Ε1727: Απαραίτητες ξαπλώστρες!

Ε1727: Απαραίτητες ξαπλώστρες!

                              

Κατάληψη παραλιών από ομπρέλες

Η Καθημερινή της Παρασκευής 4/8/23 είχε τρία τουλάχιστον άρθρα που διάβασα τα οποία καταδίκαζαν τους αισχροκερδείς επιχειρηματίες των beach-bar και την ολιγωρία τοπικών δημαρχιακών και κρατικών υπηρεσιών κι εγκωμίαζαν την πρωτοβουλία πολιτών με τα «κινήματα πετσέτας» που γνωστοποίησαν τις οφθαλμοφανείς παρανομίες στη Ρόδο, Πάρο, Μύκονο και όπου αλλού.

Υπήρξαν κι άλλα άρθρα νωρίτερα από τον Ιούνιο οπότε άρχισαν να αναδύονται οι βρομερές πρακτικές αυτών των μπαχαλάκηδων των παραλιών μας. Ανθρωπάρια που αγνοούν θεληματικά τη νομοθεσία αιώνων (Ναι, πάω πίσω στο Ρωμαϊκό Δίκαιο) που θέλει τις παραλίες κοινό, δημόσιο αγαθό για χρήση και απόλαυση όλων των πολιτών – και όχι των επιτήδειων που με τις πλάτες της εκάστοτε εξουσίας αισχροκερδούν.

Πολιτών κόσμιο «κίνημα πετσέτας».

Και ο κ. Χατζηδάκης υπουργός δραγομάνος της Οικονομίας δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν θα «χαριστεί» σε αυτούς τους παράνομους των παραλιών που πιστεύουν πως μπορούν να αγνοούν τους Νόμους. (Δεν έχει τίποτα καλύτερο να κάνει ο κομβικός υπουργός μας; Δεν μπορούν οι υπηρεσίες να εφαρμόσουν τον νόμο δίχως παρότρυνση;)

Στην ίδια Καθημερινή, όμως (4/8/23), γράφει και ο αγαπητός μας Σάκης Μουμτζής ένα αρθράκι απίστευτης ρηχότητας προσπαθώντας να δικαιολογήσει και κυβερνητική τυφλότητα και επιχειρηματική εγκληματικότητα.

Πώς;

Πολύ απλά μα και πολύ παράλογα!

Επί χρόνια, γράφει, προσπαθήσαμε να φέρουμε στη θέση των αλητοτουριστών πιο κόσμιους παραλήδες που θα ξοδεύουν. Και το καταφέραμε. Τώρα αυτοί οι ευκατάστατοι τουρίστες θέλουν να έχουν κάποια ποιότητα και στην παραλία με την ξαπλώστρα και την απλοχωριά τους. Δεν θέλουν να δουν ξαφνικά ένα ζευγάρι με δυο-τρία παιδάκια να έρχονται πλάι τους (ή μπροστά τους, ακόμα χειρότερα) και να στρογγυλοκάθονται εκεί πάνω στην απλωμένη πετσέτα τους. Έτσι πρέπει να υπάρχει κάποια ισορροπία, κάποια μέριμνα και για αυτούς τους ανθρώπους.

Που είναι το μαύρο χάσμα παραλογισμού στο σκεπτικό του Μουμτζή; Ή, πιο σοβαρά, πως αυτοκοροϊδεύεται ο ίδιος;

Αυτοί οι ελίτ, οι ευκατάστατοι που αφήνουν λεφτά θα μένουν σε φτωχά για Έλληνες διαμερίσματα και μετά θα πηγαίνουν στις παραλίες των προλετάριων Ελλήνων με τα φτηνά μπήτσμπαρ ή θα εγκατασταθούν σε πιο ακριβά ξενοδοχεία ή άλλα καταλύματα με δικές τους παραλίες, μακριά από τον λαουτζίκο;

Δεν μας τα λέει καλά ο Μουμτζής. Σκόπιμα; Για να μας παρασύρει άραγε μακριά από το κεντρικό θέμα που είναι η αδιαφορία και ανικανότητα των κρατικών υπηρεσιών τις οποίες εποπτεύει η Νέα Δημοκρατία τώρα;

Γιατί δεν γράφει και για την ξεδιάντροπη κατάληψη της ακρογιαλιάς Φαλάσαρνα στην Κρήτη (νομός Κισάμου) όπου φτιάχτηκαν ολόκληρες ξαπλώστρες-κρεβατοκάμαρες – δίχως καμιά άδεια;!…

Ελπίζω να διαβάσει και τα άλλα άρθρα (υπέρ του κινήματος πετσέτας) και κυρίως το άρθρο του Σταύρου Τζίμα για τις κακόβουλες κρατικές υπηρεσίες στα βουνά και στα λαγκάδια μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *