Ε1729: Ο Πούτιν απαντά!

Ε1729: Ο Πούτιν απαντά!

- in Επικαιρότητα
0

Ο πρόεδρος Πούτιν επισκέφθηκε μεγάλο Γυμνάσιο λόγω της επικείμενης γιορτής για τη μεγάλη ρωσική νίκη στο Στάλινγκραντ, μια από τις πολλές καμπές της Ιστορίας όπου άλλαξε ο ρους του 2ου ΠΠ. Κάθε χρόνο τον Φεβρουάριο εορτάζεται μεγαλόπρεπα η νίκη εκείνη όπου πολλοί Ρώσοι πέθαναν, πολλοί από τα όπλα των συντρόφων της KGB που δεν ανεχόταν καμιά οπισθοχώρηση. Και ο ηγέτης πάντα εξυμνεί τον ηρωισμό και κατοίκων και στρατιωτών και KGB που έδιωξαν τους Ναζί από τα ρωσικά εδάφη στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο

Φέτος, 2023 είναι η 80ή επέτειος. Και τα γερμανικά τανκς τώρα και Λέοπαρντ-2 ξανά επιτίθενται στους Ρώσους ήρωες που επιχειρούν με αυτοθυσία να εκδιώξουν τους νέο-Ναζί φασίστες από την Ουκρανία.

Πίσω τώρα στο Γυμνάσιο και στον “αιώνιο” πρόεδρο.

Τους μιλάει εύγλωττα για τον πατριωτισμό των Ρώσων. Και η νίκη στο Στάλινγκραντ ή Βόλγογκραντ όπως λέγεται τώρα, είναι μόνο μια από τις πολλές στην ιστορία του ένδοξου έθνους. Η Ρωσία είναι όπως ήταν πάντα, από την εποχή των Ρους στον 13ο αιώνα ένα ισχυρό κράτος (και ας ήταν υπό τον έλεγχο των Μογγόλων), όταν ο πρίγκιπας Νέβσκι κατατρόπωσε τους Τεύτονες Ιππότες (= Γερμανούς) παρασέρνοντας τους στην παγωμένη λίμνη Peipus όπου βούλιαξαν με τη βαριά πανοπλία τους (1242). Και ο τωρινός πρόεδρος εργάζεται μόνο για την ευημερία του λαού.

Στο τέλος της ομιλίας υπάρχει μια περίοδος 20 λεπτών για ερωτήσεις.

Η νεαρή Νατάσα σηκώνει το χέρι. “Γιατί εμείς πήραμε την Κριμαία από τους Ουκρανούς κι εγκαταστήσαμε στρατεύματα στις νοτιοανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας; Και γιατί τώρα στέλνουμε συνεχώς και άλλους στρατιώτες στην Ουκρανία;”

“Πολύ καλές ερωτήσεις!” λέει ο Πούτιν. “Θα τις απαντήσω μετά το διάλειμμα.”

Κι εκείνη την ώρα χτυπά ένα κουδούνι και η συγκέντρωση διαλύεται για να πάνε για μεσημεριανό 91 μαθητές.

Σε όλη τη διάρκεια του γεύματος στην τραπεζαρία ακούγεται πολύ σούσουρο και τι ωραία που τα λέει ο πρόεδρος…

Επιστρέφουν όλοι και όλες στην αίθουσα για να συνεχιστεί ο διάλογος και οι ερωταπαντήσεις. Επικρατεί σιωπή για λίγες στιγμές. Μετά η νεαρή Τάνια σηκώνει το χέρι και λέει:

“Εγώ τώρα έχω τέσσερεις ερωτήσεις, κύριε πρόεδρε. Γιατί εμείς πήραμε την Κριμαία από τους Ουκρανούς κι εγκαταστήσαμε στρατεύματα στις νοτιοανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας; Και γιατί τώρα στέλνουμε συνεχώς και άλλους στρατιώτες στην Ουκρανία; Επίσης, γιατί το κουδούνι χτύπησε 15 λεπτά νωρίτερα για το διάλειμμα; Και τέλος, που στον διάολο εξαφανίστηκε η κολλητή μου η Νατάσα; ”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *