Ε1639: Αλέξης Τσίπρας ο σταθερός

Ε1639: Αλέξης Τσίπρας ο σταθερός

1. Στα μέσα Ιανουαρίου 2023 άρχισε και η δίκη του κ. Ν. Παππά, πρώην υπουργού στην τσιπρική κυβέρνηση της Πρώτη φοράς (αριστερή κυβέρνηση) 2015-17.

Η γραμματέας του κ. Καλογρίτσα (τσιπριστή επιχειρηματία και γαιοκτήμονα) ξαφνικά μας πληροφόρησε πως τσάντες και φάκελοι με μετρητά πήγαιναν από τα γραφεία Καλογρίτσα στα γραφεία Σύριζα στην Κουμουνδούρου! Ο δε κ. Παππάς θα κάνει μήνυση στη γραμματέα όχι όμως στο αφεντικό της, Καλογρίτσα. Επίσης στέλνει εξώδικο σε manifesto, Ελεύθερο Τύπο και Γ. Πρετεντέρη! Ο μεγάλος επιχειρηματίας Μαρινάκης (φωτό κάτω) κατέθεσε πως οι κ.κ. Τσίπρας και Παππάς το θεώρησαν σωστό τότε να βοηθήσουν τον κ. Καλογρίτσα να αποκτήσει μια τηλεοπτική συχνότητα και να βάλουν δικούς τους ανθρώπους κι έτσι ο Σύριζα θα είχε δικό του τηλεοπτικό κανάλι. Μα σε μια Δημοκρατία η κυβέρνηση δεν μπορεί να συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο (άρθρο του Π. Στάθη στο Capital ’22).

Ούτε ο Παππάς ούτε ο Τσίπρας καταθέτουν μήνυση κατά του κ. Μαρινάκη! Ο δε Τσίπρας τηρεί “τάφου σιωπή” για αυτά όλα τα συμβάντα επί πρωθυπουργίας του!

Ο δε Παππάς δείχνει το εξαίρετο δημοκρατικό του φρόνημα και τον σεβασμό του προς τη Δικαιοσύνη με την απόφασή του να μην παρουσιαστεί στο Δικαστήριο – όπως είχε κάνει πριν 35 τόσα χρόνια άλλος απατεώνας του σοσιαλισμού, ο “αείμνηστος” Ανδρέας Παπανδρέου!

2. Τον ίδιο καιρό και με όμοια καθυστέρηση γίνεται η δικαστική εξέταση για την πυρκαγιά στο Μάτι και τον θάνατο 100+ πολιτών. Κι αυτό το συμβάν έγινε επί πρωθυπουργίας Τσίπρα, το προτελευταίο έτος (23/7/18). Έναν χρόνο αργότερα έχασε τις εκλογές (κι Ευρωεκλογές).

164 ενήλικες και 23 παιδιά εισήχθησαν στο νοσοκομείο με διάφορους τραυματισμούς. 15 άτομα τουλάχιστον απεβίωσαν.

Οι τσιπριστές έστησαν τηλεοπτική παράσταση τις μέρες εκείνες, ιδίως όταν ο Τσίπρας γύρισε από το εξωτερικό. Η παράσταση ήταν μια συγκάλυψη του γεγονότος πως πολίτες καίγονταν κατά δεκάδες ή πνίγονταν στη θάλασσα όπου ζήτησαν καταφύγιο – ηλικιωμένοι και γυναικόπαιδα. Όχι, δεν υπήρχαν θύματα και όλα ήταν υπό έλεγχο – ιδίως τώρα που ο Ιεροφάντης ήταν εδώ!

Κανείς δεν είχε την παραμικρή ευθύνη για την εξάπλωση της πυρκαγιάς, την καταστροφή της κωμόπολης και την εκατόμβη θανάτων. Ούτε η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Περιβάλλοντος κλπ. Ούτε οι Δημόσιες Υπηρεσίες – Λιμενικού, Πυροσβεστικής και Αστυνομίας (στελέχη της οποίας έστελναν αυτοκίνητα στην κόλαση της πυρκαγιάς)!

Θα περνούσαν μέρες ωσότου η κυβέρνηση δειλά, διστακτικά, θα δήλωνε πως, Ναι, υπήρξαν θύματα. Διότι αυτά δεν μπορούσαν πια να κρυφτούν!

Ο δε Πάνος Καμμένος, στην ιστορική περιοδεία του στο Μάτι, αφού πια οι φλόγες είχαν κοπάσει κι έμειναν αποκαΐδια, έλεγε στους επιζήσαντες – “Εσείς φταίτε που οικοδομήσατε παράνομα εκτός σχεδίου”!

3. Ο πρώην πρωθυπουργός ποτέ δεν ζήτησε μια συγγνώμη από τους πολίτες που εξαπάτησε με υποκριτικές παραστάσεις, παρότι αυτοί πέρασαν τόσο δύσκολες ώρες κι έχασαν συγγενείς και τις περιουσίες τους.

Αυτές τις μέρες δε (τέλη Ιανουαρίου 2023), αυτές οι δυο δίκες που παρουσιάζουν τόσο ξεκάθαρα το ποιόν του πρώην πρωθυπουργού και των πρωτοκλασάτων του, ξεδιπλώνονται αποκαλύπτοντας τη σαπίλα στον Σύριζα μα και τους κρατικούς μηχανισμούς επανδρωμένους με ανέντιμους, ανεύθυνους και ανίκανους λειτουργούς.

Ο Παππάς κάνει μηνύσεις σε ανθρώπους που καταμαρτυρούν τις δικές του (και του προϊσταμένου του) ατασθαλίες και αρνείται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο. Ο δε Τσίπρας τηρεί “άκραν του τάφου σιωπή” σαν να μην ήταν πρωθυπουργός, σαν να μην είχε ενορχηστρώσει όλη εκείνη την αισχρή παράσταση για το Μάτι και σαν να μην ήξερε για τις παράνομες απόπειρες ν’ αποκτήσει ο Σύριζα μέσω του Καλογρίτσα (και βοηθούντος του Μαρινάκη, που όμως δεν βοήθησε) δικό του τηλεοπτικό κανάλι.

Ίδιος και αμετάβλητος στην ασυναρτησία, στην μπαγαποντιά, στην εξουσιολαγνεία του. Μα τι να περιμένουμε από έναν ηγέτη τόσο αμόρφωτο που δεν ήξερε πως Λέσβος και Μυτιλήνη είναι το ίδιο νησί. Άραγε ήξερε πως η Σαμοθράκη δεν αποτελείται από το νησί Σάμος και από τη Θράκη;

4. Μα το χάος και η εξαχρείωση που επικρατούν στους τσιπριστές του Σύριζα εκδηλώνεται και σε άλλο περιστατικό. Αυτοί οι στυλοβάτες της αναρχίας έσπευσαν δίχως αιδώ, δίχως διασταύρωση στοιχείων, με πρωτοστατούντα τον Ιεροφάντη κ. Τσίπρα, να αποδεχθούν πως η ελληνική κυβέρνηση Μητσοτάκη “δολοφόνησε” με τα μέτρα της τη “μικρή Μαρία” που μαζί με 38 “πρόσφυγες” είχαν καταφύγει σε νησίδα του Έβρου – και τη τσίμπισε σκορπιός!

Ψέμα, βέβαια!

Η ΜΚΟ που πρώτη διέσπειρε το φέικ νιους και το γερμανικό Spiegel που δημοσιοποίησε το ανύπαρκτο συμβάν απέσυραν την “είδηση” ομολογώντας πως έκαναν λάθος.

Η Κυριακάτικη Καθημερινή 22/1/23 δημοσίευσε πλήρως τεκμηριωμένο άρθρο του Γιάννη Σουλιώτη που έδειχνε πως δεν υπήρξε καμιά Μαρία 5 ετών. Το επεισόδιο ήταν άρτια σκηνοθετημένο εξαρχής!

Μα οι παντογνώστες τσιπριστές εξακολουθούν να δηλώνουν πως υπήρξε η “μικρή Μαρία”. Μα κι αν δεν υπήρξε (λέει ο κ. Φίλης) και μόνο η υπόθεση πως υπήρξε αρκεί! Έτσι συνεχίζουν την απίστευτη ψευδολογία τους αφού δεν έχουν να πουν κάτι αληθινό και τεκμηριωμένο!

Αυτοί οι ελεεινοί θέλουν πάλι να κυβερνήσουν. Έλεος!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *