Η πρωθυπουργική ΔΕΘ

Η πρωθυπουργική ΔΕΘ

Παλιά είχαμε το μπαλκόνι και την πλατεία Συντάγματος ή το Πεδίο του Άρεως! Θυμάμαι την αυταρέσκεια των υποψηφίων και ιδίως του Αείμνηστου καθώς με το πονηρό μούτρο του χάριζε στους πιστούς τα συνθήματα και τα χιλιάδες ρομποτάκια ανταποκρίνονταν – «Προχώρα, σε θέλει όλη η χώρα!» Δεκάδες χιλιάδες να συρρέουν από όλα τα μέρη της χώρας, για να χειροκροτούν τον λαοκάπηλο ηγέτη!

Γκρεμίστηκε το μπαλκόνι, ευτυχώς, κι έφυγε από τη δημόσια ζωή μια βαλκανική βλακεία. Αλήθεια, άνθρωποι σαν τον Παπανδρέου και τον Κ. Καραμανλή που είχαν ζήσει δεκαετίες στο εξωτερικό κι έβλεπαν τις πολιτισμένες συμπεριφορές των πολιτικών εκεί, πως ενέδιδαν τόσο εύκολα, τόσο ελαφρόμυαλα, στη βλακεία των βαλκάνιων ιθαγενών;

Τους άρεσε όλο εκείνο το πάθος της ειδωλολατρίας.

Κι ένα καλό που αναγνωρίζω στον κ. Τσίπρα είναι πως ενώ μπορούσε να αναβιώσει εκείνη τη συνήθεια και θα διέπρεπε με την απέραντη περιαυτολογία και ασυναρτησία του που θα ερέθιζε τις μάζες, δεν το έκανε!

Τώρα υπάρχει η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης όπου οι μεγάλοι βαλκάνιοι κομματάρχες εξαγγέλλουν το κοντό και το μακρύ τους. Άλλη βαλκανική βλακεία που δεν έχει αντιστοιχία στην πολιτισμένη Δύση.

Κι εδώ διέπρεψε ο κ. Τσίπρας, ο φασιστερός αντιδημοκράτης.

Ως αντιπολιτευόμενος σαχλαμαράκιας που δεν φανταζόταν ποτέ πως θα έφτανε στην εξουσία κατηγορούσε τους πρωταγωνιστές πολιτικάντηδες για τα «θα» που σκορπούσαν μα δεν υλοποιούσαν. Τώρα έκανε το ίδιο.

Αφού εξομολογήθηκε το «όραμά» του (πολλάκις) ακολούθησε την πεπατημένη και άνοιξε την πλαστική σακούλα του με τα «θα», με παροχές των οποίων ουσιαστικά δεν ήταν ιδιοκτήτης ο ίδιος.

Τα πιο πολλά «θα» θα υλοποιηθούν από την επόμενη κυβέρνηση με την οποία ως φαίνεται δεν θα έχει πολλή σχέση. Άλλα πάλι δεν είναι δικής του πρωτοβουλίας – παροχές προς ένστολους, δικαστές, πανεπιστημιακούς. Όσο για την επιστροφή των αναδρομικών, αν και όταν υλοποιηθεί, αυτή είναι απόφαση δικαστηρίου και ουδεμία ανάμιξη έχει ο κ. Τσίπρας, ο οποίος πολεμά με μανία όποια δεν τον συμφέρει δείχνοντας τη φασιστερή νοοτροπία του.

Σχεδόν σε κάθε παράγραφο αυτοθαυμαζόταν για το έργο των υποτακτικών του – Ανάπτυξης, Εργασίας, Παιδείας, Υγείας. Και αυτό το έργο βλέπουν οι επενδυτές και … μένουν μακριά. Το βλέπουν και οι νέοι και τρέχουν μακριά!

Αλλά ο ίδιος μη έχοντας μάθει τίποτα από την παθογονική θητεία του, όπως και στο Ευρωκοινοβούλιο, όπως παντού, αυτοπροβάλλεται ως μέγας ιστορικός ηγέτης που αλλάζει την Ελλάδα, την Ευρώπη, τον κόσμο!

Σαφώς έχασε την κυνική ψυχραιμία του όταν ο Αμερικανός υφυπουργός διεκδίκησε φωναχτά την πατρότητα της Συμφωνίας Πρεσπών, όταν ο Συριζάκος μας εκθείαζε τη δική του επιτυχία. Ήταν να τον λυπάσαι.

Αυτή τη φορά καταφέρθηκε όχι μόνο κατά αντιπολιτευόμενων πολιτικάντηδων μα και όχλων που διαδηλώνουν, όπως διαδήλωσαν στη Θεσσαλονίκη (και αλλού) εναντίον του. Α, όχι, οι μάζες διαδηλώνουν μόνο όταν εκείνος τις καθοδηγεί.

Αναμάρτητος ήρθε στη ΔΕΘ, αναμάρτητος έφυγε.

Να δούμε πότε θα πάψει κι αυτό το καραγκιοζιλίκι του Πρωθυπουργού να μας μπαφιάζει στη ΔΕΘ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *