Ε1263: Φαντασμαγορικοί φαφλατάδες

Ε1263: Φαντασμαγορικοί φαφλατάδες

1. Με λιγοστές εξαιρέσεις (Πιερρακάκης, Χαρδαλιάς, Χατζηδάκης) οι περισσότεροι υπουργοί ανήκουν στην κατηγορία φαφλατάδων. Δυστυχώς πρώτος είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης. Μα ας κοιτάξουμε τα καμώματα των δυο, Δένδια και Βορίδη, που δείχνουν τις αρχές και τη φυσιογνωμία της ΝΔ.

Ο Ν. Δένδιας, υπουργός Εξωτερικών, συνήθως ήπιος στους τόνους λόγω της αυταρέσκειας για το σπουδαίο έργο που επιτελεί, εξέπληξε τους παρόντες στο Κοινοβούλιο όταν βρόντηξε οργισμένος (ίσως και λίγο θέατρο;) κατά του Κ. Μπογδάνου. Γιατί; Διότι ο Μπογάνος, που δεν θα έπρεπε να είναι βουλευτής με την ΝΔ εξαρχής, είπε κάτι ημι-αληθινό, επικαλούμενος λόγια του Γ. Γρίβα, αρχηγού της ΕΟΚΑ η οποία ένοπλη αντάρτικη δύναμη ανάγκασε τους Άγγλους να δώσουν την ανεξαρτησία της στην Κύπρο. “Ο Γρίβας έλεγε έχουμε 3 εχθρούς· τους Άγγλους, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος έλεγε ότι ήταν οι κομμουνιστές.” (Αγνοώ αν ο Γρίβας έλεγε αυτά τα πράγματα, παρότι διαδίδεται η εκδοχή αυτή στο Διαδίκτυο.)

2. Γιατί αντέδρασε οργισμένος ο Δένδιας διαφαίνεται από τα λόγια του: “Δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας μας αλλά να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας στο μέλλον. Δεν γνωρίζω ποιος παρέστη στο Βίτσι, ο πατέρας μου ήταν εκεί. Εγώ λέω ότι σήμερα οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για την αποκόμιση κομματικού οφέλους είναι απαράδεκτη… Και όσο εγώ εκπροσωπώ την κυβέρνηση, εδώ δεν θα ξαναγίνει ανεκτή (…) τέτοια προσπάθεια.”

Θα είναι απαράδεκτη έστω και αν είναι αλήθεια; Γι’ αυτό θεωρώ τον κ. Δένδια φαφλατά. Διότι αντί να εξετάσει την αλήθεια και το εμπρηστικό ψεύδος στα λόγια του Μπογδάνου μίλησε για τον δικό του πατέρα (!) και για το “εγώ”! Ο φόβος της ακροδεξιάς και ο υπερφίαλος εγωισμός μιλούσε, όχι σύνεση και λογική.

3. Ο Μάκης Βορίδης είναι άλλη πάστα φαφλατά, μεθυσμένου και αυτού στην αυταρέσκεια του υπουργού Εσωτερικών.

Τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, στην τηλεόραση, ανακοίνωσε ότι θα γίνουν κανονικά οι εορτασμοί για τον Αγ .Δημήτριο (πολιούχο άγιο της πόλης) στη Θεσσαλονίκη (26 Οκτ.) και οι παρελάσεις για την Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου. Και ας ήταν η πόλη σε μίνι λοκντάουν λόγω παραλογισμού σε έξαρση κρουσμάτων και θανάτων.

Λίγο αργότερα ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης συμφωνεί με τον φίλο του Μ. Βορίδη. Και οι δύο άνηκαν κάποτε στο κόμμα Εθνικοφροσύνης του Καρατζαφέρη (ΛΑΟΣ, αν θυμάμαι).

Λίγο αργότερα ο Θ. Πλεύρης, υπουργός υγείας δήλωσε πως δεν υπάρχει ακόμα απόφαση για το τι και αν θα γίνουν αυτά!

Αυτά τα αυτογκόλ βάζουν οι φανφαρόνοι φαφλατάδες που κοιτούν τον εαυτούλη τους αντί το έθνος και τη σύνολη κυβέρνηση.

Κανείς τους, μήτε ο Δένδιας, δεν εξοργίστηκε με τη σχιζοφρενική αντίφαση στις περισυνές και φετινές συνθήκες λόγω πανδημίας.

Η ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ για την πανδημία, 4/10/2020: “Τα νέα κρούσματα είναι 229. Ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 19.842. Οι νέοι θάνατοι είναι 4 ενώ από την έναρξη (…) 409 θάνατοι.”

4/10/2021: “Τα νέα κρούσματα είναι 2.125. Ο συνολικός αριθμός (…) 663.433. Οι νέοι θάνατοι 36 ενώ από την έναρξη (…) 14.956.”

Με 19.842 κρούσματα και 409 θανάτους απαγορεύτηκαν παρελάσεις και εορτασμοί. Εφέτος, με 663.433 κρούσματα και 14.956 θανάτους (35-40 ημερησίως) όλα επιτρέπονται, αποφάσισε ο Μ. Βορίδης. Δικαιολογία του – “Έχουμε καθημερινά συγχρωτισμό… από διαδηλώσεις… Μόνο την παρέλαση δεν θα κάνουμε;”

Προφανώς η ασυναρτησία και σχιζοφρένεια δεν είναι αποκλειστικά γνωρίσματα του Σύριζα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *