Ο μέγας ανασχηματισμός

Ο μέγας ανασχηματισμός

1.Είναι κάπως παρωχημένο το θέμα αλλά βοηθάει να θυμόμαστε τις γελοιότητες των τσιπριστών που κατέστρεψαν τη χώρα.

Μια δαγκωματιά του μήλου, άντε δύο, σου δείχνει αν είναι ώριμο και γλυκό. Μια κουταλιά από τη σούπα, άντε δυο, σου δείχνει αν έχει γίνει κι αν είναι νόστιμη.

Πόσος χρόνος χρειάζεται να περάσει και πόσο “έργο” να παράγει ένας υπουργός για να φανεί η (αν)ικανότητά του;

Τώρα ξαφνικά, ο κ. Τσίπρας, αυτό το σαΐνι της εξαπάτησης, αποπέμπει μερικούς υπουργούς και υφυπουργούς και βάζει στη θέση τους καινούριους. Μα αυτό το σχήμα το διατήρησε για δυο και τρία έτη.

Τώρα ανακάλυψε π.χ πως ο κ. Κουρουμπλής, αυτός ο πρώην βαθυπράσινος πασόκος, είναι εντελώς ανίκανος για οτιδήποτε πέρα από το να λιβανίζει τον ηγέτη και την ανύπαρκτη αναρχοαριστερή ιδεολογία;

Δηλαδή ο κ. Σπίρτζης με τη μόνιμη μόστρα μαφιόζου είναι πιο ικανός και αποτελεσματικός επειδή κάνει ό,τι μπορεί να εμποδίζει τη διεκπεραίωση των ιδιωτικοποιήσεων – όπως εμπόδιζε τις νόμιμες κατεδαφίσεις;

2. Διαβάζω και ακούω βαρύγδουπες αναλύσεις για το σύνολο θέμα του ανασχηματισμού. Είναι φυσικό για τους αναλυτές και δημοσιογράφους να το κάνουν αυτό γιατί θεωρείται “είδηση” και πολύς κόσμος, είναι αλήθεια, θέλει νέα και ειδήσεις για να ζωντανέψει κάπως η καθημερινή ρουτίνα και η μονοτονία της μηχανικής σκέψης.

Μα ποιο υπουργείο μπορεί να επικαλεσθεί ουσιαστικό έργο;

Ο τουρισμός πάει μια χαρά. Αυξήθηκε ικανοποιητικά. Μα θα πιστέψει κανείς, εκτός από την ίδια και τον κύκλο της, πως η υπουργός κα Κουντουρά είναι υπεύθυνη για το γεγονός; Αναμφίβολα συντέλεσε και αυτή αφού υπάρχει το υπουργείο Τουρισμού. Μα μου θυμίζει το ανέκδοτο με τις δύο μύγες στο πίσω φτερό του αυτοκινήτου που τρέχει σε χωματόδρομο και λένε “Κοίτα πόση σκόνη σηκώνουμε στο πέρασμά μας!”

Μπόλικη σκόνη έχει σηκώσει το σύνολο κυβερνητικό σχήμα των τσιπριστών η οποία τους στράβωσε πλήρως, αν έβλεπαν καθόλου.

3. “Σας εμπιστεύομαι!” έλεγε ο αρχιερέας του τσιπρισμού σε κάθε νέο μέλος κάνοντας την τυπική χειραψία για να στραφεί στη συνομιλία του με τον πρόεδρο κ. Παυλόπουλο.

Επαναληπτικά, μέχρι ναυτίας για μας, λοιδόρησε το “παλαιό πολιτικό σύστημα” από τότε που έγινε αξιωματική αντιπολίτευση. Υποσχέθηκε να το αλλάξει – όπως τόσα άλλα πράγματα.

Δεν άλλαξε τίποτα διότι ούτε μπορεί ούτε ξέρει πώς να το κάνει!

Πάρτε τη συγκόλλησή του με τον παμπάλαιο πατριδοκάπηλο κ. Καμμένο και το δικό του τσούρμο ακροδεξιών φανφαρόνων. Δεν είναι μια από τις χειρότερες πτυχές του παλαιού διαπλεκόμενου συστήματος;…

Οι δικοί του προέρχονται από τους ανίκανους και παραγκωνισμένους πασόκους ή από τους τσιμεντόλιθους του ΚΚΕ και όλοι παπαγαλίζουν τις ανοησίες του λενινισμού (και σταλινισμού και ανδρεϊκού σοσιαλισμού) που εξαθλίωσαν και καταρράκωσαν τους λαούς της σοβινιστικής και σαδιστικής Σοβιετίας. Αυτοί κι αν είναι παλαιοί!

Η κα. Παπακώστα υπηρέτησε τον κ. Σαμαρά ως υφυπουργός υγείας και εξύβριζε συχνά τους τσιπριστές ως “θλιβερούς” και τους μετανάστες ως “κατσαρίδες”. Η κα Μ. Ζορμπά επιλέχθηκε για την Ευρωβουλή από τον κ. Σημίτη! Η κα Ξενογιαννακοπούλου ήταν βαθυπράσινη πασοκάρα και διετέλεσε γραμματέας του Κινήματος!

4. Καμιά Ευρωπαϊκή κυβέρνηση δεν θέλει πλέον να ξέρει τους τσιιπριστές. Ελάχιστα η Αμερική, λόγω Σούδας. Καθόλου η Τουρκία. Όπως ο (τέως) κ. Κοτζιάς είχε κάνει πολλά για να μεγαλοκαυχιέται παρά τις χειραψίες με τον Τσαβούσογλου στο νέο μας Προξενείο στη Σμύρνη – ενώ από πάνω πετούσαν εκκωφαντικά τα τούρκικα μαχητικά. (Θα μου πείτε φταίει το σύνολο τσούρμο. Συμφωνώ.)

Ο κ. Παππάς της προπαγάνδας και του διαστήματος τα έκανε θάλασσα και ναυάγια με την επιχείρηση άλωσης των ΜΜΕ και με τη διαστημική επιτροπή του από άσχετα κομματόσκυλα.

Οι Τσακαλώτος και Χουλιαράκης το παλεύουν μα ξέρουν πως δεν μπορούν περισσότερα κι έτσι σιωπούν. Πολλά και χοντρά τα ντουβάρια, γαρ!

Ευτυχώς για τα σαϊνια της σαχλαμάρας που υπάρχει και η αντιπολίτευσεη για να μπορούν να την ενοχοποιούν.

Ας μην εκπλησσόμαστε, λοιπόν, με τις επιλογές και τις σπασμωδικές κινήσεις του κ. Τσίπρα. Η νοημοσύνη του περιορίστηκε από τους ήρωες των παιδικών του χρόνων και τσιμεντώθηκε με τα κατορθώματα του Ερνέστο και του Φιντέλ – ενώ αυτά γκρεμίζονται ραγδαία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *