Ε1737: Τι έμαθαν οι τσιπριστές;

Ε1737: Τι έμαθαν οι τσιπριστές;

Τι έμαθες επιτέλους/ σε τόσες γεννήσεις και θανάτους/

σε μια Ιστορία που δεν λέει να χορτάσει/

από χαρά και θλίψη και θυσίες/ ηρωισμούς και οράματα κι εγκλήματα// 

(Από ποίημα του 1987).

Τίποτα! Και δεν πρόκειται να μάθουν κάτι ουσιαστικό. Διότι στη χώρα της τρελής ροδιάς δεν υπάρχει κάτι ορθό στη ζωντανή μας παράδοση που οι Συριζαίοι θα μπορούσαν να ενστερνιστούν και να προοδεύσουν στο 2023!

Είναι ολοφάνερο πως ο κ. Τσίπρας, ο μέγας ηγέτης της Άγνοιας, δεν έμαθε ούτε γιατί οι ψηφοφόροι τον επέλεξαν το 2015 ούτε γιατί τον εκδίωξαν το 2019 και δεν θέλουν να τον ακούσουν το 2023.

Είπε (Καθημερινή 10/5, συνέντευξη Παπαχελά) “Έχω κάνει το χρέος μου όταν με επέλεξε η Ιστορία!” Ναι, το έκανε φεύγοντας όταν η Ιστορία τον απέλασε…

Η κα. Αχτσιόγλου που πιστεύει (ορθά) πως η Αναρχοαριστερά, την οποία ασπάζεται και προάγει με την κομψότητά της, διαπρέπει μόνο σε συνθήκες ταραχής και χάους, γιατί άραγε δεν εισάγει αυτό το χάος και στην προσωπική, εξαιρετικά οργανωμένη, οικογενειακή της ζωή;

Με διαβεβαίωσαν πως έχει σωστά ψυχολογήσει την ψωραλέα κατάσταση αυτού του άψυχου παραλογισμού με τα λόγια της. Mοιάζει να νοιάζεται περισσότερο για την εμφάνισή της, όμως, και να ποντάρει σε αυτήν παρά σε κάποια λογική πολιτική, κατάλληλη για τον δικό μας αιώνα.

Είπε πρόσφατα (Ιαν 2023): “Η στράτευση στην Αριστερά, παρά τις αποτυχίες μας, είναι μια στράτευση αφοσιωμένη στη δυνατότητα της σημερινής ευτυχίας του κόσμου, μια κατάφαση στις ανθρώπινες δυνατότητες να τον αλλάξουμε, απελευθερώνοντας την κοινωνία ολόκληρη. Και κανένα εκλογικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό”.

Είναι οι αναρχοαριστεροί αυτοί, που ευημερούν και θάλλουν μόνο, όπως είπε η ίδια παλαιότερα, όταν υπάρχει αγανάκτηση, αναβρασμός και αναταραχή σε μεγάλη κλίμακα στην κοινωνία, σαν τους αρχιερείς της Επίσημης “Ορθόδοξης” Εκκλησίας, των Ρωμαιοκαθολικών, των Εβραίων και των Ισλαμιστών (της Σαρία) – μόνο αυτοί κατέχουν ως νέοι Μεσσίες τη φανταστική φόρμουλα που θα μεταβάλει την κοινωνία σε μια εύφορη φυτεία ευτυχίας.

Πού βρισκόταν άραγε την παραδεισένια περίοδο 2015-19 όταν ο αριβίστας αρχηγός της κ. Τσίπρας κυβερνούσε με απαράμιλλη ανεντιμότητα, ανευθυνότητα και ανικανότητα μαζί με τον Ανέλ-ληνα κ. Καμμένο;

Αντί, όσοι ελάχιστα έστω μυαλωμένοι με κάποια μόρφωση (Αχτσιόγλου, Γεροβασίλη, Τσακαλώτος), να απαιτήσουν την παραίτηση του Μπούφου που τους έχει μπαφιάσει στην ασυναρτησία, παλαβομάρα και ψευδολογία, εξακολουθούν να τον στηρίζουν σαν να είναι αναντικατάστατος αρχιερέας της Αναρχοαριστεράς.

Μα βλέπετε, η ίδια τύφλα, η ίδια εμμονή στο παρελθόν, κρατά αιχμάλωτους όλους τους συντρόφους. Εξακολουθούν να μιλούν για παρακολουθήσεις, για “το λαό”, δηλ. τις 2-3 χιλιάδες που υπερασπίζονται τον Κουφοντίνα και τους άλλους εγκληματίες (στις εκλογές θριάμβευσε ο Τίπρας στους φυλακισμένους!), καταγγέλλουν την κυβέρνηση επειδή προστατεύει τα σύνορα της χώρας του και ενισχύει τις άμυνες ενάντια σε απρόβλεπτους εχθρούς κι επειδή υπονομεύει, λένε, το ΕΣΥ για να ιδιωτικοποιήσει την Υγεία! Και συνεχίζουν τα αναρχοαριστερά τροπάρια “Ο λαός πεινά… υποφέρει..” και ας έχει μοιράσει δισεκατομμύρια (κακώς κατά τη γνώμη μου) η κυβέρνηση σε άξιους και ανάξους.

Δυστυχώς, δεν έμαθαν πως έχουν κάνει λάθη, πως το ίδιο το κόμμα τους σαν τη Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ και λοιπούς συντρόφους, είναι ένα λάθος κυκλώπειας ηλιθιότητας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *