Νόμιμα δημοκρατικά εγκλήματα

Νόμιμα δημοκρατικά εγκλήματα

1. Εδώ διασκευάζω ή και αντιγράφω από τον συνετό κ. Α. Δρυμιώτη που γράφει σχεδόν κάθε Κυριακή στην Οικονομική Καθημερινή. Στη σ9, (9/ 12/ 18) – ο τίτλος του άρθρου “Η άλωση της Δημόσιας Διοίκησης”.

Μας πληροφορεί, λοιπόν ο Α. Δρυμιώτης πως οι τσιπριστές έχουν βρει “νόμιμους” και “δημοκρατικούς” τρόπους να αλώσουν το Δημόσιο (και συγχρόνως να κάνουν τα δοκιμασμένα ρουσφέτια διορισμών για εξαγορά ψήφων).

Ένα κόλπο είναι η ίδρυση νέων Οργανισμών. Πχ υπάρχουν η γνωστή ΣΔΟΕ, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και η Οικονομική Αστυνομία, 3 φορείς που καταπιάνονται με τα διάφορα οικονομικά εγκλήματα. Αλλά για να ελέγχουν πλήρως την κατάσταση προστατεύοντας όσους «πελάτες» οι τσιπριστές θέλουν, ίδρυσαν εντός του υπ. Οικονομικών τη “Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος”.

Άλλο παράδειγμα είναι η “Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ” που παρακάμπτει τον Δήμο Αθηναίων και ο Δήμαρχος το αποκάλεσε “θεσμικό εξάμβλωμα”.

Ολόκληρος ο Σύριζα είναι ένα αριστερό εγκληματικό εξάμβλωμα το οποίο επέζησε της κατάρρευσης του ολοκληρωτικού λενινισμού στη Σοβιετία, έχοντας βρει εύφορο έδαφος στην ηλιθιότητα των Ελλήνων.

2. Προκηρύξεις και προσόντα!

Ο γεν. γραμ. στο υπ. Βιομηχανίας έπρεπε να διαθέτει 10 έτη επαγγελματικής εμπειρίας εκ των οποίων τα 5 στον ιδιωτικό τομέα. Έτσι ο “ημέτερος” με 5 στο Δημόσιο και 5 στον ιδιωτικό τομέα πήρε τη θέση – αποκλείοντας άλλους υπαλλήλους με πολυετή πείρα στο Δημόσιο ή αλλού! Αλλά ο γεν. γραμ. στο Εμπορίου έπρεπε να έχει εμπειρία μόνο 5 ετών στο Δημόσιο! Άλλος ημέτερος εδώ.

Αλλού όμως, ο γεν. γραμ. Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων έπρεπε να διαθέτει 20 έτη επαγγελματικής εμπειρίας (δίχως άλλον προσδιορισμό) διότι ο επιτυχημένος “ημέτερος” είχε δουλέψει μόνο στο Δημόσιο και στο Πανεπιστήμιο. Αλλά στο ίδιο υπουργείο, ο γεν. γραμ. Διοικητικού (αρμόδιος για την όλη διοίκηση του υπουργείου) έπρεπε να διαθέτει σύνολο 20 ετών διοικητική εμπειρία, μα και οπωσδήποτε 10 έτη στον ιδιωτικό τομέα. Έτσι εδώ απέκλεισε πολύπειρους του Δημοσίου και πήρε τη θέση ο “ημέτερος” που είχε τα προσόντα.

3. Άλλη ελεγχόμενη διαδικασία πρόσληψης των πιο κατάλληλων.

Με τον νόμο 4369/2016 δημιούργησαν οι νεότεροι λενινιστές του κ.Τσίπρα (δίχως τσίπα) ένα “Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Διοικήσεων” (ΕΣΕΔ). Αυτό είναι 9μελές, ανεξάρτητο δήθεν όργανο μα υπό τη σκεπή του ΑΣΕΠ, που θα αξιολογεί τα προσόντα των υποψηφίων. Αυτό καλεί σε δομημένη συνέντευξη τους 10 επικρατέστερους υποψήφιους για την όποια θέση.

Στη συνέχεια το ΕΣΕΔ προτείνει 3 υποψήφιους στον αρμόδιο υπουργό ο οποίος τελικά επιλέγει τους “μη κομματικούς” διοικητικούς, γραμματείς ή όποιους άλλους ανώτερους.

Όπως βλέπετε, όπως στη Σοβιετία, όπως σε κάθε κομμουνιστικό καθεστώς σε κάθε κεντρικό ή επαρχιακό όργανο, μόνο οι κομματικοί διορίζονται. Αυτοί είναι οι άριστοι και καταλληλότεροι πάντοτε.

Με απλά άλλα λόγια – οι πιο ανίκανοι, φτάνει να είναι του τσιπρισμού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *