Ε1573: Αντισημιτισμός συνέχεια (2)

Ε1573: Αντισημιτισμός συνέχεια (2)

- in Επικαιρότητα
0

Στις 22/8/22 διάβασα ένα παθιασμένο Κατηγορώ κατά του Ισραήλ από μια «Παλαιστίνια» πολίτη της χώρας (με ημερ. 18/2/22) στο Διαδίκτυο. Το υπογράφει ως Mays, μόνο.

Είναι «Άραβας Ισραηλινή πολίτης» και θεωρεί πως όλοι οι «Άραβες Παλαιστίνιοι πολίτες» είναι 2ης και 3ης τάξης πολίτες.

Υπάρχουν δυο καταφανή παραπλανητικά (για να μην πω προπαγανδιστικά) στοιχεία:

(α) «Παλαιστίνιοι» ως τον 2o ΠΠ (ίσως και το 1948) ονομάζονταν από τους Άραβες οι Εβραίοι. Μετά την ίδρυση του Ισραήλ το 1948 και μετά τη δεκαετία 1970, ο Αιγύπτιος Αραφάτ και οι Ρουμάνοι Τσαουσέσκου με την καθοδήγηση της ρωσικής KGB εφηύραν την αραβική Παλαιστίνη και τους «εκδιωχθέντες πάσχοντες Άραβες Παλαιστίνιους»!

(β) Αν είναι οι Άραβες Ισραηλινοί 3η (ή 4η) κατηγορία, ποιοι είναι η 2η κατηγορία – άλλη (ανύπαρκτη) εθνότητα/θρησκεία (χριστιανοί ίσως;) ή Εβραίοι;

Δημοσιεύει και τη φωτογραφία της σε μια διαμαρτυρία! Φαίνεται δυστυχισμένη;

Αναφέρει τα γνωστότατα παράπονα:

1) Εκδιωχθέντες πρόσφυγες σε άλλες αραβικές χώρες και στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη όπου κυβερνώνται από τη δική τους Παλαιστινιακή Αρχή.

2) Ο Νόμος περί εθνικότητας: το Ισραήλ είναι κράτος για τους Εβραίους, παρά τα 2 εκμ. των Αράβων, περίπου 21% του πληθυσμού. Η Αραβική γλώσσα δεν είναι πλέον μια επίσημη γλώσσα: επομένως – απαρτχάιντ!

3) Η φτώχεια και η ανεργία είναι σχεδόν διπλάσια στους Άραβες από ότι στους Εβραίους: υπάρχει χάσμα ως προς την εκπαίδευση και τον ιατρικό τομέα.

4) Αυξημένη βία κι εγκληματικότητα στην αραβική κοινωνία: Άραβες δολοφονούνται και τα όπλα κλέβονται από τον ισραηλινό στρατό μα οι δυνάμεις ασφαλείας το αγνοούν!

5) Ρατσισμός και απαρτχάιντ παντού: διαφορά μεγάλη μεταξύ αραβικών κοινοτήτων και εβραϊκών που ζουν πιο άνετα!

6) Διαλύουν τις διαδηλώσεις μας για την ανάκτηση των εδαφών μας και των δικαιωμάτων μας!

7) Παλαιότερα οι Άραβες ζούσαν και συνυπήρχαν ειρηνικά και συνεργάζονταν με τους Εβραίους. Μα όχι πλέον οι «Παλαιστίνιοι Άραβες». Μα υπάρχει το σύνθημα και το τραγούδι «Ο μόνος καλός Άραβας είναι ο νεκρός Άραβας».

Ένας Εβραίος απαντά σε όλες τις αιτιάσεις της ωραίας Παλαιστίνιας. Εγώ υποδείχνω εδώ πως πριν το 1948 υπήρχαν κοντά 1 εκμ. Εβραίοι που ζούσαν ειρηνικά σε αραβικές, ισλαμικές χώρες (Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική). Αυτοί εκδιώχθηκαν ραγδαία και βίαια για να βρουν καταφύγιο μαζί με άλλους κυνηγημένους και διωγμένους Εβραίους στο κράτος του Ισραήλ μόνο που ιδρύθηκε ακριβώς για τον σκοπό αυτό! Τώρα έχουν μείνει μόνο 3.000! Αντίθετα οι Άραβες στο Ισραήλ τότε ήταν κοντά 900.000 και τώρα είναι 2 εκμ.! (Όχι, δεν είμαι Ισραηλινός ή Εβραίος μα είναι θλιβερό να διαβάζω τόσες ανοησίες από ανιστόρητους Αραβοπαλαιστίνιους στο Ισραήλ και φιλάραβες Δυτικούς για τέτοιες δήθεν αδικίες!)

Ένας Simon Fishman, προφανώς Εβραίος, απαντά στην Mays ως εξής – και συνοψίζω:

Η κοπέλα έχει τα δικαιώματα να διαμαρτύρεται και να διαδηλώνει, να δαιμονοποιεί το κράτος στο οποίο ζει, να ψηφίζει και να μην υπηρετεί το κράτος – δικαιώματα που δεν έχει κανείς από τους 3.000 Εβραίους οι οποίοι ζουν σε αραβικές ή μωαμεθανικές χώρες ή τις χώρες της Παλαιστινιακής Αρχής όπου ζουν οι Άραβες. Μπορεί να προσχωρήσει σε όποιο πολιτικό κόμμα θέλει (αριστερό ή δεξιό) και να θέσει υποψηφιότητα για το Κοινοβούλιο (2ης κατηγορίας πολίτης; Απαρτχάιντ;) Μπορεί να ασκήσει ελεύθερα τη θρησκεία της ή όποια άλλη θέλει. Να έχει πρόσβαση σε εκπαίδευση και ιατρική περίθαλψη δωρεάν όπως ο κάθε Εβραίος και να γίνει γιατρός, δικηγόρος, ακόμα και δικαστής, καθηγήτρια ή καλλιτέχνης και να κάνει τις πιο ακραίες ρατσιστικές δηλώσεις, χωρίς να διώκεται. Να έχει ερωτική σχέση με όποιο πρόσωπο θέλει και να φύγει από την πατρική κατοικία χωρίς να φοβάται την τιμωρία της ισλαμικής sharia. Αν η αστυνομία επέμβει και συλλάβει Άραβες που βιαιοπραγούν, αμέσως ξεσπούν διαμαρτυρίες για το «αστυνομικό κράτος», την «αστυνομική βία» και, βέβαια, το «απαρτχάιντ»!

Επιπλέον, οι Ισραηλινοί Παλαιστίνιοι δεν δέχονται κανένα σχεδιασμό που να επιτρέπει τη μελλοντική χώρα «Παλαιστίνη» να καλύπτει τη δική τους γειτονιά: θέλουν να μένουν στο Ισραήλ! Πολλοί επίσης πιστεύουν πως η Ιερουσαλήμ πρέπει να πάει στους Άραβες μα οι ίδιοι δηλώνουν πως αν αυτό γίνει, θα μετακομίσουν στο Τελ Αβίβ. Πολλοί αγνοούν τις πατροπαράδοτες ανοησίες των φανατικών και προσχωρούν στις Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) φτάνοντας τον βαθμό του ταγματάρχη. Επίσης οι Παλαιστίνιοι προτιμούν να εργάζονται σε ισραηλινούς εργοδότες διότι εκεί έχουν όλα τα προνόμια που επιβάλλει ο εργασιακός νόμος: διπλάσιο ίσως μισθό από αυτόν που θα έδινε ένας Παλαιστίνιος μαζί και ασφάλιση για όλη την οικογένεια. 150.000 Παλαιστίνιοι μπαίνουν στο Ισραήλ κάθε μέρα για εργασία και 15.000 κάθε μήνα για ιατρική περίθαλψη!

Αν η κοπέλα θέλει να διαμαρτύρεται ως 2ης κατηγορίας πολίτης, δικαίωμά της, μα μόνο αδαείς και ανόητοι θα πιστεύουν τα στείρα συνθήματά της περί απαρτχάιντ! Αν όντως ζει σε απαρτχάιντ ας πάει στη Γάζα ή τη Δυτική Όχθη με τους Παλαιστίνιους!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *