Ε1613: Οι ένδοξοι δικοί μας

Ε1613: Οι ένδοξοι δικοί μας

1. Είναι όντως αξιοθαύμαστη από τη μια η φάρα των πολιτευτών μας και από την άλλη το κοπάδι των δημοσιογράφων – τύπος, ραδιόφωνο, τηλεόραση. Βλέπεις τους κυνικούς κομματάρχες (της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης) να κάνουν την εμφάνισή τους στη ΔΕΘ (χωρίς ποτέ κανείς να προτείνει την κατάργηση αυτού του άχρηστου θεάματος) και οι δημοσιογράφοι να τους αφήνουν να κακαρίζουν τα κουραστικά κοινότοπά τους και να μην τους θέτουν ούτε μια ερώτηση ουσιαστική να τους στριμώξουν, να τους αναγκάσουν να πουν ένα τεράστιο έστω ψέμα που όμως έτσι όλοι θα αντιληφθούμε την αισχρότητα τους.

Διάβαζα στο ΒΗΜΑ (Κυριακή 25/9) τον Άρη Ραβανό να μας λέει πως ο Τσίπρας ήταν πιο μετριοπαθής στη ΔΕΘ από ό,τι στο παρελθόν! Έριξε, λέει, γέφυρες στη μεσαία τάξη και στους συνταξιούχους επιχειρώντας να ισορροπήσει μεταξύ των λαϊκών στρωμάτων και της μεσαίας τάξης. Και τονίζει τα λόγια του Τσίπρα – “Είμαστε ώριμοι. Έχουμε κυβερνήσει. Υπάρχει και άλλος δρόμος”!!!

Ένας δημοσιογράφος που πιστεύει τις αρλούμπες του Τσίπρα και τον παρουσιάζει ως μετριοπαθή πρέπει να ανήκει στο τσούρμο των τσιπριστών. Διότι ο Τσίπρας χρησιμοποίησε όλα τα κόλπα και την απατεωνιά του όπως έχει συνηθίσει και είναι το μόνο που ξέρει να κάνει. Και τα ποσοστά του δεν ανεβαίνουν με τίποτα και βλέπει συνεχώς τα οπίσθια του εχθρού Μητσοτάκη. Όπως για όλα τα κακά στην Τουρκία και στον Διεθνή χώρο φταίει, κατά τον Ερντογάν, ο Μητσοτάκης, έτσι και κατά τον Τσίπρα για όλα τα κακά, κόβιντ, πλημμύρες, φωτιές, ρωσική εισβολή κλπ. κλπ., φταίει ο Μητσοτάκης!

2. Είναι ο Τσίπρας πολιτικός, όντως, ή ένας κυνικότατος κουφιοκέφαλος εξουσιομανής που ούτε να εκφραστεί ορθά μπορεί ούτε καν να σκεφτεί;

Εδώ δυο τινά αναφέρω. Την υπόθεση Siemens. Όπως οι δικαστικοί μας, χρόνια να έχουν, δεν έκαναν τίποτα υπό τον Τσιάρα υπουργό της κυβέρνησης Μητσοτάκη, έτσι δεν έκαναν τίποτα και υπό τους υπουργούς της κυβέρνησης Συριζανέλ Τσίπρα και Καμμένου. Διότι ούτε τους Συριζαίους συνέφερε η διαλεύκανση της υπόθεσης και τιμωρία των επίορκων.

ΑΠΟΨΕΙΣ Κύριο Αρθρο, Καθημερινή:

Ατιμωρησία

27.09.2022 • 21:00

H ελληνική κοινή γνώμη έμαθε πριν από πολλά χρόνια ότι μία γερμανική εταιρεία δωροδοκούσε συστηματικά κόμματα και στελέχη δημόσιων επιχειρήσεων, όλων των αποχρώσεων. Χθες έμαθε ότι, παρά τις πολλές αποδείξεις και την ομολογία ενοχής της εταιρείας, κανείς δεν πρόκειται να τιμωρηθεί. Κυρίως επειδή η εκδίκαση της υπόθεσης άργησε πολύ. Αλλη μία “πολύκροτη” υπόθεση ξεκίνησε με πολύ θόρυβο και κατέληξε στη μη απονομή δικαιοσύνης.

Εδώ εκτός από την είδηση θαυμάζω την πυθική λακωνικότητα της διατύπωσης. Κανένα όνομα – ούτε καν της Ζίμενς, της αμαρτωλής γερμανικής εταιρείας. Μην ταράξουμε τα νερά!

3. Ψέγω τους δημοσιογράφους όχι μόνο όσους υποστηρίζουν περίτεχνα ή φανερά τους αναρχοαριστερούς καταστροφείς μα και τους δουλοπρεπείς της (κεντρο)δεξιάς που δεν βρίσκουν σφάλματα και σκάνδαλα στους πρωθυπουργούς και υπουργούς αυτής της παράταξης φανφαρόνων. Κανένας πρωθυπουργός και συνεπώς και καμιά κυβέρνηση από την Μεταπολίτευση και δώθε (μα και νωρίτερα) δεν κυβέρνησε ορθά τη χώρα. Διότι πάντα έβαζαν πρώτο κριτήριο διακυβέρνησης το “πολιτικό κόστος” για τον εαυτό τους και για το κόμμα και σχεδόν καθόλου για την ίδια την κοινωνία, για το ίδιο το έθνος που υπάρχει μόνο για να τους εκλέγει.

Το 1991 προβλέφθηκε με νόμο ο νέος τότε θεσμός να μπαίνει για μικρο-κακοποιούς ποινή κοινωφελούς εργασίας (αντί φυλάκισης, ας πούμε).

30 έτη αργότερα ο θεσμός, παρότι νόμος της Πολιτείας, δεν έχει ακόμα εφαρμοστεί! Πόσες κυβερνήσεις σοσιαλιστικές και νεοφιλελεύθερες έχουν περάσει; Πόσοι πρωθυπουργοί και υπουργοί Δικαιοσύνης; Όλοι στρουθοκαμηλίζουν με το κεφάλι στην άμμο!

Οι φιλικοί δημοσιογράφοι τους λιβανίζουν και οι εχθρικοί τους κατακρίνουν. Μα δεν βλέπω οξυδερκείς, αμερόληπτες κρίσεις. Γίγαντας μεταρρυθμίσεων ο απατεώνας Παπανδρέου. Υποστηρικτής και εγγυητής της ενότητας της ΝΔ ο πιο φαύλος κομματάρχης, ο ακάματος και βουβός Κωστάκης. Κλπ κλπ.

4. Πώς στο εξωτερικό (Σουηδία, Γαλλία, Ουγγαρία, Ιταλία) ανέβηκαν οι ακροδεξιές κυβερνήσεις που απειλούν όχι μόνο τη ψευτοδημοκρατική κατάσταση που επικρατούσε μα και τη συνοχή της ΕΕ και την ευημερία της χώρας τους;

Ναι, σε πολλά φταίει ο γερμανικός (κι ευρύτερα βορειο- ευρωπαϊκός) ηγεμονισμός με ανόητους, όπως αποδείχθηκε καγκελάριους σαν την Μέρκελ που πούλησε την ΕΕ στον Πούτιν και τις κοντόφθαλμες πολιτικές τους.

Μα είναι μόνο αυτά τα αίτια;

Κανείς δεν θέλει μετανάστες που μπορεί να είναι και τρομοκράτες ισλαμιστές και που αρνούνται να υιοθετήσουν όχι τη θρησκεία μας μα τον δημοκρατικό τρόπο ζωής μας. Έχουν ακριβά τηλέφωνα, πληρώνουν υπέρογκα ποσά για να έρθουν στη Δύση, μα δεν θέλουν να πάνε στις ομόθρησκες χώρες και δεν έχουν έγγραφα!

Και αυτούς τους ενθαρρύνουν πολιτικοί τσαρλατάνοι σαν τον Τσίπρα και άλλοι αναρχοαριστεροί!

Γιατί θα πρέπει, εν ονόματι ενός αρρωστημένου συναισθηματισμού και μιας αρρωστημένης ανθρωπιστικής δήθεν “πολιτικής ορθότητας”, οι πολίτες χωρών που έχουν δημοκρατικές φιλελεύθερες παραδόσεις να δέχονται όλες αυτές τις χιλιάδες ισλαμιστών που απειλούν και την ειρήνη και τη ζωή μα και την οικονομία. Διότι αυτοί έχουν την απαίτηση να τους περιθάλψει πλήρως η κρατική πρόνοια την οποία χρηματοδοτούν οι φορολογούμενοι πολίτες.

Ηγέτες ηλίθιοι εύκολα φωνάζουν πως δεν υπάρχουν σύνορα και πως πρέπει να δείχνουν (οι κοινοί άνθρωποι) αλληλεγγύη.

Ας πληρώσουν αυτοί από τη δική τους τσέπη τα κόστη! Αντί τούτου ο Συριζαίος ευρωβουλευτής Δ. Παπαδημούλης αγοράζει διαμερίσματα στην Αθήνα και τα ενοικιάζει σε Μη-Κυβερνητικές-Οργανώσεις για να στεγάζουν επί αμοιβή μετανάστες, και τα νοίκια τα πληρώνει η φιλόξενη ΕΕ και οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι!!!

Μα αυτοί οι ταρτούφοι πολιτικάντηδες δεν αντιλαμβάνονται ούτε στο ελάχιστο πόσο έχουν συμβάλει στην άνοδο των ακροδεξιών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *