Ριζοσπάστη ψευδολογία

Ριζοσπάστη ψευδολογία

1. Είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς την εμμονή των κομουνιστών του Περισσού, τη συλλογικότητα ΚΚΕ, με τους ήρωες που λιβάνισε, καθύβρισε και καταδίκασε και μετά ξανανύψωσε στο ένδοξο Ηρώο του με απίστευτες κωλοτούμπες. Έτσι έγινε με τον Στάλιν και τον δικό μας Ζαχαριάδη και τόσους άλλους αγωνιστές που έγιναν «πράκτορες των ξένων» κι εχθροί του λαού για να αποκατασταθούν πάλι από πιο πεφωτισμένες ηγεσίες του ΚΚ. Σειρά έχει ο Λένιν τώρα.

Το πιο παράξενο είναι πως σε ολόκληρη την Ευρώπη μόνο στη χώρα της τρελής ροδιάς ανθίζει – αποξηραμένος – ο σταλινισμός. Ένα περίπου 30% εξακολουθεί να θεωρεί τον Στάλιν ήρωα παρεξηγημένο και «ιστορική αναγκαιότητα» – μετά τον απαράμιλλο φασίστα Λένιν που δίδαξε τον Στάλιν.

Αφορμή για αυτές τις παρατηρήσεις, άρθρο του σπαστικού Ριζοσπάστη (24/8/2017) από την εκδοτική ομάδα, αφού δεν φέρει όνομα συγγραφέα, η οποία δίνει τα κελεύσματα του Περισσού. Έκτοτε υπήρξαν πολλοί διαξιφισμοί από τον Χρ. Κεφαλή στην Εφημερίδα των Συντακτών κι ένα βιβλίο του Χρ. Κεφαλή για τη σφαγή από Μπολσεβίκους 25.700 Πολωνών στο Κατίν, το οποίο δεν έχω διαβάσει. Ο Χρ. Κεφαλής ανήκει στους ανανεωτικούς με το «ανθρώπινο πρόσωπο» – και πιο ελαστική νοοτροπία.

2. Η Εσθονία, όπως κάθε πολιτισμένη (μα κι «αιματοβαμμένη») χώρα, αναθυμόταν την επέτειο του αισχρού συμφώνου Μη-επίθεσης (κι εμπορικών συναλλαγών, με μεταγενέστερη κρυφή συμφωνία) Ρίμπεντροπ (χιτλερικών) και Μολότοφ (σταλινικών) το 1939. Και ναι, έχοντας υποστεί δολοφονίες δεκάδων χιλιάδων κι εκτοπίσεις στη Σιβηρία εκατοντάδων χιλιάδων, βεβαίως, οι 3 Βαλτικές Χώρες (Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία) εξισώνουν τον φασισμό των χιτλερικών με κείνον των σταλινικών.

Έτσι το ριζοσπαστικό άρθρο γράφει «με αφορμή τη χθεσινή [=23/8/17] φιέστα στην Εσθονία όλος ο αντικομουνιστικός βόθρος βγήκε στον αφρό». Και συνεχίζει – «Αλήθειες μαγειρεμένες από τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία οκτώ δεκαετίες πριν, αναπαράγονται αυτές τις μέρες με ρυθμό μπαράζ».

Οι αναγνώστες του ιστολογίου μπορεί να θυμούνται πως πέρυσι την ίδια εποχή ο κ. Κοντονής, υπουργός Δικαιοσύνης, «ανανεωτικός» μα εντελώς ανιστόρητος, αρνήθηκε να πάει στη «φιέστα» που θύμιζε στα έθνη του κόσμου τα εγκλήματα του κομουνισμού στην Ευρώπη. Τελείως αμόρφωτος και αυτός παρά το πτυχίο του, όπως το τσούρμο στο οποίο ανήκει, ψευδόταν σαν τους ριζοσπαστικούς για να μη θίξει την ιερότητα του «κομουνισμού».

3. Ούτε τότε ούτε τώρα αυτοί οι λαμπροί ψευδομάρτυρες και συνένοχοι στα αμέτρητα εγκλήματα του κομμουνισμού, αναφέρουν απλά γεγονότα που ακόμα και όλοι οι Ρώσοι ιστορικοί πλέον (Volkogonov, Pavlyuchenko, Plotnikova, Genis, Vaiguzin, Khaustov, Khlevniuk κ.α.) αποδέχονται στις δημοσιεύσεις τους – εκτός βέβαια από τα λείψανα των αμετανόητων.

Και δεν ήταν ο Ν. Χρουστσόφ Γεν. Γραμ. του ΚΚΣΕ, τον οποίο λιβάνισαν άφθονα τότε που έδενε κι έλυνε, που το 1956 πρώτος ανακοίνωσε τα εγκλήματα και την παράνοια του Στάλιν και ζήτησε την αποκατάσταση των χιλιάδων θυμάτων του στις τακτικές εκκαθαρίσεις και ιδίως 1936-38;

Γράφει αυτό το ξεδιάντροπο άρθρο για «υπερβολές στις διώξεις της περιόδου 1936-1938». Αλλά δεν εξηγεί τίποτα για τις υπερβολές αυτές. Πόσες ήταν, ποιους αφορούσαν και σε ποιο βαθμό κακοποίησης και γιατί έγιναν;

Γιατί δεν μας λέει πώς (ας δεχθούμε πως οι Ζινόβιεφ, Κάμενεφ κλπ. συνωμοτούσαν με τον εξόριστο Τρότσκι) εξοντώθηκαν στην τριετία συνολικά 386.000 σοβιετικοί πολίτες; Είναι δυνατόν οι τροτσκιστές να είχαν δικτυωθεί σε τέτοια έκταση; Όχι βέβαια! Τότε γιατί;

Εκτέλεσαν τα SS ποτέ τόσους Γερμανούς πολίτες; Όχι. Και όμως οι Ναζί θεωρούνται κτηνώδεις φασίστες ενώ οι σταλινικοί αθώοι και ηθικοί!

4. Τι ακριβώς συμπεριλάμβανε το Σύμφωνο Ρίμπεντροπ – Μολότοφ; Γιατί δεν δίνουν λεπτομέρειες αυτοί οι απολογητές του Στάλιν και των δήμιων του κι έτσι έχουν γίνει συνένοχοι στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας;

Διότι θα ομολογούσαν πως η συμφωνία ήταν, οι χιτλερικοί να αρπάξουν τη δυτική Πολωνία και οι σταλινικοί να αρπάξουν την ανατολική μα και τις 3 Βαλτικές χώρες!

Ό,τι και να γράψουν οι ριζοσπαστικοί ψευδολόγοι για το Κατύν με τους 25.700 αξιωματικούς, κληρικούς, αριστοκράτες κλπ. που σφάγιασαν οι σταλινικοί, όσα αποσπάσματα από τον Γκέμπελς κι αν προσκομίσουν, γνωρίζουν πολύ καλά πως υπάρχει το έγγραφο με την εντολή του Μπέρια για την εξόντωσή τους με τις υπογραφές του Στάλιν και τριών άλλων του Πολιτμπιρό. (Η Εφ. Συν. παρουσιάζει φωτοαντίγραφο που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο.)

Με ποια λογική πήγαν οι σταλινικές ορδές να κατασπαράξουν την ανατολική Πολωνία; Και την σκλάβωσαν μετά στην κομουνιστική μέγγενη επί 45 έτη!

Με ποια λογική υποδούλωσαν τις Βαλτικές χώρες; Και τις υποδούλωσαν ξανά μετά το τέλος του πολέμου για 45 χρόνια;

5. Γράφει επίσης το κατάπτυστο αυτό άρθρο πως «η Γερμανία ανορθώθηκε οικονομικά» μετά τον πόλεμο 1914 -18 «με τα σχέδια Ντοζ (1924) και Γιανγκ (1929)» με έμπνευση «του αμερικανικού και του αγγλογαλλικού χρηματιστικού κεφαλαίου». Αυτή είναι μισή αλήθεια.

Η άλλη μισή είναι πως δεν ανορθώθηκε, λόγω πολεμικών αποζημιώσεων και, κυριότερα, λόγω πληρωμών συντάξεων και επιδομάτων σε χήρες κι ορφανά και τραυματίες, (όπως ήταν ο ίδιος τον Χίτλερ για κάποιο διάστημα) κατέρρευσε πλήρως μετά το κραχ του 1929. Όταν ανέλαβε ο Χίτλερ, η ανεργία είχε εκτοξευχθεί στο 40% (6 εκμ άνεργοι!) με την οικονομία σε σημειωτό. Τον δε Χίτλερ δεν τον επέλεξαν τα μονοπώλια, μα ο λαός με 37,4% – κάτι που κανένας κομουνιστής δεν θα έπιανε στη Σοβιετία (και γι’ αυτό ποτέ δεν έγιναν εκλογές άλλες από τις στημένες μονοκομματικές).

Επιπλέον, η ΕΣΣΔ αντάλλασσε με τους Γερμανούς σιτηρά, καουτσούκ, βαμβάκι και άλλες πρώτες ύλες έναντι όπλων και μηχανημάτων. Οι εμπορικές σχέσεις πάνε πίσω στον Μάρτη 1918 τότε που ο Λένιν έκανε την πρώτη συμφωνία του Μπρεστ-Λιτόφσκ για να ξεπληρώσει τα 40 εκμ μάρκα που πήρε για να βγάλει τη Ρωσία από τον πόλεμο το 1917. Και παραχώρησε περίπου τα μισά εδάφη νότια της Μόσχας (τους σιτοβολώνες της Ουκρανίας και τα ορυχεία στην περιοχή Ντονμπάς ως τον Καύκασο, 1 εκμ τετραγωνικά χλμ) και αρκετά εκατομμύρια σοβιετικούς πολίτες!

Αυτά γιατί δεν τα γράφουν άραγε να τα γνωρίζουν και οι αδαείς πιστοί τους;

Θα επανέλθω.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *