Ε1585: Κι άλλα δικά μας

Ε1585: Κι άλλα δικά μας

- in Επικαιρότητα
0

1. Λίγα λόγια για φθινόπωρο και καλοκαίρι προτού τα ξεχάσουμε στη δίνη του προεκλογικού σαματά…

Η σχιζοφρένεια του Σύριζα δεν λέει να κοπάσει ούτε καν να ευπρεπιστεί κάπως. Ναι, είναι γεγονός πως η παρακολούθηση τηλεφώνων και μελών της αντιπολίτευσης σίγουρα έπληξε βαριά την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Μα ο χειρισμός της υπόθεσης από τους τσιπριστές έρχεται ως γάζες με παυσίπονο.

Φωνασκούν και κόπτονται ακούραστα οι Συριζαίοι τσιπριστές υπέρ των θεσμών και της διατήρησης και θωράκισης τους. Μια από αυτές είναι η μυστικότητα, το απόρρητο της συνεδρίασης στη Βουλή (Επιτροπή Θεσμών) για την έγκριση του διορισμού του νέου διοικητή της ΕΥΠ. Η διατήρηση του απορρήτου έγινε διαπρεπής διάτρησή του. Δεν είναι λίγοι όσο Συριζαίοι διοχέτευσαν ειδήσεις σε φιλικά τους φύλλα. Μα ξεχώρισε ο συνταγματολόγος τους πρώην υπουργός Γ. Κατρούγκαλος που σχολίασε δημόσια όσα είχαν μυστικά – υποτίθεται – συζητηθεί για να δηλώσει αυτάρεσκα πως “επιβεβαιώθηκαν οι βεβαιότητές του” ότι γίνονται παρακολουθήσεις! Αλλά τελείωσε λέγοντας στο τσούρμο δημοσιογράφων που έψαχναν για το κόκαλο της εντυπωσιακής είδησης πως δεν θα έλεγε άλλα λόγω “μυστικότητας”!

2. Δεν φαντάζομαι ούτε τον Μητσοτάκη να είναι τόσο ανόητος ώστε να μην αντιλαμβάνεται πως άσχετα με τη ζημιά που αυτή η παλαβομάρα παρακολουθήσεων προξένησε στις σχέσεις του με το πολυπόθητο κέντρο (και με το Πασόκ του Ανδρουλάκη), προκάλεσε ζημιά και στους διαδρόμους εξουσίας της ΕΕ.

Αναμφίβολα έχει να αντιμετωπίσει άλλα σοβαρά θέματα όπως οι περιοδικές εντάσεις και τριβές με την Τουρκία – οι ρητορικές προκλήσεις, οι υπερπτήσεις και οι ροές μεταναστών. Είναι και το καταχωνιασμένο χρέος και η έξοδος από την Εποπτεία. Αυτά όλα είναι ρουτίνα.

Μα οι παρακολουθήσεις (και μάλιστα ενός κομματάρχη Ευρωβουλευτή!) είναι κάτι απροσδόκητο, τόσο που να προκαλέσει παραιτήσεις αξιωματούχων (επιλογών του πρωθυπουργού), καταδικαστικά σχόλια συνταγματολόγων ακόμα και της δικής του παράταξης και την παρέμβαση της ίδιας της ΠτΔ.

Εδώ η ΝΔ μπορεί να ρίξει μπόλικη στάχτη στα μάτια των αντιπάλων στη Βουλή με μπόλικα παρελκυστικά τερτίπια που ανήκουν στην παράδοση και στα μάτια των Κεντρώων και ολόκληρου του λαού. Μα δεν είναι το ίδιο με τους έμπειρους πολιτικούς της ΕΕ που θα θέλουν να ακούσουν σοβαρά επιχειρήματα και να δουν πειστικές ουσιαστικές κινήσεις.

Το όλο θέμα είναι μια ακόμα εκδήλωση αλαζονείας και ηλιθιότητας. (Να παρακολουθούν – ποιόν; – τον Ανδρουλάκη!)

3. Η άλλη κίνηση του Μητσοτάκη να επιδοτήσει με 2 δις την άνοδο στην ακρίβεια του ρεύματος είναι επίσης αρκετά μεμπτή. Θα μου πείτε “Γιατί να μην το κάνει;” και να κερδίσει ή τουλάχιστον να κρατήσει ψήφους που με τα πολλά αυτογκόλ διαρρέουν προς το Πασόκ ή την Ακροδεξιά.

Ελάχιστοι είναι οι πολίτες που καταλαβαίνουν πλήρως πως η αυξανόμενη ακρίβεια δεν οφείλεται σε ολισθήματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Οι πολλοί δεν ενδιαφέρονται για πραγματικά αίτια που δεν είναι ευδιάκριτα και πρέπει να ανασυρθούν από πολύ βαθιά μέσα από τις διεθνείς γεωπολιτικές καταστάσεις. Βλέπουν φανερά πως αυτό γίνεται στη βάρδια Μητσοτάκη. Εκείνος φταίει. Και πρέπει να δουν ότι ο Μητσοτάκης τους βοηθάει με επιδοτήσεις να ξεπεράσουν το εμπόδιο.

Μα είναι και οι φιλελεύθεροι πουριτανοί σαν εμένα που δεν θέλουν μια φιλελεύθερη κεντροδεξιά κυβέρνηση να πουλιέται τόσο εξευτελιστικά με επιδοματική πολιτική.

Ναι, μια φιλελεύθερη κυβέρνηση θα κάνει παρέμβαση στην οικονομία όταν υπάρχει τέτοια οικονομικά κρίση και θα την διακόψει μόλις η κρίση παρέλθει – σε αντίθεση με τους σοσιαλιστές που συνεχίζουν την παρέμβαση διότι αυτή είναι η βασική ιδεολογία και πολιτική τους.

Στην τελική ευθεία, λίγο πριν τις εκλογές μόνο Άγιοι δεν θα έμπαιναν στον πειρασμό να ψαρέψουν ψήφους με παροχές!

4. Ας δώσουμε στον Μητσοτάκη λίγη συμπάθεια πιστεύοντας πως θέλει μαζί με το δικό του και το καλό του λαού.

Μα είναι και άλλες σκοτεινιές για τις οποίες δεν ευθύνεται βέβαια ο Μητσοτάκης, μα από την άλλη, δεν έκανε καμιά σαφή προσπάθεια να τις διώξει.

Πάρτε το παράδειγμα των Γερμανών τουριστών τους οποίους προκάλεσε, ίσως και να έβρισε και, οπωσδήποτε, προξένησε βλάβη στο όχημά τους, ένας λεβέντης βουλευτής του Σύριζα. Μα όλα έγιναν μέλι γάλα στο Αστυνομικό Τμήμα και προσφέρθηκε δωρεάν παραμονή σε ξενοδοχείο από τους Έλληνες και η υπόσχεση των Γερμανών πως, Ναι, σίγουρα θα ξανάρθουν του χρόνου!

Ο βουλευτής ας σημειωθεί οδηγούσε επικίνδυνα μα επικαλέστηκε το αξίωμά του και τις άλλες διασυνδέσεις του στο παρόν και στο παρελθόν!

Μετά, είναι τα παράνομα εκτός σχεδίου που πάλι για να μη χαθούν ίσως ψήφοι, οι τοπικές Αρχές αγνοούν παρά την εκπεφρασμένη θέλησή τους να καταπολεμήσουν την ανομία και να διατηρούν την έννομη τάξη.

Δεκάδες ξενοδόχοι κι εστιάτορες στην Κρήτη μόνο, έχουν πετύχει τα δυο τελευταία καλοκαίρια να διατηρήσουν τα παράνομά τους στον γιαλό!

Οι σοβαροί μα αμέτοχοι σχολιαστές απαιτούν συνεχώς την ενίσχυση των υφιστάμενων υποδομών και την εκλέπτυνση των τουριστικών μας υπηρεσιών. Οι εξίσου σοβαροί επιχειρηματίες όμως, πιέζουν για περισσότερη ελευθερία και λιγότερους περιβαλλοντικούς περιορισμούς.

Το περιβάλλον για τους δεύτερους έχει γίνει προϊόν προς κατανάλωση και κερδοφορία.

Η κυβέρνηση ως συνήθως ούτε φαίνεται να ακούει ούτε να βλέπει· μα ούτε ξέρει ούτε νοιάζεται!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *