Ε1622: Παγωνιά στην Ευρώπη;

Ε1622: Παγωνιά στην Ευρώπη;

Ειρωνική εικόνα για τις προ-ρωσικές προφητείες του φθινοπώρου!

Η παγωνιά θα οφείλεται περισσότερο στις ανεπαρκείς προετοιμασίες των χωρών της ΕΕ παρά σε κακές καιρικές συνθήκες.

Δεν θέλουμε να συνειδητοποιήσουμε πως είμαστε σκλάβοι των αμείλικτα περιοριστικών προσωπικών επιθυμιών μας και άμεσων συμφερόντων κι έτσι εκλέγουμε δειλούς και μάλλον ηλίθιους (όχι πολύ διαφορετικούς από εμάς!) ηγέτες να κυβερνήσουν.

Θα μπορούσε η ΕΕ να είναι μια πολιτική Ομοσπονδία με ενιαία οικονομική, εξωτερική και αμυντική πολιτική. Ούτε πόλεμος στην Ουκρανία θα υπήρχε, ούτε θα είχαμε αυτήν την οικονομική κρίση λόγω καυσίμων. Δεν είναι διότι εμείς δεν την θέλουμε. Θέλουμε τα δικά μας εθνικά και προσωπικά συμφέροντα να προωθούνται, όπου και όπως γίνεται, σε βάρος των άλλων. Και οι ισχυρότερες χώρες, Γερμανία και Γαλλία επικρατούν στις αποφάσεις που παίρνονται!

Η χώρα σήμερα με το εντονότερο πρόβλημα είναι η Γερμανία. Οι ηγέτες της, Σρέντερ πρώτα και Μέρκελ μετά, πούλησαν την υπόλοιπη Ευρώπη για να έχει το δικό τους Έθνος φτηνή ενέργεια μα πλήρως εξαρτημένη απ’ τους φίλους και μάλιστα «αξιόπιστους» Ρώσους – χωρίς να καταλαβαίνουν πως οι Ρώσοι είναι ίσως το χειρότερο έθνος (κοντά) στην Ευρώπη. Αναδύθηκαν μερικοί σπουδαίοι συγγραφείς στον 19ο αιώνα (Πούσκιν, Λέρμοντοφ, Ντοστογιέφσκι, Τσέχοφ, Τολστόι κλπ.) μα ο λαός είναι πολύ επιρρεπής στο αλκοόλ, στην δουλοπρέπεια και στο ψέμα.

Και ξαφνικά οι Ρώσοι περιόρισαν την παροχή φτηνού αερίου μέσω των αγωγών και η Γερμανία βρέθηκε δίχως εναλλακτικές πηγές διότι δεν είχε τις κατάλληλες υποδοχές για LNG (υγροποιημένο φυσικό αερίου) από άλλες χώρες.

Πολύ ορθά ο πρώην υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε είπε αν κρυώνουν να φορούν ένα πρόσθετο πουλόβερ!

Ταυτόχρονα πολλές, αν όχι όλες οι ευρωπαϊκές εισαγωγικές εταιρείες αισχροκερδούν παθιασμένα με το πολύτιμο αγαθό.

Μα οι Γερμανοί τεχνοκράτες μπόρεσαν σε λίγους μήνες να κατασκευάσουν σταθμούς αποθήκευσης και να αναδιαμορφώσουν τα δίκτυα διανομής. Πρώτος τερματικός στο Wilhemshauen στη Βόρειο Θάλασσα που θα τροφοδοτείται από τις ΗΠΑ, τη Νορβηγία και τα Εμιράτα.

Την άνοιξη του 2023 θα έχει απεξαρτηθεί πλήρως από τη Ρωσία!

Θα γινόταν πολύ νωρίτερα, μα οι πολιτικοί πρέπει να επέμβουν, να συσκεφθούν, να διαπραγματευθούν κλπ., κλπ. Είναι και οι δημόσιες υπηρεσίες με την γραφειοκρατία τους. Εμπόδια παντού!

Μα ο Πούτιν έχασε κι εδώ τελικά!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *