Ε1682: Γιατί έχασε τόσο ο Α. Τσίπρας;

Ε1682: Γιατί έχασε τόσο ο Α. Τσίπρας;

Έχασε ο κ. Τσίπρας, και μάλιστα τόσο πολύ, διότι είναι αλαζόνας και ανόητος.

Διάβασα, μάλλον στα γρήγορα, μερικές εμβριθείς αναλύσεις για το θέμα. Οι αρθρογράφοι παίρνουν αυτά τα ζητήματα πολύ σοβαρά. Άκουσα στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο επίσης διάφορα για το θέμα. Και αυτοί νομίζουν πως είναι σοβαρό.

Όλες οι αναλύσεις περιέχουν αρκετές αλήθειες.

Μη κατανοώντας τίποτα περί πολιτικής και αρχών διακυβέρνησης, δεν είχε να προσφέρει κανένα πολιτικο-οικονομικό πρόγραμμα πέρα από τις αναρχοαριστερές του σαπουνόφουσκες. Έτσι εστίασε την προεκλογική του καμπάνια στη συνέχεια της πολιτικής του ως αντιπολίτευση με ακραία υβριστική επίθεση ad hominem στο ίδιο το πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όπως έκανε στο μακρινό παρελθόν κατά του Γάλλου προέδρου Ολάντ και της Γερμανίδας καγκελαρίου κας Μέρκελ – και άλλων «εχθρών». Στα Γιάννενα προεκλογικά εγκωμίασε τη ΝΔ ως παράταξη που σέβεται και κατηγόρησε μόνο τον Μητσοτάκη.

Να τος στο προεκλογικό παραλήρημά του με τους απαίδευτους οπαδούς του – και την κα Γεροβασίλη στα αριστερά του – σε κατάνυξη!

Οι παλινωδίες του για μετεκλογικές κυβερνήσεις συνεργασίας, προοδευτικών, ηττημένων, ειδικού σκοπού και ό,τι άλλο θύμιζαν τις ανοησίες του 2015-2019. Και μετά όλοι φταίγαν που αρνήθηκαν και υβρίστηκαν ανάλογα.

Του έφταιγαν οι δημοσιογράφοι (και φωτογράφοι με τις φωτογραφίες στα διάφορα πλεούμενα) που τον απαξίωναν ως φοιτητή και πολιτικό, ενώ εκείνοι έκαναν τη δουλειά τους – κάπως πιο εκδικητικά δείχνοντας ακριβώς πόσο ανόητος ήταν και πόσο ακατάλληλος. Του έφταιγαν οι δημοσκοπήσεις που αποτύπωναν μετά το 2015 πόσο αντιπαθής είχε γίνει έως και τις 21/5/2023! Τώρα του φταίει ο λαός που δεν τον καταλαβαίνει!

Ο μόνος που δεν φταίει είναι ο παλιάτσος της πολιτικής, ο ίδιος ο Αλέξης, που «ξέρει καλύτερα» και θα αλλάξει την Ελλάδα, την Ευρώπη, τον κόσμο – υποθέτω όπως άλλαξε το Μάτι σε αποκαΐδια!

Τουλάχιστον παραδέχτηκε πλαγίως τον αμοραλισμό του, τη βαθιά ανηθικότητα στον ψυχισμό του, όταν ομολόγησε πως, ναι, τον ενδιέφεραν οι ψήφοι των οπαδών του Κασιδιάρη, γι’ αυτό εναντιώθηκε στην απαγόρευση του κόμματος Κασιδιάρη – κάτι που αρχικά αρνήθηκε με τη συνηθισμένη ψωραλέα ψευδολογία του.

Το λυπηρό στην πτώση του από το 35% (2015) στο 20% είναι πως υπάρχουν ακόμα τόσες χιλιάδες Έλληνες που νομίζουν πως είναι χαρισματικός και δεινός τακτικιστής, ενώ πρόκειται για έναν οπορτουνιστή προστυχιάς.

Έχασε ακόμα και στο χωριό του, το Αθαμάνιο της Άρτας. Έχασε διότι είναι  ανόητος και αλαζόνας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *