Ε1758: Υπουργεία!!!

Ε1758: Υπουργεία!!!

- in Επικαιρότητα
0

Έχουμε λοιπόν κυβέρνηση, πολλά υποσχόμενη και τουλάχιστον όπως φάνηκε μέχρι στιγμής με εικόνα αξιοπρέπειας και νοικοκυρεμένη.

Κυκλοφόρησε και η ακόλουθη λίστα για την Ευρώπη που δείχνε μια ακόμη άποψη της τρέλας στη χώρα μας:

Μα τόσοι υπουργοί και υφυπουργοί (64) δεν χωράνε στη μεγάλη αίθουσα του Υπουργικού Συμβουλίου! Και τους χρειαζόμαστε πράγματι τόσους Υπουργούς Επικρατείας (3) και παρά τω Πρωθυπουργώ υφυπουργούς (2);

Επίσης έχω με αυτή τη λίστα και το σχόλιο/ανάρτηση από φίλο που ασχολείται με την ΝΔ στην περιοχή του με τα ακόλουθα:

«Η Ελλάδα με μεγάλη διαφορά έχει τους περισσότερους (64) υπουργούς από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Η Γερμανία π.χ. με 85 εκατομμύρια πληθυσμό και 20 φορές μεγαλύτερο εθνικό εισόδημα από αυτό της Ελλάδος έχει μόνο 15 βουλευτές, το ίδιο βέβαια συμβαίνει με την Γαλλία που και αυτή έχει μόνο 15 υπουργούς. Ακόμη και η «υπανάπτυκτη» Τουρκία του Ερντογάν έχει μόνο 17 υπουργούς!!!»

(Προσέξτε! Και η Κύπρος με πληθυσμό στο ένα ένατο της Ελλάδας έχει 20 υπουργούς! Δηλαδή είναι 3 φορές χειρότερη!)

Αν προσθέσουμε σε αυτό ότι όλα αυτά τα άτομα με ελάχιστες εξαιρέσεις έχουν ψηφιστεί για την βουλευτική τους ιδιότητα σημαίνει ότι θα βλέπουμε και πάλι μια βουλή σχεδόν άδεια σε κάθε συνεδρίαση…

Επίσης άκουσα ότι το Υπουργείο Οικονομίας ετοιμάζει το πρώτο του νομοσχέδιο για να παρουσιαστεί στην ολομέλεια καθώς και τα υπόλοιπα υπουργεία τα δικά τους.

Τελικά οι ρόλοι εδώ (πέρα της σύγχυσης που προκαλείται με την απουσία των βουλευτών από το έργο τους), έχουν ανατραπεί. Υποτίθεται ότι η Βουλή νομοθετεί και αποτελεί την νομοθετική εξουσία και η εκτελεστική εξουσία = υπουργοί κ.λπ. εκτελούν….

Τα σχόλια δικά σας…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *