Πάλι πρωτιές

Πάλι πρωτιές

1. Η τελευταία έκθεση του ΟΟΣΑ (διεθνής Οργανισμός με τον οποίο το παλικάρι της ελληνικής πολιτικοαπάτης έχει καλλιεργήσει στενές σχέσεις) για την Ελληνική Οικονομία ισχυρίζεται πως “ύστερα από αλλεπάλληλες αυξήσεις, οι συντελεστές σε όλους τους βασικούς φόρους είναι υψηλότεροι συγκριτικά με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά η συλλογή των φορολογικών εσόδων είναι αισθητά χαμηλότερη”.

Είμαστε πρώτοι στο ύψος των φόρων και πρώτοι στην ανικανότητα να τους μαζέψουμε!

Παραδόξως χάρη στην υπερφορολόγηση (και παρά τη φοροδιαφυγή) έχουμε σούπερ υπερπλεονάσματα: έχουμε 4% αντί του 1,5 που ήθελαν οι δυνάστες δανειστές. Αλλά αν οι δανειστές είναι δυνάστες, εκμεταλλευτές και καταπιεστές με το 1,7% (του ΑΕΠ), τότε τι είναι οι τσιπριστές με το 4%;

Γδάρτες!

2. Οι ασυναρτησίες και διγλωσσία των αγράμματων τσιπριστών βάφτισε “μεταρρυθμίσεις” τα υπέρογκα φοροεισπρακτικά μέτρα, “εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης” τις τεράστιες περικοπές στις δημόσιες επενδύσεις και “κανονικότητα” την αυξημένη εποπτεία στην “καθαρή έξοδο”!

Ο δήθεν μορφωμένος κ. Κοτζιάς, που συναγωνίζεται τους Ιάπωνες αγωνιστές της πάλης Σούμο αντί Ευρωπαίους υπουργούς, δεν καταδέχεται να ενημερώσει την αντιπολίτευση για τα εξωτερικά (βλέπε “μακεδονικό” και «αλβανικό»!) μα ο Ιεροφάντης Τσίπρας ζητεί συναίνεση!

Οι δε λεγόμενες συζητήσεις στη βουλή εξαντλούνται από τους τσιπριστές σε μύδρους και ύβρεις κατά της αντιπολίτευσης αντί να στρέφονται σε πραγματικές μεταρρυθμίσεις όπως οι ηλεκτρονικές προμήθειες του Δημοσίου, η αξιολόγηση των κηφήνων στην Παιδεία και αλλού, η επίσπευση δικαστικών διαδικασιών, η αδήλωτη εργασία, το μεταναστευτικό μας αίσχος κλπ.

Πρωτιά κι αποκλειστικότητα κι εδώ. Διότι πουθενά στις σοσιαλδημοκρατίες της πολιτισμένης Δύσης δεν αρνείται η κυβέρνηση να πληροφορήσει την αντιπολίτευση για όλα τα σοβαρά στην εξωτερική κι εσωτερική πολιτική. Αυτό γίνεται μόνο σε φασιστοειδή κράτη.

3. Η ίδια έκθεση του ΟΟΣΑ δηλώνει πως ο δείκτης της φτώχειας στη χαζοχαρούμενη χώρα της ατσιδοσύνης και μαγκιάς παραμένει πολύ κοντά στο ιστορικό υψηλό ενώ η συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας είναι από τις χαμηλότερες. Εδώ πρωτιά στην ανισότητα – ενώ οι τσιπριστές ούρλιαζαν ισότητα!

Η κα Μπαζιάνα δεν λέει τίποτα διότι προφανώς περιμένει με τους Πολάκηδες και τους άλλους παλαβούς να καταλάβουν την εξουσία. Μα η κα Δώρου, η κα Τασία, η κα Φωτίου, η κα Γεροβασίλη και άλλες σκληρά εργαζόμενες υπουργίνες στο τσιπρικό τσίρκο τι λένε και τι κάνουν;

Άλλη μας πρωτιά είναι ότι το 71% των ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνει ένα εισόδημα κάτω των 9.000 ευρώ το έτος, το 30% των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα έχει (συνήθως μερική) απασχόληση με μέσο μηνιαίο μισθό 385 ευρώ, ενώ το 3% μόνο των πολιτών πληρώνουν το 42% των φόρων!

Απίστευτα νούμερα!

4. Αλλά το θεόπεμπτο τσίρκο δεν μένει αδρανές, όπως φωνασκούν οι λελέδες της αντιπολίτευσης. Δεν μιλάει πολύ περί ουσιαστικών θεμάτων γνωρίζοντας πως «η σιωπή είναι χρυσός», ή όπως το έθεσε ο Αβραάμ Λίνκολν, «καλύτερα να μένει κανείς σιωπηλός και να θεωρείται ανόητος παρά να μιλήσει και να εκδιώξει κάθε αμφιβολία.» Αλλά δρα και παράγει!

Όπως ανέφερα νωρίτερα, το θεόσταλτο τσιπρικό τσίρκο δημιουργεί πλεονάσματα για να μη χρειάζεται τη βοήθεια της ΕΕ και του ΔΝΤ ή δανεισμό από τις Αγορές με εξοντωτικά επιτόκια. Την εξόντωση της ελληνικής οικονομίας την κάνει το ίδιο με υπερφορολόγηση και περικοπές στις δημόσιες επενδύσεις. Έτσι στο πρώτο τετράμηνο του 2018 περιέκοψε από τις ήδη ψαλιδισμένες δημόσιες επενδύσεις ακόμα 556 εκμ. ευρώ.

Και βέβαια συνεχίζει να διορίζει τα θεόπνευστα κομματόσκυλά του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *