Ψηφιακή καινοτομία

Ψηφιακή καινοτομία

1. Η φράση έγινε πολύ της μόδας τελευταία έτσι και ο απίστευτος πρωθυπουργός μας, ο πατριάρχης του τσιπρισμού, άρχισε να τη χρησιμοποιεί στα λαϊκίστικα παραληρήματά του.

Κάποιος θα του είπε ή κάπου θα διάβασε για το ψηφιακό θαύμα στην Εσθονία όπου από το 2000 αναπτύσσεται πιο εντυπωσιακά από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Για να δείξει πως η οπισθοδρομική κυβέρνησή του συμμετέχει σε αυτή την παγκόσμια επανάσταση των διανοούμενων, και όχι πλέον προλετάριων, μίλησε για το θέμα στο Φόρουμ του Συνδέσμου Εταιρειών Πληροφορικής (7/5/18).

Έτσι για μια ακόμα φορά εξεδήλωσε την απύθμενη άγνοιά του και την αισχρή ξετσιπωσιά του. Πώς παρουσιάζεται ως παντογνώστης και βαθυστόχαστος ενώ ξέρει πως είναι αμαθέστατος;

2. Ανέφερε με την συνηθισμένη νοητική ατημελησία του πως η κυβέρνησή του θα συμβάλει στην προώθηση της ψηφιακής οικονομίας με τέσσερεις καινοτόμες δράσεις: α) Μια κεντρική υποδομή ανταλλαγής εγγράφων στο δημόσιο με χρήση ηλεκτρονικών υπογραφών, β) Αξιοποίηση νέων τεχνολογιών για «ευφυή γεωργία» με εξατομικευμένες πληροφορίες για τον κάθε καλλιεργητή, γ) Με barcode στα έντυπα για πιο αξιόπιστα στοιχεία, δ) Εφαρμογή VAR στα ελληνικά γήπεδα.

Η (α) «καινοτόμα δράση» είναι όνειρο νυκτός και ημέρας εδώ και χρόνια. Το αν με το τέλος 2018, σύμφωνα με μια ακόμα υπόσχεση του ψυχοπαθούς κ. Κωλοτούμπα οι 22.000 φορείς του Δημοσίου θα συνδυαστούν ψηφιακά με την ηλεκτρονική τεχνολογία είναι κάτι που ούτε θα πιστέψουμε ούτε θα δούμε.

Η (β) είναι κάτι εντελώς άσχετο με ψηφιακή καινοτομία.

Η (γ) ήδη λειτουργεί εδώ και τουλάχιστον 20έτη!

3. Οι τσιπριστές κατήργησαν την ηλεκτρονική ψηφοφορία στα πανεπιστήμια (και δυστυχώς οι φοιτητές δεν έχουν αρκετά ρωμαλέο κίνημα για να αντιδράσουν με απεργίες και καταλήψεις). Έρχεται τώρα αυτός ο αγράβατος αγράμματος και μιλάει για VAR χωρίς καν να εξηγεί τι σημαίνει το αρτικόλεκτο VAR (= Video Assistant Referee) λέγοντας πως αυτό θα υλοποιηθεί «εντός του έτους». Δηλαδή θα υπάρχει βίντεο από 3 ή 4 γωνίες λήψης του ποδοσφαιρικού αγώνα έτσι που ο διαιτητής θα μπορεί να βλέπει πιο καθαρά επίμαχες ή αμφισβητούμενες φάσεις!

Αυτή η παιδαριώδης εφαρμογή θα είναι για τους ξετσίπωτους αγύρτες του τσιπρισμού προώθηση της ψηφιακής καινοτομίας!

Το VAR το προωθούν εταιρείες που ουδεμία σχέση έχουν με την Πληροφορική αλλά ασχολούνται μόνο με τηλεοπτικά θεάματα – όπως Avid, Broadcast Solutions, DV Sport EVS Broadcast Equipment, Misure Sport, SBG Sports και πολλές άλλες τέτοιου είδους! Μερικές τέτοιες θα οικονομήσουν αρκετά από τα 13,5 εκμ ευρώ για την εφαρμογή στα γήπεδα!

Αυτές λοιπόν είναι οι καινοτομίες στην Ψηφιακή Τεχνολογία του παντογνώστη πρωθυπουργού μας με το φωτογραφικό χαμόγελο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *