Αριστερή φορολόγηση – υπέρ φτωχών!

Αριστερή φορολόγηση – υπέρ φτωχών!

1. Οι γενικεύσεις πάντα ενέχουν κίνδυνο ανακρίβειας. Μα θα το πω.

Μόνο βουλιμικοί βλάκες παραμένουν αναρχοαριστεροί μετά τα 24. Διότι μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν διαπιστώσει πως η μόνη παραδοσιακή αρετή που έχουν είναι η ανικανότητα και η μόνη σύμφυτη αρετή της Αναρχοαριστεράς είναι η ψευδολογία.

Ο λαμπρός Λένιν δεν ντράπηκε να ομολογήσει (11ο κομματικό Συνέδριο, Μόσχα, Απρ. 1922) πως “σοβαροί κομουνιστές… δεν γνωρίζουν τη δουλειά τους και δεν καταλαβαίνουν πως δεν τη γνωρίζουν”. Πρόσθεσε δε πως “Έχουμε όλα όσα θέλετε – εκτός από ικανότητα”!

Σε όλη την σχεδόν απέραντη μπαρουφολογία του (εκτός από τα στοργικά του γράμματα στην ερωμένη του Inessa Armand) είναι μια από τις λιγοστές φορές που λέει την αλήθεια για τους Μπολσεβίκους του.

2. Και ο ιεροφάντης των φανταστικών τσιπριστών άφησε να του ξεφύγει παρόμοια ομολογία όταν μίλησε κάπως επιπόλαια για τις “αυταπάτες” του. Δυστυχώς κανείς δεν εκτίμησε ορθά την παρεκτροπή στη συνηθισμένη του ακατάσχετη αρλουμπολογία η οποία ήταν η μόνη μάλλον περίπτωση αλήθειας.

Τελευταία μάλιστα, ακόμα και όταν σωπαίνει (σπάνιο φαινόμενο στην τιβί) νιώθεις πως σκαρώνει κάποια ψευδολογία.

Και απορείς. Ή εγώ απορώ. Τι μαθαίνουν στα κομμουνιστικά σεμινάριά τους και στα διάφορα ακτίφ; Δεν εξετάζουν ποτέ την πραγματική εμπειρία του ανεπανάληπτου επαναστάτη τους και μαριόλη μαρξιστή, Βλαδίμηρου Λένιν;

Δεν είναι της ώρας να γράψω για την αποτυχία του Λένιν σε κάθε πτυχή της ανθρωπινότητάς του μα και της δικτατορίας του.

Το θέμα μου είναι η φορολογία που επέβαλε μια αριστερή δήθεν κυβέρνηση που θυμίζει μοναρχοφασίστες.

3. Με την υπερφορολόγηση αυτοί οι αναρχοαριστεροί τσιπριστές φτωχοποιούν όχι μόνο τη μισητή τους Μεσαία Τάξη (ιντελλιτζέντσια: πολίτες με νοημοσύνη κι επομένως με ικανότητα), μα και τον ήδη στερημένο κοσμάκη, τους προλετάριους.

Μετά, εξαναγκάζει τους πολίτες σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας να εργάζονται πολύ σκληρότερα (θεωρητικά) για να έχουν αυτοί σουπερ-πλεονάσματα και να χαίρονται οι κουτόφραγκοι όπως ο Μοσκοβισί, ενσάρκωση της γαλλικής γελοιότητας.

Στοιχεία από τη νέα ετήσια Έκθεση του ΟΟΣΑ προκαλούν κατάθλιψη για την επιμονή των οικονομολόγων να προωθούν τα βλακωδέστατα φορολογικά συστήματα.

Στη Γαλλία άγριες συγκρούσεις κιτρινογέλεκων με αστυνομία. Στη Σουηδία η ακροδεξιά κέρδισε 4 μονάδες ψηφοφόρων (από 13% σε 17,4%) διότι επιβάλλονται υψηλοί φόροι για κρατικές δαπάνες προς πρόσφυγες/μετανάστες κυρίως.

Στη Σουηδία το 44% του εθνικού εισοδήματος πάει σε φόρους. Στην Ελλάδα το 39,4% πάει στο κράτος. Στο Ισραήλ το ποσοστό είναι πολύ μικρότερο 32,7% και το έχουν ανάγκη (καλώς ή κακώς) για τις διογκωμένες στρατιωτικές δυνάμεις τους, μα πάλι διαμαρτύρονται.

Και οι πολίτες πάντα θα διαμαρτύρονται όσο το κράτος ληστεύει το εισόδημά τους που είναι η αμοιβή της εργασίας τους – για την οικογένειά τους:

4. Το επόμενο ερώτημα είναι (αφού σχολίασα το ποσοστό προς τον μεγάλο κλέφτη, το κράτος) από πού προέρχονται οι φόροι. Διότι στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλές δυνητικές πηγές: Γεωφορολόγηση (που ελάχιστα κι αναιμικά εφαρμόζεται – Δανία, Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, ορισμένες Πολιτείες στις ΗΠΑ), μη δεδουλευμένα εισοδήματα, κεφαλαιακά εισοδήματα, φόροι εισοδήματος εργασίας και κέρδους επενδύσεων, έμμεσοι επί αγαθών της κατανάλωσης.

Ποια, λοιπόν, είναι η προέλευση των φόρων των πολιτών;

Εμείς βρισκόμαστε στην 5η θέση παγκοσμίως στους υπερφορολογούμενους, συμπεριλαμβανομένων και των ασφαλιστικών εισφορών (άλλη κλοπή, εδώ).

Για ασφαλιστικά οι πολίτες εδώ “εισφέρουν” 11,7% του ΑΕΠ. Στο Ισραήλ όπου η σύνολη φορολογία είναι μικρότερη (32,7%, με δική μας 39,4%) οι εισφορές είναι μόλις 5,3%!

Μετά, εδώ ο φόρος εισοδήματος είναι χαμηλός σε σχέση με άλλες χώρες. Εδώ είναι 9% του ΑΕΠ, ενώ στο Ισραήλ 11,6%, στη Σουηδία 16%, στη Νέα Ζηλανδία (μια από τις πιο φιλελεύθερες κοινωνίες του κόσμου) 18%, δίχως ασφαλιστικές εισφορές!

Αυτά τα νούμερα σημαίνουν πως οι περισσότεροι φόροι στη χώρα των χαζοχαρούμενων και των τσαρλατάνων προέρχονται από την κατανάλωση, δηλαδή τους έμμεσους (δηλ. ΦΠΑ, φόροι επί βενζίνης, γαλακτοκομικών, αλευριών, υφασμάτων, συσκευών κλπ) που ύπουλα καταληστεύουν τα φτωχότερα στρώματα, αφού δεν μπορούν να τους αποφύγουν. Εδώ είναι 15,4% του ΑΕΠ, στο Ισραήλ 11%, στις Ν. Ζηλανδία και Σουηδία 12% και στις ΗΠΑ μόλις 4%!!! Οι έμμεσοι δεν φαίνονται – δεν ξέρεις τι ποσό πληρώνεις σε φόρο όταν αγοράζεις τυριά ή ψωμί. Γι’ αυτό οι έμμεσοι είναι «ύπουλοι φόροι»!

Πού λοιπόν βρίσκονται οι εκμεταλλευτές του λαού;

Αναρχοαριστεροί άνω των 24 είναι βλαμμένοι και βλαβεροί βλάκες!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *