Διάβρωση και αδιαφορία

Διάβρωση και αδιαφορία

- in Επικαιρότητα
1

Ένας αμετανόητος καταδικασμένος δολοφόνος χαμογελά αυτάρεσκα, θριαμβευτικά διότι, χάρη στον νόμο Παρασκευόπουλου και την κρυπτο-τρομοκρατική κυβέρνηση, απολαμβάνει ολοένα καλύτερη μεταχείριση με τακτικές άδειες εξόδου. Έτσι υποβαθμίζεται η ασφάλεια της ζωής και ακεραιότητας των πολιτών πάνω στην οποία θεμελιώνεται ο πολιτισμός.

Η νοοτροπία της τσιπρικής κυβέρνησης εκφράζεται καθαρά με τη γενική ανεκτικότητά της στην πληθαίνουσα παραβατικότητα και σε μια χαρακτηριστική πράξη του προέδρου της Βουλής, κ. Βούτση, όταν διέταξε αστυνομικούς να εξυπηρετήσουν κακοποιούς και αντί να τους κλείσουν στη φυλακή να τους οδηγήσουν στα λημέρια τους!

Έτσι αποθρασυμένοι, οι ίδιοι, ή άλλα μπουλούκια μα ίδιας φινέτσας κακοποιοί, αναγκάζουν άτυχους φύλακες να αποσυρθούν για να προχωρήσουν ανενόχλητοι στην κακοποίηση κτηρίων και ανθρώπων. Καθώς μένουν ατιμώρητοι προχωράει και η διάβρωση των θεμελιακών αρχών του πολιτισμού.

Είναι φανερό πως η τωρινή κυβέρνηση (μάλλον και παλαιότερες) δεν πολυενδιαφέρεται για τον πολιτισμό που βασίζεται στον άξονα της δικαιοσύνης και του σεβασμού των απλών πολιτικοοικονομικών ελευθεριών του κάθε πολίτη – και όχι μόνο των «ημετέρων».

Δυστυχώς αμόρφωτοι μάγκες και τραμπούκοι, άγνωροι της γλώσσας, της ιστορίας και της γεωγραφίας της πατρίδας τους, άγνωροι του ευρύτερου κόσμου όπου ζουν, εκλέγονται ως κυβέρνηση χάρη στον πλαστικό μανδύα μιας ανύπαρκτης ηθικής ανωτερότητας που υποσχόταν ουτοπίες.

Δυστυχώς, στη συνέχεια, διορίζουν ατάλαντους, απαίδευτους και ανίκανους σαν τους εαυτούς τους, σε σημαντικά αξιώματα λόγω κυρίως κάποιας οικογενειακής ή κομματικής σχέσης κι έτσι αναπαράγεται και επεκτείνεται η φαυλότητα, που περνά για ανθρωπισμός και αφενός ενθαρρύνει και αφετέρου συγκαλύπτει την παραβατικότητα. Και όλοι μαζί συμπεριφέρονται ως φασίστες, νταήδες, μπρατσάκηδες που χρησιμοποιούν κάθε κρατικό μέσο να σβήσουν κάθε αντιφρονούσα φωνή.

“Τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν!” Αυτόν τον προοδευτισμό έφεραν στην διακυβέρνηση. Και δεν ήταν άγνωστη αυτή η πολιτική στάση των αναρχοαριστερών. Είναι η αφετηρία της δράσης τους από την αρχική σύλληψη και οργάνωση της Αριστεράς.

Βρήκαν έτοιμο το πελατειακό κράτος, υποταγμένο στο κόμμα και τον κομματάρχη, και το τσιμεντώνουν τώρα για να συνεχιστεί η αυθαιρεσία και η παγίωση του διχασμού και των κομματικών προνομίων.

Κι έτσι ο θύτης αποκτά ισχυρότερα δικαιώματα ενώ το θύμα χάνει όσα είχε. Κι έτσι καθώς το κράτος ανέχεται την προνομιούχα παρανομία, κι ευνοεί συγκεκριμένες φιλικές ομάδες, οι πολίτες θα στραφούν στην αυτοδικία, θα κολλήσουν τον τσιπρικό κυνισμό τελικά και θα βυθιστούν στην απόγνωση και την απελπισία.

Κανένας θεσμός του ευνομούμενου κράτους δεν έχει μείνει απείραχτος. Όλους τους διάβρωσε μια χαμερπής νοοτροπία που ξαφνικά βρέθηκε στους θώκους της εξουσίας και κοιτά μόνο πώς να παρατείνει την παραμονή της εκεί χωρίς να μπορεί να μάθει.

Με διαβρωμένους θεσμούς και τη γενικευμένη αδιαφορία, δύσκολα θα επανέλθει η τάξη που είναι το άλλο θεμέλιο του πολιτισμού. Αυτοί που απολαμβάνουν κέρδη και προνόμια σε βάρος των πολλών δύσκολα θα υποχωρήσουν ή αποχωρήσουν.

Ποιοι θα έχουν τη σοφία, τη θέληση και την απαντοχή να επιβάλουν τα σκληρά μέτρα που απαιτούνται για την επάνοδο στην τάξη και τον πολιτισμό σε ένα Κράτος Δικαίου;

1 Comment

  1. Συγχαρητήρια για το άρθρο σας. Ακριβής περιγραφή μιας κατάστασης που όλοι τείνουμε να συνηθίσουμε. Ευτυχώς που μας αφυπνίζετε!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *