Ε1406: Ουκρανία, ΝΑΤΟ και Ρωσία

Ε1406: Ουκρανία, ΝΑΤΟ και Ρωσία

Στην απέραντη ψευδολογία τους που επιχειρεί να δικαιολογήσει τη βάρβαρη εισβολή στην Ουκρανία, οι τιποτένιοι Ρώσοι Πούτιν, Λαβρόφ, Ζαχάροβα και άλλα ανδρείκελα του Πούτιν, αναφέρουν την εγκατάσταση νατοϊκών βάσεων στην Ουκρανία κι επομένως την άμεση απειλή κατά της Ρωσίας.

Ούτε η Ουκρανία είναι στρατιωτική απειλή κατά της Ρωσίας ούτε το ΝΑΤΟ. Το αμερικανοκίνητο ΝΑΤΟ έχει βάσεις από τις οποίες μπορεί να πλήξει αποτελεσματικά τη Ρωσία και στην Ευρώπη και στην Ασία. Δεν το έχει κάνει, ούτε πρόκειται να το κάνει εκτός κι αν η Ρωσία επιτεθεί σε κράτος μέλος του. Διότι το ΝΑΤΟ είναι αμυντικός οργανισμός, αμυντική συμμαχία. Έτσι ήταν και θα είναι από τότε που ιδρύθηκε στις αρχές του Ψυχρού Πολέμου, όταν η Σοβιετική Ένωση ύψωσε το “σιδηρούν παραπέτασμα” για να κρατήσει “ασφαλή” την αυτοκρατορία της – για να μην αυτομολήσουν οι δορυφόροι της από την αγκαλιά της ρωσικής αρκούδας στην ελευθερία και δημοκρατία της πολιτισμένης Δύσης.

Οι Βαλτικές χώρες Λετονία, Εσθονία (και Λιθουανία) συνορεύουν με τη Ρωσία και προσχώρησαν στο ΝΑΤΟ το 2004, πριν σχεδόν 20 έτη. Έχουν νατοϊκές βάσεις. Αν αυτές είναι (επιθετική) απειλή κατά της Ρωσίας, γιατί δεν εισέβαλε σε αυτές τις χώρες ο ηρωικός στρατός του Πούτιν – οι μηχανόβιοι “Λύκοι της Νύχτας”, οι μισθοφόροι Wagner, οι Τσετσένοι και τα αμούστακα μαστουρωμένα από προπαγάνδα παιδιά της Ρωσίας;

Μετά, πώς τόσες δεκαετίες τώρα, οι νατοϊκές δυνάμεις, δεν έκαναν καμιά επιθετική κίνηση, καμιά εισβολή, καμιά βομβαρδιστική ενέργεια σε ρωσικά εδάφη; Οι μόνοι που έκαναν εισβολές είναι οι Σοβιετικοί και τώρα οι φιλειρηνικοί απατεώνες Ρώσοι του Πούτιν. Το 1956 τα Σοβιετικά τανκς του Χρουστσόφ εισέβαλαν στην Ουγγαρία. Αργότερα τα τανκς του Μπρέζνιεφ εισέβαλαν στην Πράγα. Αργότερα εναντίον της Αλληλεγγύης στη Βαρσοβία. Μετά, στην Γεωργία επί Πούτιν και στην Κριμαία (2014). Τώρα δεύτερη επίθεση στην Ουκρανία.

Οι μόνοι που κάνουν εισβολές είναι οι Ρώσοι! Και, σαν τον Χίτλερ που πάντα προστάτευε τους Γερμανούς, όλα γίνονται για να προστατευθούν οι Ρώσοι. Μα η μαμά Ρωσία είναι μια χώρα τεραστίων και αχανών εκτάσεων. Γιατί όλοι αυτοί οι Ρώσοι που χρειάζονται προστασία δεν έρχονται στη μαμά τους να προστατευθούν;

Εγώ θα αντιμετώπιζα τον Λαβρόφ ως εξής: Γιατί όλες οι πρώην χώρες-δορυφόροι της Μόσχας από τις 3 Βαλτικές ως τη Μογγολία δεν θέλουν (ερωτικές) σχέσεις με τη Ρωσία του Πούτιν, του Μεντβέντεβ, της Ζαχάροβα και της δικής τους ενσωμάτωσης του απόλυτου ψεύδους; Γιατί όλες θέλουν να ενταχθούν στο αμυντικό ΝΑΤΟ;

Γιατί σας σιχαίνονται και σας φοβούνται. Γιατί είστε ο μόνος αιωνίως μεθυσμένος λαός που συμπεριφέρεται αδιάντροπα σαν νταής, εκφοβιστής, ληστής και δολοφόνος. Θέλουν τη Δύση, έστω και παρηκμασμένη, γιατί αυτή προσφέρει κάποια ελευθερία και δημοκρατία και, κυρίως, προστασία ενάντια σε αποχαλινωμένους χοντρόμυαλους νταήδες σαν εσάς.

Κι εσείς δεν φοβάστε στρατιωτική απειλή. Φοβάστε, σαν χολερική χούντα φασιστών, την πολιτισμική απειλή. Διότι οι λαοί που καταδυναστεύετε κάποια ώρα θα αντιληφθούν πως όλο το συνάφι σας είναι καθάρματα, βδέλλες, παράσιτα, ένα καρκίνωμα στο σώμα της ανθρωπότητας.

Αμφιβάλλω όμως αν ο κ. Λαβρόφ σε όλη τη σοβαρή επισημότητά του θα καταδεχθεί να ακούσει αυτά τα λόγια ή να απαντήσει με αντίστοιχα επιχειρήματα. Διότι όλοι αυτοί οι επίσημοι αξιωματούχοι της νέας Ρωσίας είναι διαποτισμένοι με βότκα και πουτινισμό – ένα μείγμα εξίσου βλαβερό σαν το ούζο και τον τσιπρισμό. Το καταφανές αποτέλεσμα: αλαζονεία, απληστία, ασυναρτησία, ασχετοσύνη, κι εξουσιολαγνεία.

Προσέξτε όσοι ασκείτε τη διορατικότητα και τη λογική σας.

Επί 18 έτη οι 3 βαλτικές χώρες μέλη του ΝΑΤΟ στα σύνορα με τη Ρωσία δεν απείλησαν ούτε στο ελάχιστο αυτήν τη χώρα. Ο δε Πούτιν ένιωθε αρκετά ασφαλής ώστε να μην διαλαλεί πως απειλείται και να αναγκαστεί να εισβάλει. Θα το έκανε ίσως μα ξέρει πως θα υπήρχε άμεση απάντηση με μαχητικά και τανκς και πυροβόλα του ΝΑΤΟ.

Επιτίθεται σε μια αδύναμη χώρα (μόλις 170.000 στρατό και καθόλου αεροπορία ή ναυτικό αξιόμαχο) και κάνει πως απειλείται και πως είναι δική του χώρα ενώ επί 30 έτη είναι ανεξάρτητη.

Και το σπουδαιότερο, οι Ουκρανοί δεν φοβούνται να πεθάνουν και προβάλλουν αντίσταση λυσσασμένη και αυτοθυσία άγνωστη στους τιποτένιους πουτινιστές.

Οι φωτογραφίες των δυο ηγετών με τους συνεργάτες τους τα λένε όλα:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *