Ε1704: Βάσαvα της Εύας

Ε1704: Βάσαvα της Εύας

- in Επικαιρότητα
0

Τα “βάσανα” και το “βάσανο” προέρχονται από τον “βάσανο” που στην αρχαία και καθαρεύουσα σήμαινε “δοκιμασία, εξέταση”! Όταν αποτυχαίνεις στη δοκιμασία, είναι φυσικό να ακολουθούν βάσανα. Στην περίπτωση της κας Εύας Καϊλή δεν είναι μόνο η φυλάκιση και ο εξευτελισμός μα και η καταστροφή της 30χρονης πολιτικής καριέρας της!

Οι περισσότεροι θα υποκύπταμε στον πειρασμό – έστω και αν η χρηματική αποζημίωση του ευρωβουλευτή είναι αξιοζήλευτη μαζί με όλα τα άλλα πρόσθετα οφέλη και την αξιοσέβαστη κοινωνική θέση. Διότι η απληστία είναι σαρωτική αυτήν την εποχή σε όλους μας, και ούτε η ανατροφή ούτε η παιδεία επιχειρεί να την τιθασεύσει. Αυτό δεν σημαίνει πως η παράβαση δεν πρέπει να τιμωρείται αυστηρά.

Μόνο μια ψήφος στην Ευρωβουλή δόθηκε υπέρ της Εύας!

Μόνο ανοησία και απληστία εξηγούν πώς ενέδωσε στην ανεντιμότητα. Διότι εκτός από τον χρηματισμό της η κα Καϊλή πρόδωσε και το λειτούργημα της ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωβουλή και ως Αντι-πρόεδρος της πολιτικής οντότητας “Ευρωπαϊκή Ένωση”. Έπρεπε να προστατεύει και τα δύο πόστα και να προωθεί τα συμφέροντα Ελλάδας και ΕΕ και όχι του Κατάρ και τα προσωπικά της. Πολλοί άλλοι το κάνουν, μα πιο ύπουλα κι έτσι δεν “πιάνονται στα πράσα” – με σακούλες, τσάντες και φακέλους πλήρεις χαρτονομισμάτων.

Δυστυχώς αντί να παραδεχτεί την ενοχή της και να βοηθήσει τις Αρχές της ΕΕ (αρχίζοντας με τις Βελγικές Αρχές) προτίμησε η κυρία να εξευτελιστεί πολύ περισσότερο με την προσποίηση αθωότητας – ενώ ο ίδιος ο πατέρας της πιάστηκε με μια βαλίτσα χαρτονομίσματα (καθ’ οδόν από το ξενοδοχείο του Sofitel προς αεροδρόμιο!) και στο σπίτι της βρέθηκαν ενάμιση εκατομμύρια ευρώ. Ο πεθερός της επίσης φέρεται μπλεγμένος στο ίδιο κύκλωμα και ο άντρας της ήδη ομολόγησε την ενοχή του – για να απαλλάξει την ίδια! Στη συνέχεια συνεχίζει να ισχυρίζεται αθωότητα καθώς ο άντρας της επωμίστηκε όλη την ενοχή! Μόνο ανοησία λειτουργεί σε αυτήν τη στάση. Όπως η ανοησία λειτούργησε στην παράβαση, διότι προφανώς νόμιζε πως οι Ευρωπαίοι είναι, κατά την ελληνική αντίληψη, “κουτόφραγκοι”.

Να η κα Καϊλή στο Κατάρ χωρίς να έχει ενημερώσει την Ευρωβουλή για το ταξίδι αυτό, ως όφειλε! (Η φωτό είναι από το Inside Story.)

“Άγνοια κινδύνου, έλλειψη κρίσης και απληστία” της απέδωσε ο Γ. Κύρτσος, Έλληνας ευρωβουλευτής των φιλελευθέρων.

Όμοια και μεγαλύτερη ανοησία δέρνει τους συντρόφους της στο ΠΑΣΟΚ και τον κομματάρχη Νίκο Ανδρουλάκη. Οκτώ έτη ήταν ο Ανδρουλάκης μαζί της στην Ευρωβουλή. Η Εύα ξεκίνησε στη δεκαετία 1990 ως μέλος της νεολαίας Πασόκ με όνειρα (τι πόθους και τι πάθος!) και κοντά 30 έτη αργότερα να ολισθαίνει σε μοιραία λάθη. Πώς και δεν διέγνωσε την πάθησή της και να τη σώσει;

Ο Ανδρουλάκης έδειξε το ποιόν ποταπότητας του ΠΑΣΟΚ. Διότι πρέπει να υπερίσχυσε η ποταπότητα και μικρόνοια για να τον ελέγξουν πρόεδρο αντί άλλων πολύ καλύτερων. Κι έσπευσε με μικροψυχία να καταδικάσει την Εύα όχι διότι εκείνη εκδήλωσε την ανηθικότητα, ή έστω αδυναμία, πολλών άλλων Πασόκων, με πιο γνωστό τον Άκη Τσοχατζόπουλο, μα με την ψευδέστατη κατηγορία πως εκείνη (Δούρειος Ίππος) προσχωρούσε στη Νέα Δημοκρατία! Αγνόησε τις πρόσφατες κουβέντες που ήθελαν να προβιβάσουν την Εύα – και ως Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ακόμα! Μα αν θεωρούσε πως δεν φταίει το ΠΑΣΟΚ για την ανηθικότητα των μελών του (και αυτά είναι πολύ περισσότερα), τότε γιατί θέλει να απαλλαγεί από την κα Καϊλή και νομίζει πως έτσι θα ενοχοποιήσει τη ΝΔ!… Κι έτσι, όχι μόνο αφανής πολιτικάντης μα και δειλός, σπίλωσε τη βουλευτή του επιπρόσθετα και συγχρόνως προσπάθησε να σπιλώσει τη μισητή Νέα Δημοκρατία – που νομίζει τον παρακολουθούσε. Κι έτσι έχει πρόσθετο λόγο τώρα να συμμαχήσει με τον αήθη, ασυνάρτητο Αρχιερέα του τσιπρισμού, διότι και ο ίδιος προφανώς μοιράζεται με τους Συριζαίους πολλά από τα χειρότερα γνωρίσματά τους – μικροψυχία και μνησικακία!

Όπως έγραψε ο Νότης Παπαδόπουλος (Καθημερινή 13/12) –

“Στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, το Σάββατο, όπου παρουσιάστηκε το νέο πρόγραμμα του κόμματος, ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης επιχείρησε να κάνει πιο σαφή τη θέση του σχετικά με τα μελλοντικά σχέδιά του. Κλείνοντας την ομιλία του, έδειξε προς την κατεύθυνση μιας προοδευτικής κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ. Είπε χαρακτηριστικά: “Ο αγώνας μας θα είναι νικηφόρος. Εχουμε χρέος να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ μια δύναμη αλλαγής. Ενα ποτάμι σύγχρονων προοδευτικών ιδεών που θα ανατρέψει κατεστημένα. Που θα στείλει τη Ν.Δ. στην αντιπολίτευση και θα δημιουργήσει μια προοδευτική κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστή. Μια κυβέρνηση που δεν θα θυμίζει με τίποτα την περιπέτεια Τσίπρα – Καμμένου”.

Ο Ύψιστος Κύριος να μας προφυλάξει από μια τέτοια “προοδευτική” συγκυβέρνηση αναρχοαριστερών και κεντροαριστερών πελαγωμένων πολιτικάντηδων, που ζουν εγκλωβισμένοι ακόμα στη δεκαετία 1970.

Τέλη Ιανουαρίου ’23 – και η Εύα κρατείται στη βελγική φυλακή. Παρότι ο δικηγόρος της διαλαλεί πως είναι στοργική μητέρα! Αχ αυτοί οι βόρειοι, αναίσθητοι Κουτόφραγκοι!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *