Ο φιλόσοφος που βγάζει Μάτι

Ο φιλόσοφος που βγάζει Μάτι

- in Επικαιρότητα
0

1. “Και να έπαιρνες τα 2.000 ευρώ, τι θα έκανες; Θα τα σπαταλούσες…”

Ιδού μια γενική αρχή φιλοσοφημένης ζωής που ισχύει από τότε που επινοήθηκε το καταραμένο (ή χαρισάμενο) χρήμα. Εδώ έχουμε το βάθος, εύρος, μήκος και ύψος της συσσωρευμένης σοφίας του ανθρώπου. Το χρήμα δεν είναι να χαραμίζεται σε θησαυροφυλάκια, κάτω από στρώματα ή σε τράπεζες: το σπαταλούμε, δίχως συστολές. Οξυδερκέστατη παρατήρηση του κ. Τσίπρα – και είναι νεότατος, μόλις στη 4η δεκαετία του !!!

Αυτή τη μεγάλη αλήθεια εκστόμισε ο χαρισματικός πρωθυπουργός μας στην κυριολεκτικά πυροκαμένη γυναίκα που έχασε την κατοικία και περιουσία της στο Μάτι του πυρπολημένου καλοκαιριού – παρά την πρωθυπουργική σύσκεψη που μεταδόθηκε τηλεοπτικά (με όλη την τσιπρική τσαπατσουλιά).

2. Ο κ. Τσίπρας έκανε το θαύμα του πάλι.

Την παραμονή της απεργίας της ΓΣΕΕ, δηλαδή των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, και μέρα που τα ΜΜΕ έδειξαν τη συμπάθειά τους απεργώντας και αυτά, ο ιστορικός πρωθυπουργός και η συνήθης ακολουθία του επισκέφθηκαν το Μάτι που αργά μα σταθερά ξαναζωντανεύει μέσα από τα αποκαΐδια.

Ταπεινότατος ο κ. Τσίπρας λίγο κόσμο ήθελε, να μη νομίζουμε πως το έκανε για ψηφοθηρικούς λόγους, μια κι άρχισε η ακήρυχτη προεκλογική περίοδος. Να κρατηθούν χαμηλοί οι τόνοι, όπως συνηθίζει το κυβερνητικό τσίρκο.

Ούτε τα κρατικά κανάλια δεν συνόδευαν αυτή την ιστορική ενέργεια του πρωθυπουργού. Διότι συμμετείχαν δήθεν στην απεργία των ΜΜΕ.

Ευτυχώς ένας κάτοικος της περιοχής βιντεοσκόπησε το συμβάν.

3. Μια γυναίκα που έχασε την περιουσία της στην πυρκαγιά, η οποία έκαψε και 99 πολίτες, παραπονέθηκε πως δεν της είχε δοθεί καμιά βοήθεια.

Ο κ. Τσίπρας με το χαρακτηριστικό του χάρισμα ασυναρτησίας, άρχισε να εξηγεί πως έπρεπε να φτιαχτούν οι απαραίτητες υποδομές πρώτα.

Τώρα, πώς θα φτιαχτούν αυτές, αφού οι κρατικές δαπάνες για υποδομές έχουν περικοπεί για να δοθούν μισθοί σε νεοδιορισθέντες και χορηγίες σε άλλες κατηγορίες πιθανών πελατών ψηφοφόρων, είναι μάλλον μυστήριο, μα κανείς από τους παρευρισκόμενους δεν έθιξε το θέμα. Ο κ. Σπίρτζης εδώ προτίμησε τη σιωπή – μα λίγο αργότερα διόρθωσε τον απληροφόρητο πως κάποιες διαδικασίες είχαν ξεκινήσει.

Μη βλέποντας καμιά αντίδραση, ο κ. Τσίπρας τόνωσε τη μονολογική του συζήτηση με “το λαό” επισημαίνοντας τη διαχρονική αλήθεια πως σπαταλάμε το χρήμα όταν το έχουμε.

Η αμπελοφιλοσοφική ατάκα του θυμίζει τόσες άλλες και ειδικά εκείνη την άλλη αποκρυστάλλωση αιώνιας αλήθειας ότι κάθε άνθρωπος (κάθε πλάσμα) πεθαίνει, με αυξημένες πιθανότητες αν περάσει τα 70. Αυτή τη σάλπισε στη Διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης (2018):

“Το συνταξιοδοτικό θα λυθεί από μόνο του. Οι πιο πολλοί συνταξιούχοι είναι πάνω από 70 ετών” – οπότε σύντομα, ειδικά με τη μειωμένη περίθαλψη, σύντομα δεν θα θέλουν σύνταξη!!!

Όπως έχω ξαναγράψει: Δεν παίζεται με τίποτα. Πώς να μην τον θαυμάζεις. Ιδίως σε γκάφες γκραν-γκινιόλ!!!….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *