Πολιτική πείρα και τσιπρική τσαπατσουλιά

Πολιτική πείρα και τσιπρική τσαπατσουλιά

1. Δεν μαθαίνουν τίποτα οι γαλαζοαίματοι τσιπριστές συνεχίζοντας τη ρουτίνα της σχιζοφρένειάς τους. Γράφω με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν για την παρουσία της κας Ντόρας Μπακογιάννη στην τελετή ορκωμοσίας κι ενθρόνισης του Ερντογάν.

Μερικοί τσιπριστές ενδέχεται να ξέρουν πως στην διεθνή διπλωματία συνηθίζεται η πρακτική της διατήρησης κάποιου διαύλου επικοινωνίας για την άρση ή πρόληψη επικίνδυνων επεισοδίων, όταν τα επίσημα κανάλια για διάφορους λόγους δεν λειτουργούν.

2. Το 1945 όταν οι Ιάπωνες κατάλαβαν, πριν ακόμα τη ρίψη της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα, πως είχαν ηττηθεί οριστικά, προσπάθησαν να προσεγγίσουν τους Αμερικανούς για κάποια διαπραγμάτευση μέσω των Ρώσων και δη του υπουργού Εξωτερικών Μολότοφ.

Το 1962, στην κρίση των πυραύλων στην Κούβα, ο Ρόμπερτ Κένεντι, αδελφός του Προέδρου, έπαιξε τον ρόλο του μεσάζοντος μεταξύ του Προέδρου και του Νικήτα Χρουστσόφ για να αποφευχθεί ένας πόλεμος.

Πιο κοντά μας και πιο πρόσφατα, το 1994, το αλβανικό δικαστήριο στα Τίρανα καταδίκασε σε πολυετείς ποινές φυλάκισης 5 μέλη της ομογενειακής οργάνωσης Ομόνοιας για κατασκοπία. Οι σχέσεις Αλβανίας-Ελλάδας βρίσκονταν σε ψυχρότατο ναδίρ. Μα ο Αλ. Παπαδόπουλος, τότε υπουργός Οικονομικών, με συγκατάθεση του Α. Παπανδρέου, χρησιμοποίησε ως μεσάζοντα για τους Αλβανούς έναν Ελληνοαμερικανό, τον Μέτο Πάγια που ήταν πλούσιος και είχε άριστες σχέσεις με τον Σάλι Μπερίσα. Έτσι προσεγγίστηκε ο Αλβανός πρωθυπουργός και στην επαναληπτική δίκη οι ομογενείς αθωώθηκαν!

3. Τώρα, τι έπιασε τον κ. Τζανακόπουλο, που είναι τόσο άσχετος (εκτός από κουφότητες) σε θέματα πολιτικής και δημόσιων σχέσεων, να επιτεθεί αρχές Ιουλίου στην κα Μπακογιάννη γι’ αυτήν την προσπάθεια διατήρησης επικοινωνίας με τους Τούρκους καθώς οι επίσημες σχέσεις μεταξύ των χωρών είναι πολύ δύσκολες.

Πριν τον ξύλινο, στομφώδη και ανούσιο Τζανακόπουλο εξεμάνη ο Ανέλληνας Π. Καμμένος διότι, πρέπει να υποθέσουμε, κρατά για τον εαυτό του το λειτούργημα φιλοπατρίας και χαρίζει με τη σέσουλα την πατριδοκαπηλία του. Την Ντ. Μπ προφανώς δεν την χωνεύει- όπως πολλοί άλλοι τους οποίους παραμερίζει με την ψυχρή δική της λογική.

4. Προφανώς ούτε ο ένας ούτε ο άλλος είχαν διαβάσει τα σχόλια που έγραψε η Εφημερίδα των Συντακτών, ένθερμο φερέφωνο της τσιπρικής αλλοπροσαλλοσύνης όταν στις 9/8/18 εγκωμίαζε «τη σωστή κίνηση» της Ντ. Μπακογιάννη! Έγραψε λοιπόν η εφημερίδα:

«Είναι επιβεβλημένο να διατηρούνται οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών με κάθε τρόπο, ειδικά στις περιπτώσεις εκείνες που η κυβέρνηση – η όποια κυβέρνηση – θέλει να αποφύγει τους συμβολισμούς της δικής της παρουσίας ή θέλει να στείλει κάποιο μήνυμα στην γείτονα με την υψηλού επιπέδου απουσία της. Η Ντόρα Μπακογιάννη με τη μεγάλη πολιτική εμπειρία της… αυτά τα γνωρίζει πολύ καλά… Η αντιπολίτευση μπορεί και πρέπει να παίζει, όπου μπορεί, ουσιαστικό κι εποικοδομητικό ρόλο».

Είναι ολοφάνερη η διαφορά μεταξύ των δημοσιογράφων που τέλος πάντων έχουν κάποιες πληροφορίες και των πολιτικών στον τσιπρικό τριτόκοσμο αμάθειας και ασχετοσύνης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *