Τσιπρική ακράτεια

Τσιπρική ακράτεια

- in Επικαιρότητα
0

1. Είναι δύσκολο να βρω να πω κάτι θετικό για την κυβέρνηση και το κόμμα των τσιπριστών. Κάποιοι πρέπει να βοηθήθηκαν για να τους βλέπουν θετικά, αφού οι δημοσκοπήσεις δίνουν ένα 20% των ψηφοφόρων ως οπαδούς. Είναι αυτοί που διορίστηκαν σε δημόσιες θέσεις και πήραν ένα ή άλλο εφάπαξ.

Μα κι αυτές οι φιλεύσπλαχνες πράξεις αντιστρατεύονται το δίκαιο και το ορθό. Οι διορισμοί αφορούν ανάξιους ημέτερους και τα εφάπαξ δόθηκαν στα τυφλά για να δωροδοκήσουν και να πιάσουν κι άλλους ψηφοφόρους-πελάτες.

Ο πρωθυπουργός και η πονηρή προπαγάνδα του προσπαθεί απεγνωσμένα να πείσει πως πάει πια το μνημόνιο, πάει και η λιτότητα και θα έρθει μια κατευναστική κανονικότητα που θα μας κάνει όλους πανευτυχείς. Τελείωσε, βγαίνουμε οριστικά από την κρίση!

Όπως έχουμε πει πολλάκις, ο κ. Τσίπρας είναι ψημένος στο ψέμα και δεν λέει ψέματα παρά μόνο όταν δεν μιλά.

2. Ο τσιπρισμός πάσχει από ακράτεια. Είτε γεροντική είτε βρεφική, το αποτέλεσμα είναι ίδιο – παντού ακαθαρσία.

Το μεγαλύτερο σκάνδαλο της ιστορίας με τη Νοβάρτις αποδείχθηκε μια βρομιά προϊόν των τσιπριστών που ψάχνουν απελπισμένα να βρουν κάτι κάπου να κρατηθούν – και γλιστρούν περισσότερο στις ακαθαρσίες τους.

Ο κ. Σακελαρίου, εγκάθετος των Συριζανελλήνων, παραιτήθηκε από την προεδρεία του ΣτΕ – πότε; – ενάμιση μήνα πριν τη λήξη της θητείας του – «αμαχητί» ανακοίνωσε. Σπουδαία τα λάχανα! Αντί να καταπιαστεί με τις συνταγματικές και διοικητικές παραβάσεις των πατρώνων του τσιπριστών μιλάει για διαρροές αποφάσεων και οικτίρει τους συνταξιούχους – οι οποίοι θα δουν νέες βαθιές περικοπές λόγω των μέτρων του μεγάλου κωμικού διαπραγματευτή. Τέτοιους κουφιοκέφαλους διορίζουν οι τσιπριστές. Όλοι τους χαρακτηρίζονται από ακράτεια.

Γνωρίζουν το ορθό και δίκαιο μα το παραγνωρίζουν αφήνοντας την ακράτεια για την προσκόλληση στην εξουσία να τους εξουσιάζει.

3. Ακόμα και οι ίδιοι γνωρίζουν πως στη μεταμνημονιακή εποχή, αν δεν επιβληθεί νέο μνημόνιο, θα υπάρχει ενισχυμένη εποπτεία και, αν χρειάζεται, θα επιβληθούν νέα μέτρα από την Κομισιόν!

Θα υπάρχουν τακτικές αξιολογήσεις ωσότου αποπληρωθεί το 75% του Δημόσιου Δανείου (= Χρέους). Αν η όποια κυβέρνηση δεν κάνει όλα όσα χρειάζονται, η Κομισιόν εξάπαντος θα επιβάλει νέα μέτρα.

Όπως το αντιμνημονιακό μένος έσβησε με το μνημόνιο που έφεραν οι τσιπριστές οι ίδιοι, έτσι και η «καθαρή έξοδος» θα σβήσει στην ακαθαρσία της ακράτειας των ίδιων. Μόνο που πάλι θα πληρώσει ο λαός – οι πολλοί κουτοί μα και οι λίγοι συνετοί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *