείς που κάνουν καταλήψεις για “συνεύρεση” (=στέκια, μα ίσως και σεξ) να βοηθηθούν με την παραχώρηση αιθουσών έτσι που να μην διαταράζουν την τάξη διακόπτοντας μαθήματα ή άλλες νόμιμες “συνευρέσεις”.

Μετά, σύστησαν την απομάκρυνση μηχανημάτων ΑΤΜ και σχετικά, ή εγκατάστασή τους σε χώρους που επιτηρούνται πιο εύκολα και ηλεκτρονικά.

Και μηχανήματα επιτηρούνται και ολόκληρες τράπεζες και χρηματαποστολές. Η επιτήρηση δεν εμποδίζει τις ληστείες. Και η απομάκρυνσή τους εντελώς έξω από τα ΑΕΙ είναι υπέροχη ιδέα. Αν μάλιστα φύγουν και οι υπολογιστές μα και οι φοιτητές, θα υπάρχει αταραξία πλήρης. Γι’ αυτό λέγεται ακόμα, μα δεν εφαρμόζεται – Πονάει, κόψε!

3. Αλλά η πιο οξυδερκής εκτίμηση και πρόταση αφορά την εμπορία και γενική διακίνηση ναρκωτικών στα ΑΕΙ και γύρω από αυτά. Προσέξτε τη διεισδυτικότητα και καθαρότητα της όλης προσέγγισης: –

Ανάλυση των συντελεστών που ευνοούν τη διεύρυνση της αγοράς (=το πάρε-δώσε). 


(Επαν)εξέταση της χορήγησης υποκατάστατων ναρκωτικών ουσιών για μείωση βλάβης στους χώρους των ΑΕΙ.


Χαρτογράφηση της πορείας των ουσιών από τις μικρές αποθήκες ως τους λήπτες και έλεγχοι για την αποδιάρθρωση της αλυσίδας που εφοδιάζει την κάθε αγορά.


Ανάπτυξη συστημάτων για τον περιορισμό της βλάβης με street-work.

[Και αυτά όλα ποιος θα τα κάνει; Οι καθηγητές, οι φοιτητές;…]


Δημιουργία μονάδων ψυχοκοινωνικής στήριξης σε όλα τα ΑΕΙ.

Αυτή η τελευταία πρόταση δείχνει το μέγεθος της ανοησίας των μελών της Επιτροπής. Ας υπάρχει διακίνηση και εμπορία, λένε: εμείς θα φροντίζουμε οι ναρκομανείς φοιτητές να έχουν στήριξη – για να συνεχίσουν!

4. Για να αποφευχθούν “καταλήψεις” από φοιτητές ή και τρίτους (=εγκληματίες που βρίσκουν άσυλο) που ζητούν “αναψυχή” (!) ας δημιουργηθούν ειδικοί για τέτοιες περιπτώσεις χώροι μέσα στα ΑΕΙ. Δηλαδή περάστε μπαχαλάκηδες, ληστές, εμπρηστές, βιαστές στους ειδικούς χώρους ανενόχλητοι!

Αυτό έκαναν οι καλοθρεμμένοι γόνοι των Συριζανελλήνων και της κας Παπακώστα. Άνοιξαν τη δική τους λέσχη σε ειδική αίθουσα. Οι δε θαρραλέοι καθηγητές και καθηγήτριες έκαναν στάση εργασίας εμποδίζοντας τους εισβολείς να εισέλθουν.

Για μια μέρα!

Στη Βρετανία έλεγαν για την κυβέρνηση πως όταν δεν ήθελε αλλαγή κάπου, διόριζε μια Επιτροπή να ασχοληθεί με το θέμα. Μαθαίνουμε κι εμείς….

Αυτές οι γελοιότητες είναι τα προϊόντα του τσιπρισμού τον οποίο έχουν ενστερνισθεί πλέον οι πλείστοι Έλληνες – και στο Μέγαρο Μαγάρας δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *