Ε1764: Ξιφομαχία Ουκρανία – Ρωσία

Ε1764: Ξιφομαχία Ουκρανία – Ρωσία

Οι ηγέτες της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ξιφασκίας είναι ασπόνδυλα μαλάκια όπως οι πολιτικές ηγεσίες σε όλη, δυστυχώς, τη Δύση! Θα απορείτε όμως για την εικόνα στην αρχή!

Πρόσφατα (23/7 – 30/7, 2023) το παγκόσμιο πρωτάθλημα έγινε στο Μιλάνο (Ιταλία).

Στις κυρίες, η Olga Kharlan (Όλγα Χαρλάν), Ουκρανή, αφού νίκησε την Ρωσίδα Σμιρνόβα, αρνήθηκε να κάνει χειραψία κι έτεινε το ξίφος της όπως γινόταν στη διάρκεια της πανδημίας.

Η πρακτική αυτή καταργήθηκε τώρα (26/7/23) και η Σμιρνόβα μουλάρωσε. Επί μισή ώρα καθόταν μέσα στην πίστα και αρνήθηκε να φύγει απαιτώντας να τιμωρηθεί η Χαρλάν με αποκλεισμό.

Και αυτό έκαναν οι εξαιρετικά φιλότιμοι επίτροποι της Ομοσπονδίας – απέκλεισαν τη νικήτρια Ουκρανή. Αυτό δε σημαίνει πως η Χαρλάν δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί για δυο μήνες μετά το πέρας του Πρωταθλήματος.

Ίσως να αποκλειόταν και από τους 2024 Ολυμπιακούς στο Παρίσι μα ευτυχώς η Ουκρανική Ομοσπονδία ενέργησε άμεσα και η Διεθνής Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων δέχτηκε την Χαρλάν (η οποία είναι 4 φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια)!

Μετά την επέμβαση της ΔΕΟΑ η Ομοσπονδία Ξιφασκίας ανέστειλε τον αποκλεισμό, μα δεν τον ακύρωσε ώστε η Χαρλάν να δικαιωθεί.

Για πολύ καιρό πρόεδρος της ΔΟΞ ήταν ο Alisher Usmanov, πρώην ξιφομάχος, ολιγάρχης και αυλικός του Πούτιν. Τον Μάρτιο 2022 αφού η ΕΕ επέβαλε κυρώσεις στο πρόσωπο του αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την προεδρεία. Για την ώρα πρόεδρος είναι ο Έλληνας Κατσιδάκης.

Οι Ρώσοι αθλητές είχαν αποκλειστεί από ευρωπαϊκούς και διεθνείς αγώνες, αλλά τον Μάρτιο τους επιτράπηκε πάλι να συμμετέχουν. Κι έτσι η Σμιρνόβα εισήλθε στη σκηνή – ως ουδέτερη, δήθεν.

Στη φωτό αγκαλιάζει τον αδερφό της που αυτόν τον καιρό πολεμά στην Ουκρανία και σκοτώνει Ουκρανούς στρατιώτες, άμαχους, γέροντες, γυναίκες και παιδιά μαζί με τους εισβολείς βάρβαρους συντρόφους του.

Πάνω από 200 Ρώσοι αθλητές που αγαπούν το άθλημά τους, εγκατέλειψαν τη Ρωσία και αγωνίζονται με άλλη υπηκοότητα, δείχνοντας έτσι την αντίστασή τους στον Πούτιν και το αισχρό κλεπτοκρατικό καθεστώς της τωρινής Ρωσίας!

Όχι όμως η Σμιρνόβα. Και άδραξε την ευκαιρία που δόθηκε όταν η ΔΟΞ επέτρεψε σε «ουδέτερους» Ρώσους να συμμετέχουν σε αγώνες.

Συλλογιστείτε για λίγες στιγμές το τι έχουν υποφέρει ως τώρα οι Ουκρανοί από επιθέσεις χερσαίων στρατευμάτων, από αεροπλάνα και από πυραύλους.

Πάλι καλά που η Χαρλάν έτεινε το ξίφος ως χαιρετισμό μόνο!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *