Αμπντέλ Φατάχ Aλ-Σίσι: «Η μετανάστευση δεν είναι δικαίωμα»

Αμπντέλ Φατάχ Aλ-Σίσι: «Η μετανάστευση δεν είναι δικαίωμα»

- in Επικαιρότητα
2

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Aλ-Σίσι, μιλώντας στο Παγκόσμιο Φόρουμ Νεολαίας στο Σάρμ ελ Σεΐχ της Αιγύπτου στις 4/11/2018, απάντησε όταν ρωτήθηκε πώς βλέπει το γεγονός ότι «αρκετές ευρωπαϊκές χώρες κλείνουν τα σύνορά τους για όσους θέλουν να μεταναστεύσουν στην Ευρώπη»:

«Αντί να ρωτάτε εμένα γιατί χώρες της Δύσης κλείνουν τα σύνορά τους για εμάς, πρέπει να ρωτήσετε τον εαυτό σας γιατί ο λαός του Αφγανιστάν δεν νοιάζεται περισσότερο για τη δική του χώρα. Γιατί σκοτώνουν ο ένας τον άλλο εδώ και 40 χρόνια; Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες χώρες επίσης, στο Πακιστάν, στην Αίγυπτο, στη Συρία, στη Λιβύη, στο Ιράκ, στην Υεμένη και στη Σομαλία. Πολεμάμε ο ένας εναντίον του άλλου στις χώρες μας και μετά περιμένουμε χώρες που δουλεύουν μέρα και νύχτα για να επιτύχουν πρόοδο, για να προστατέψουν τους λαούς τους και να διατηρήσουν ένα συγκεκριμένο υψηλό πρότυπο ζωής, να μας επιτρέψουν να εγκατασταθούμε εκεί και να μπορέσουμε να γίνουμε μέρος της δικής τους επιτυχίας. Φυσικά κι εκείνοι θα πουν «όχι».

Δεν είμαι μαζί τους ή εναντίον τους, αλλά προσπαθώ να είμαι δίκαιος στον τρόπο που εξετάζω αυτό το ζήτημα.

Γιατί θυμώνετε με τους ηγέτες της Γερμανίας, της Αγγλίας, της Ιταλίας ή οποιασδήποτε άλλης Ευρωπαϊκής χώρας επειδή κλείνουν τα σύνορά τους για να προστατέψουν τα επιτεύγματα τόσων πολλών ετών; Περιμένετε από εκείνους να ανοίξουν τις πόρτες τους ώστε να μπορείτε να πηγαίνετε εκεί, απαιτώντας να διατηρήσετε τη δική σας κουλτούρα; Απαιτείτε να διατηρήσετε τη δική σας κουλτούρα η οποία μπορεί να είναι πολύ διαφορετική από εκείνη των χωρών που πηγαίνετε κι αυτό είναι κάτι μη διαπραγματεύσιμο για εσάς. Λέτε, έτσι είμαστε και πρέπει να μας αποδεχτείτε γιατί είναι ανθρώπινο δικαίωμά μας. Όχι.

Αν πάτε σε μια ξένη χώρα σαν φιλοξενούμενοι θα πρέπει να συμμορφωθείτε πλήρως με τους νόμους τους, τα ήθη, τις παραδόσεις και την κουλτούρα τους. Θα πρέπει να συμμορφωθείτε πλήρως! Αν δεν είστε πρόθυμοι να το κάνετε, τότε μην πάτε. Να παραμείνετε στις χώρες σας και να επιδιώξετε να φέρετε εκεί την αλλαγή για τη βελτίωση της ζωής σας.»

2 Comments

  1. χαπάκιας

    Τα λόγια τα προέδρου της Αιγύπτου τα γνωρίζουν ολοι ,αλλά τα προσωπικά συμφέροντα τους κάνουν να τα παραβλέπουν.

    1. Νικόδημος

      Πολύ σωστή επισήμανση. Αυτή η παράβλεψη είναι απλά ΑΓΝΟΙΑ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *