Τσίπρας και Χίτλερ (2)

Τσίπρας και Χίτλερ (2)

1. Ο Χίτλερ, λένε, ήταν σπουδαίος ρήτορας και μεγάλος ηγέτης γιατί γνώριζε τι ήθελε και το κυνηγούσε αποφασιστικά (και φασιστικά) όχι όμως πολύ αποτελεσματικά, όπως απέδειξε η διαλεκτική της Ιστορίας και της Βρετανίας του Μπουλντόγκ Τσόρτσιλ. Κάποια ώρα θα κοιτάξω και αυτή την ιστορική διαλεκτική Χίτλερ–Τσόρτσιλ.

Χρησιμοποιώ τη «διαλεκτική» για να μη νομίζουν οι αναρχοαριστεροί που καπηλεύονται αναίσχυντα τον κακόμοιρο οικονομο–ιστορικό φιλόσοφο Μαρξ.

Διότι, όπως πάντα σε αυτά τα άρθρα, επιχειρώ να γυμνώσω την αλήθεια κάτω από τα φρικιώδη φτιασίδια της φαντασιακής αναρχοαριστερής προπαγάνδας.

Ο κ. Τσίπρας, το ανώριμο παλικάρι που πρωθυπούργεψε στη χώρα των χαζοχαρούμενων χαμόγελων, του μοιάζει σε πάρα πολλά σημεία. Στο προηγούμενο εξέτασα την κυνική ψευδολογία του Χίτλερ που νόμιζε πως κατακτούσε το Στάλινγκραντ ενώ ο Ζούκοφ στη Μόσχα και ο Ροκοσόφσκι στο πεδίο θα κατατρόπωναν τις 290.000 του Πάουλους! Έτσι και ο κ.Τσιπρας με το σοβαροφανές ύφος της ακατανοησίας και χαμόγελα χρόνιας χαζομάρας μας υποσχόταν (21 Αυγ 2018) ανάπτυξη, ευμάρεια και κανονικότητα!

2. Έθιξα επίσης το στοιχείο του θρασύδειλου. Ο Χίτλερ τουλάχιστον πολέμησε στον 1ο Πόλεμο (1914-18) και παρασημοφορήθηκε – και κόντεψε να τυφλωθεί από τα αέρια που διαχύνονταν εκατέρωθεν. Ο παλικαράς μας;

Ευτυχώς που υπάρχουν τα αλάνθαστα λαγωνικά της κρατικής (=τσιπρικής), ΕΡΤ. Αυτοί και μόνοι ανακάλυψαν πως ο χαρισματικός μας πρωθυπουργός θα έστελνε το διάγγελμά του στο έθνος από την Ιθάκη κι έσπευσαν, μόνοι αυτοί, να αποθανατίσουν την ιστορική στιγμή αυτού του εκφραστή του ιστορικού διαλεκτικού υλισμού!

Οι καμπάνες ηχούσαν πένθιμα – για το μνημόνιο που αφήναμε προφανώς. Καλά φρουρούμενος από τους σωματοφύλακές του, μαζί με τη «σύντροφο», όχι σύζυγο (!), δεχόταν χαιρετισμούς και χαμόγελα από τους λιγοστούς πιστούς και χαμογελούσε εκ του μακρόθεν.

Όπως και στο τραγικό Μάτι μια εβδομάδα μετά την πυρκαγιά! (Να, κι άλλο παράδειγμα τηο θρασύδειλου σαν τον Χίτλερ, που ουδέποτε επισκέφθηκε τους φαντάρους του στο μέτωπο – μόνο εξ αποστάσεως!)

3. Ο Χίτλερ δεν ήταν σπουδαίος ρήτορας. Ήταν όμως μανιακός εκφραστής αφενός της βαθύρριζης βλακείας του με όλες τις ρατσιστικές ψυχοπάθειές του και αφετέρου των πόθων των απεγνωσμένων Γερμανών για αξιοπρέπεια, ευημερία και κάθαρση. Αυτές τις χορδές άγγιξε με πανουργία.

Η αξιοπρέπεια που υποσχέθηκε ήταν εντελώς επιπόλαιη και μόνο για τα SS που ελέγχοντας τα τοτινά ΜΜΕ δολοφονούσαν επιστημονικότατα αντιφρονούντες, Εβραίους και Σλάβους και άλλους. Η ευημερία ήταν για τα SS πάλι και τους κομματικούς κοπρίτες και για μερικούς τυχερούς, μα πολύ πρόσκαιρη.

Αξιοπρέπεια και ευημερία εξαφανίστηκαν στο τσουνάμι κάθαρσης που συμπαρέσυρε όλο το φασιστικό μόρφωμα το 1945 – Γκέμπελς, Γκέρινγκ, Ες, Μπόρμαν, Ρίμπεντροπ, Ρόσεμπεργκ, Χίμλερ κλπ!

Την κάθαρση ο Φύρερ την πέτυχε σε μεγάλο βαθμό!

Να δούμε αν θα την πετύχει ομοίως ο δικός μας. Πρώτα ο ανασχηματισμός, αργότερα οι εκλογές.

4. Στις 22 Ιουνίου 1941 ο Χίτλερ διέταξε τις στρατιές του 3.000.000 ανδρών να εισβάλουν στη Σοβιετική Ένωση από την Ανατολική Πρωσία (βορράς), από την Δυτική Πολωνία (κέντρο) και από τη Ρουμανία και Τσεχοσλοβακία (νότος) σε ένα μέτωπο 1.800 χλμ.

Στο βορρά η Βέρμαχτ σάρωσε τις Βαλτικές χώρες και τη Λευκορωσία προς Μόσχα και Λένινγκραντ, στο κέντρο κατέκλυσε την Ουκρανία προς Σμολένσκ και Μόσχα και προς την Κριμαία και τον Καύκασο και στον νότο προς Οδησσό και Κριμαία και Καύκασο!

Μα σύντομα ένω οι στρατηγοί ήθελαν προέλαση προς τη Μοσχα που ήταν ανοχύρωτη, ο Χίτλερ ήθελε τον νότο με στόχο τις πρώτες ύλες άνθρακα και πετρελαίου. Έτσι μέρος των στρατευμάτων του κέντρου κατευθύνθηκαν νότια προς το Κίεβο και ο φον Μποκ πήρε αμυντική θέση μετά το Σμολένσκ αντί να προελάσει προς τη Μόσχα.

Αργότερα, όταν ο Χίτλερ αποφάσισε πως ήρθε η ώρα της Μόσχας (αρχές Οκτωβρίου 1941), οι στρατιές του συνάντησαν τις οχυρώσεις του Ζούκοφ. Ακόμα και τώρα όμως ο Χίτλερ, που δεν είχε ιδέα της κατάστασης στα πεδία μάχης, διέταξε την 9η στρατιά και την 1η μεραρχία Πάντσερ να στραφεί προς βορρά, όχι στη Μόσχα!

Το πιο κοντινό σημείο στη Μόσχα που έφτασαν οι στρατιές του φον Μποκ ήταν 26 χλμ από το Κρεμλίνο στα τέλη Νοεμβρίου.

5. Προσέξτε τώρα. Ο αλάθητος Χίτλερ στις 10/12/1941 απάλλαξε τον Αρχηγό του Στρατού στο επιτελείο, τον στρατάρχη Β. φον Μπράουχιτς από τη θέση του κατηγορώντας τον για την αποτυχία κατάληψης της Μόσχας!

Έτσι και ο δικός μας αλάθητος πρωθυπουργός, αμόρφωτος και ασυνάρτητος εκτός από κάποιες αυταπάτες που μοιραζόταν με τους συντρόφους στην ολέθρια κυβέρνηση του 2015, δεν έφταιξε σε τίποτα. Έφταιγαν οι Βαρουφάκης, Λαφαζάνης, κα Κωνσταντοπούλου κλπ και καθαιρέθηκαν!

Μετά τη δολοφονική πυρκαγιά στο Μάτι αποπέμφθηκαν οι αρχηγοί Πυροσβεστικής και Αστυνομίας και ο Ν. Τόσκας της Προστασίας του Πολίτη, ενώ ο Πρωθυπουργός παραμένει αθώος και αλάθητος να συνεχίσει την ολέθρια διακυβέρνηση της χώρας με νέους αναρχοαριστερούς υπουργούς, μερικές κυρίες από το αποτυχημένο Πασόκ και μια απόβλητη από τη Νέα Δημοκρατία.

Οι ομοιότητες είναι περισσότερες – και σχεδόν απίστευτες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *