Ε1769: Ατελείωτες γκάφες ανεπάρκειας

Ε1769: Ατελείωτες γκάφες ανεπάρκειας

Ακόμα και οι πιο ακραιφνείς υποστηρικτές της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη βλέπουν τώρα, μόλις 2 μήνες μετά τις εκλογές του Ιουνίου (2023) πως η κυβέρνηση δεν λειτουργεί σύμφωνα με τις προεκλογικές εξαγγελίες της για αποτελεσματικότητα και πάταξη διάφορων παραβάσεων.

Δεν νομίζω πως ο Μητσοτάκης πρόκειται να κάνει πολλά για πραγματικές μεταρρυθμίσεις. Διότι από το τότε που σταμάτησε να τις προωθεί στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και ιδίως αφότου εκλέχτηκε πρόεδρος της ΝΔ,

εγκλωβίστηκε πλήρως στο κλουβί της νοοτροπίας του κοινού πολιτικάντη. Για πραγματικές μεταρρυθμίσεις για τις οποίες φωνάζουμε όλοι χρειάζεται γνώση την οποία ούτε ο Μητσοτάκης ούτε κανείς άλλος στη ΝΔ, ή στην ευρύτερη παράταξη ή στον πολιτικό κύκλο της Ελλάδας διαθέτει: μα ούτε και τη θέληση!

Οι Νεοδημοκράτες (και κεντροδεξιοί γενικά ή φιλελεύθεροι, δήθεν) δεν είναι τόσο ανίκανοι όσο το άθλιο τσούρμο των τσιπριστών ή κεντρο-αριστερών ή αναρχο-αριστερών, μα, δεν έχουν πραγματική θέληση και γνώση!

Στα άρθρα μας έχουμε δείξει επανειλημμένα τι χρειάζεται….

Είναι γνωστές οι παρανομίες με τις παραλίες, τις άνομες οικοδομές, τις υπερτιμήσεις, νοθείες, τις εικονικές εκπτώσεις, τις φοροδιαφυγές κ.λπ., κ.λπ. Και την ολιγωρία της κυβέρνησης που τρέχει ασθμαίνοντας και αγκομαχώντας πίσω από τα δυσάρεστα γεγονότα, σε κρίση μετά από κρίση…

Παίρνω λίγες επισημάνσεις από την Καθημερινή 9/8/23.

Κύριο άρθρο: ‘Από κρίση σε κρίση’

Η κυβέρνηση μοιάζει να σύρεται από κρίση σε κρίση, πληρώνοντας το τίμημα της αδράνειας ή ανεπάρκειας μέρους του κρατικού μηχανισμού επί των ημερών της. Αυτό φάνηκε στο πολεοδομικό πάρτι παρανομίας στη Μύκονο, στη Νέα Αγχίαλο, στην ανεξέλεγκτη καταπάτηση των παραλιών και στην αδυναμία της ΕΛ.ΑΣ. να προλάβει τη χθεσινή δολοφονία. Είναι σαφές ότι τα βαθιά προβλήματα δεν λύνονται με νόμους, ΠΝΠ ή το επιτελικό κράτος. Χρειάζεται ξήλωμα και ξαναστήσιμο ζωτικών πυλώνων του κράτους, εάν όντως θέλουμε να γίνουμε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα.

Νότης Παπαδόπουλος – για τις επιδοτήσεις για ηλεκτρικά ποδήλατα που έπρεπε να είχαν δοθεί πριν 2 έτη!

Το να θέτει μια δημόσια υπηρεσία, που έχει αθετήσει έως τώρα όλες τις προθεσμίες για επιστροφή της επιδότησης στους πολίτες, προθεσμία τη 15η Αυγούστου, όταν είναι γνωστό ότι μεγάλη μερίδα του κόσμου λείπει σε διακοπές, είναι αν μη τι άλλο εξωφρενικό, αν δεν αποκρύπτει κάποια δολιότητα. Το κράτος πρέπει κάποτε να μην κάνει ζαβολιές και να δείχνει υπευθυνότητα απέναντι στον πολίτη που το χρηματοδοτεί. Κύριε Σκυλακάκη, βάλτε τα πράγματα στη θέση τους και διορθώστε τις άστοχες κινήσεις των επιτελών σας.

Πάσχος Μανδραβέλης ‘Τα μυστήρια της ακρίβειας’:

Το κράτος επιδοτεί τις στρεβλώσεις της αγοράς διά της ενίσχυσης των καταναλωτών. Αυτό έγινε οφθαλμοφανές με τα διάφορα pass που θέσπισε η κυβέρνηση. Τι και αν είχαμε –και ίσως έχουμε– την ακριβότερη τιμή στο ηλεκτρικό ρεύμα; Παρενέβαινε η κυβέρνηση, για να ελαφρύνει τους λογαριασμούς μας. Αυτό, όμως, έχει δύο σοβαρές παρενέργειες. Πρώτον, δεν διορθώνονται οι στρεβλώσεις· ούτε από το αόρατο χέρι της αγοράς ούτε από το ορατό του κράτους. Δεύτερον, δημιουργείται «αντικαταναλωτική συνείδηση».

Σάκης Μουμτζής ‘Η διεθνής των χούλιγκαν’:

 Η κοινή δράση των εγχώριων χούλιγκαν με τους Κροάτες –οι οποίοι είναι από τους πλέον αιμοβόρους της Ευρώπης– ήταν αναμενόμενο να καταλήξει σε τραγωδία. Το πρόβλημα βρίσκεται στο ότι, αν η Ελληνική Αστυνομία επιτελούσε το έργο της, δεν θα είχε συμβεί τίποτα. Οι Κροάτες χούλιγκαν θα έπρεπε, αφού εντοπίστηκαν, να απομονωθούν, να συλληφθούν και να εκδιωχθούν από τη χώρα, διότι δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στην Ελλάδα. Το δράμα της οικογένειας του Αλκη Καμπανού είναι πρόσφατο. Τώρα προστέθηκε το δράμα και μιας άλλης οικογένειας. Και δυστυχώς, αυτό το θλιβερό γαϊτανάκι θα συνεχίζεται, χωρίς να μπορεί κανένας να το σταματήσει. Φτάνουν πια τα αναμμένα κεράκια και τα κρεμασμένα κασκόλ εις μνήμην. Στην περίπτωση του οπαδού της ΑΕΚ, οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο και θα πρέπει να αναζητηθούν. Οποια δικαιολογία και να προβάλει η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, σίγουρα θα κάνει χειρότερη τη θέση της.

Γ Λάλιος ‘Ξαπλώστρες διπλώνουν πετσέτες απλώνουν’:

Η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ιρις Λυκουριώτη («Θα πουλάμε και ξαπλώστρα σε αρχαιολογικό χώρο;», Parallaximag.gr) εκτιμά πως «η μάχη για τις ξαπλώστρες έχει πολλά παρακλάδια και ναι, είναι μάχη για τα κοινά», καθώς ο δημόσιος, κοινόχρηστος χώρος έχει μπει στη χώρα μας στο στόχαστρο μεγάλων κτηματομεσιτικών πολυεθνικών…. Το ερώτημα είναι αν οι κυβερνώντες έχουν πάρει το μήνυμα ότι οι αιγιαλοί και οι παραλίες δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται ως οικονομικοί πόροι. Ανήκουν πρωτίστως στην κοινωνία, που είναι έτοιμη να τους διεκδικήσει.

Τέσσερα εντελώς διαφορετικά θέματα παρανομίας που συνδέονται μόνο λόγω της ανεπάρκειας των κρατικών υπηρεσιών και των πολιτικών προϊσταμένων τους που είναι τα μέλη της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Τι αξία έχει αυτή η φάρσα της ορκωμοσίας όταν την ίδια μέρα κιόλας ο όρκος έχει παραμεριστεί για να λειτουργήσει ο φανφαρονισμός, η συνήθεια των διορισμών, το «πολιτικό κόστος» και οι άλλες ανοησίες των εξουσιαστών;…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *