Το αξιοζήλευτο ρεζιλίκι του κ. Τσίπρα (2)

Το αξιοζήλευτο ρεζιλίκι του κ. Τσίπρα (2)

1. Στις αρχές Σεπτεμβρίου, μετά την επιστροφή του Οδυσσέα Τσίπρα στην Ιθάκη όπου μόνο η δική του Μπέτι τον συνόδευε και η δική του τηλεοπτική ομάδα, ο πρωθυπουργός της χαζοχαρούμενης χώρας πήγε και μίλησε στο Στρασβούργο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Κι εκεί εγκωμίασε το έργο της δικής του κυβέρνησης που έφερε «κανονικότητα» μετά το χάος και τα χρέη των προηγούμενων της «διαπλοκής» και του «νεοφιλελευθερισμού». Και νουθέτησε τους λιγοστούς Ευρωπαίους, που είχαν την παραδοσιακή κουτοφραγκιά (κάπου 65 από τους 710) να μείνουν να τον ακούσουν, προτείνοντας να υιοθετήσουν τις δικές του αναρχοαριστερές πολιτικές.

Εκτός από τις παλαβομάρες που προσέφερε πλουσιοπάροχα με τα λόγια του (Ελληνικά ευτυχώς αυτή τη φορά), έδειξε έμπρακτα και μια πολιτική του. Όταν ήρθε στο βήμα να μιλήσει ένας εκπρόσωπος της Συντηρητικής παράταξης, ο κ. Μαριάς, η ΕΡΤ σταμάτησε την απευθείας μετάδοση. Δηλαδή φίμωση στα κρατικά κανάλια όσων αντιλέγουν στον Ιστορικό Ηγέτη της κωλοτούμπας!

2. Άλλη λαμπρή πολιτική που εξέφρασε ο αμίμητος μίμος του μεγάλου Αείμνηστου (Ανδρέα Παπανδρέου) ήταν να μην απαντά σε καίριες ερωτήσεις.

Ο νεοδημοκράτης Ευρωβουλευτής κ. Κύρτσος ρώτησε τι θα γίνει με τον ΦΠΑ στα νησιά. Ακόμα περιμένει απάντηση.

Κι επειδή το Ευρωκοινοβούλιο δεν είναι η Κ.Ο. του Σύριζα, οι απομείναντες Ευρωβουλευτές του έθεσαν μερικές δύσκολες ερωτήσεις, όπως «Tι έγιναν τα 800 τόσα εκατομμύρια που πήραν διάφοροι φορείς της τσιπρικής κυβέρνησης για τους μετανάστες;» Ή « γιατί τα χοτσπότ μας στα νησιά είναι τόσο απαράδεκτα;».

Ούτε βέβαια σε αυτήν απάντησε ο λαλίστατος κοκορόμυαλος. Πρώτον γιατί δεν ξέρει: δεν είναι θέμα που τον ενδιαφέρει. Και δεύτερον, αν ήξερε, δεν θα τολμούσε να πει πως χάθηκαν σε τσέπες ημετέρων.

3. Αρχικά το υπ. Άμυνας πήρε σχεδόν 100 εκατομμύρια, το υπ. Υγείας 27,45 εκμ. Άλλα πήραν 20 εκμ, 12,8 εκμ, 8,3 εκμ κλπ, κλπ.

Το συνολικό ποσό ανήλθε σε 1,6 δις ευρώ, που συνιστά την πιο ακριβή επιχείρηση ανθρωπιστικής βοήθειας.

Και το αποτέλεσμα είναι η αθλιότητα της Μόρια στη Λέσβο, στη Χίο, Σάμο και Κω!

Είναι φοβερό το ότι κανείς πρωτοκλασάτος τσιπριστής εντός ή εκτός κυβέρνησης δεν ντρέπεται για την κατάντια των κέντρων υποδοχής μεταναστών και προσφύγων εξαιτίας της ανικανότητας και αδιαφορίας μιας εξουσίας που αναλώνονται σε μικροκομματική πολιτική για να κρατηθεί στις κρατικές καρέκλες. Αντί να συνειδητοποιήσουν την πραγματικότητα και να ενεργοποιηθούν ενάντια σε πιθανή κακοδιαχείριση, έχουμε τον παχύσαρκο κ. Καμμένο να κάνει μηνύσεις σε δημοσιογράφους που ρίχνουν φως στην αθλιότητα.

Πέρυσι ανέφερε το θέμα κακοδιαχείρισης η Βρετανική Guardian τον Μάρτιο σε άρθρο του D. Howeden και Απ. Φωτιάδη.

Πέρυσι επίσης η ΜΚΟ «Αλληλεγγύη Τώρα» ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΕ να ερευνήσουν την πιθανή κακοδιαχείριση. Και αυτό γίνεται.

Με ανάρτηση άρθρου της η Lily Bayer μας πληροφορεί πως η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης Απάτης ερευνά την υπόθεση για κακοδιαχείριση των κονδυλίων στη σίτιση και στα υδραυλικά.

Έτσι, λοιπόν, ο αναίσχυντος Τσίπρας θέλει να αλλάξει τη φιλελεύθερη Ευρώπη στα μέτρα των ασυνάρτητων αναρχοαριστερών!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *