Ε1185: Τσιπρικά μαθηματικά

Ε1185: Τσιπρικά μαθηματικά

- in Επικαιρότητα
0

Ο κ. Τσίπρας μας ξάφνιασε όταν αναφέρθηκε στη στροφή 360 μοιρών ενώ ήθελε να πει 180 μοιρών, δηλαδή στροφή στην αντίθετη ακριβώς κατεύθυνση και όχι στροφή επί τόπου μα πίσω στην ίδια κατεύθυνση.

Αμφιβάλλω αν απόφοιτος γυμνασίου με λίγα Μαθηματικά δεν γνωρίζει τη διαφορά. Μα για να πούμε και του Τσίπρα το δίκιο (αν ποτέ μπορεί ο Τσίπρας να έχει δίκιο στην ψυχοπάθεια της ψευδολογίας όπου ψαρεύει), μάλλον το γνωρίζει μα στη φούρια της στιγμής, θέλοντας να δώσει έμφαση έκανε μια γκάφα. Κοτζάμ Πολιτικός Μηχανικός με μεταπτυχιακό δεν μπορεί να μη γνώριζε τη διαφορά μεταξύ 180 και 360 μοιρών.

Μα είδαμε πως επανειλημμένα κάνει τέτοιου είδους γκάφες. Οπότε πρέπει να συμπεράνουμε πως βρίσκεται υπό πίεση πολύ συχνά. Μα δεν χρειάζεται να αναφερθώ στις διάφορες γκάφες του. Σήμερα θα επικεντρωθώ στην πρόσφατη έκλαμψη της άγνοιας του στην Αριθμητική.

Το σημείο της Ελάχιστης Βάσης στις Πανελλαδικές για να εισαχθούν στα πανεπιστήμια φαίνεται να είναι το πιο εύφορο έδαφος για την αντιπολιτευτική έξαρση του κ. Τσίπρα (και των αναρχοαριστερών και όλων των τεμπέληδων που θέλουν πτυχίο χωρίς να μελετούν). Το σημείο της Αξιολόγησης των εκπαιδευτικών φαίνεται πως, για την ώρα τουλάχιστον, δεν ελκύει.

Ασφαλώς, λοιπόν, μάθατε πως τέλη Ιουλίου με τον καύσωνα ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε ξανά στη Βουλή πως αν το 2022 είναι αυτός ο ίδιος στην κυβέρνηση θα επιτρέψει σε όλους όσους υποψήφιους κόπηκαν (από τον απαίσιο Μητσοτάκη) από την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια να εισαχθούν. Ωραίο!

Είναι πάλι μια φθηνή και ανεύθυνη δέσμευση αφού δεν είναι ορατή η άνοδός του στην εξουσία. Φθηνή και ανεύθυνη όπως οι κατηγορίες του πως ο Μητσοτάκης θα καταστρέψει το έθνος. Φθηνή και ανεύθυνη όπως η υπόσχεση απόκτηση πτυχίου δίχως μελέτη και προσπάθεια μα μόνο με το να ψηφίσουν Σύριζα – αν γίνουν εκλογές σύντομα.

Υποθέτω μερικοί πιο κουφιοκέφαλοι φοιτητές θα τον πίστεψαν. Οι ανώριμοι νεολαίοι (και όσο πιο ανώριμοι τόσο πιο εύκολα) πιστεύουν και στηρίζουν τις αρλούμπες του Αρχιερέα του τσιπρισμού.

Μα συλλογιστείτε!

Εφέτος έμειναν κάτω από την ελάχιστη βάση κι επομένως εκτός πανεπιστημίων περίπου 35.000. Σύμφωνα όμως με τους υπολογισμούς των κκ. Φίλη, Τσακαλώτου και άλλων υπήρχαν περίπου 15.000 κενές θέσεις. Οπότε 20.000 θα έμεναν εκτός ούτως ή άλλως.

Κι εδώ είναι που τα Μαθηματικά προδίδουν την απόλυτη επιπολαιότητα και ανικανότητα του κ. Τσίπρα και των συντρόφων. Διότι αν οι αριθμοί είναι περίπου σταθεροί, του χρόνου θα υπάρχει ένα πλεόνασμα 40.000! Που στην ευχή θα χωρέσουν αυτοί όλοι;

Πολύ απλό! Αν ο Σύριζα είναι στην εξουσία θα ιδρύσει στο πι και φι καμιά εικοσαριά πανεπιστήμια κι έτσι όλοι θα βολευτούν!

Στροφή 360 μοιρών!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *