Τσιπρικοί τσαμπουκάδες

Τσιπρικοί τσαμπουκάδες

1. Το ό,τι οι Συριζανέλληνες είναι καθάρματα μεγάλου κυβισμού το έχουμε γράψει μέχρι ναυτίας σε αυτό το ιστολόγιο. Και θα το επαναλαμβάνουμε χωρίς να μασάμε τα λόγια μας και να προσποιούμαστε, όπως κάνουν οι πολλοί σοσιαλδημοκράτες, πως ανήκουν στο λεγόμενο “δημοκρατικό τόξο”. Ο μόνος λόγος που ο κ. Τσίπρας και το τσούρμο του δεν έχουν επιβάλει καθεστώς δικτατορίας, μεταμφιεσμένο σε “δημοκρατικό πολίτευμα” είναι ο φόβος ότι θα κλείσουν οι χρηματικές παροχές από την Ευρώπη.

Αυτή την ώρα (5/4/18) προωθείται ένα “πέπλο προστασίας” για συμβασιούχους έτσι που δια της πλαγίας θα μονιμοποιηθούν, ενάντια σε όλες τις μνημονιακές δεσμεύσεις της τσιπρικής κυβέρνησης, σε 8.166 θέσεις προσωπικού καθαριότητας των Δήμων. Οι συμβασιούχοι γενικά αυξήθηκαν από το 2015 κατά 20% σε 75.810 (από 68.970 το 2016). Έχουν δημιουργηθεί 30 νέες θέσεις γενικών και ειδικών γραμματέων και 600 μετακλητών τα τελευταία 3 χρόνια.

2. Το κόστος το 2017 αυξήθηκε κατά 620 εκμ € από το 2014! Και απορείς πώς στην ευχή επιτρέπουν οι Θεσμοί τη νέα διόγκωση του Δημοσίου ενώ το χρέος της χώρας δεν μειώνεται ούτε στο ελάχιστο.

Πρέπει να υποθέσουμε πως οι Θεσμοί έχουν κουραστεί με τις τσιπρικές κωλοτούμπες, πως έχουν πάθει μαλάκυνση και πως είναι ούτως ή άλλως όχι πολύ υπεύθυνοι στα καθήκοντά τους.

Αντανακλούν υποθέτω τη γενικότερη μαλάκυνση που μιαίνει τους ηγέτες στην ΕΕ.

Μπορεί βέβαια να νομίζουν ειλικρινά πως ο Τσίπρας θα τιμήσει την υπογραφή του τελικά, αν ξαναβγάλει κυβέρνηση. Οπότε πρέπει να υποθέσουμε πως είναι μεγαλύτεροι βλάκες από ό,τι φαίνεται.

3. Η άλωση του κράτους και η παραμονή στην εξουσία εσαεί είναι πλέον ο κρυφός και φανερός σκοπός κάθε κυβέρνησης ακόμα και (στις σοσιαλδημοκρατίες). Αυτό ισχύει πολύ περισσότερο για λούμπεν πολιτικάντηδες από τα κοινωνικά κατακάθια, όπως οι Συριζανέλληνες.

Αυτή την εποχή ο Δ. Παπαγγελόπουλος κάνει ό,τι μπορεί για να κερδίσουν οι τσιπρικές φίλιες δυνάμεις στις Ενώσεις Δικαστών και Εισαγγελέων στις εκλογές του Μαΐου. Γιατί;

Διότι το μεγαλύτερο σκάνδαλο της χώρας, η υπόθεση Νοβάρτις, με δική του προφανή ενέργεια υπό τις εντολές του αρχιερέα του κ. Τσίιπρα, έχει καταπέσει και το ελάχιστο κύρος των τσιπριστών έχει καταρρακωθεί στη φάρσα της προανακριτικής με την ατεκμηρίωτη δικογραφία και τους ανώνυμους κουκουλοφόρους μάρτυρες (ίσως και ανύπαρκτους ή βαλτούς). Επιστρέφει, λοιπόν, μετά την εξαντλημένη πια λασπολογία, η υπόθεση στην τακτική Δικαιοσύνη όπου ελπίζεται πως θα την αναλάβει τσιπριστής και θα την συντηρήσει τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές.

4. Ο Τσίπρας είναι αμαθέστατο τσογλάνι που στα 42 του νόμιζε πως η Λέσβος και η Μυτιλήνη είναι ξεχωριστά νησιά κάπου στο μακρινό Αιγαίο. Τα πτυχία του τα πήρε, λέγεται, μάλλον χαριστικά από επιτροπές καθηγητάδων που ανήκουν ή πρόσκεινται στην Αναρχοαριστερά. Και φυσικά ουδέποτε δούλεψε για τα προς το ζην μα ανδρώθηκε σε απεργίες, διαδηλώσεις και καταλήψεις, στις κομμουνιστικές συνάξεις και στα αμφιθέατρα όπου παπαγάλιζε τις επαναστατικές σαχλαμάρες των νεοκομμουνιστών και σε καφετέριες με φραπεδάκια.

Η νοοτροπία του δεν έχει αλλάξει καθόλου διότι δεν έμαθε τίποτα από τα τρία έτη διακυβέρνησης για να βελτιώσει την πολιτικοοικονομική κρίση. Έμαθε μόνο να χρησιμοποιεί τους θεσμούς και κρατικούς μηχανισμούς για ίδιον όφελος. Έτσι τώρα, διαρρέουν συνεργάτες του, θα διευρύνει τη σκανδαλολογία που αφορά το “τρίγωνο διαπλοκής” με επιθέσεις σε πολιτικούς αντιπάλους, τραπεζίτες αντιπάλους και ΜΜΕ αντιπάλους, ανοίγοντας τους φακέλους των κομματικών δανείων και χρησιμοποιώντας δικογραφίες φούσκες έστω!

5. Προσέξτε!

Ήδη ο κ. Καμμένος του οποίου τα Αγγλικά θαύμασα πρόσφατα για την κομψότητα τους που μοιάζουν με τη σιλουέτα του, διαδίδει πως η ΝΔ έχει μετατραπεί σε πολιτικό βραχίονα μιας “εγκληματικής οργάνωσης” – σίγουρος πάντα για την υπουργική ασυλία του!

Ο Τσίπρας τους έχει θρέψει όλους στη ψευδολογία, σκανδαλολογία και λασπολογία. Πώς αλλιώς θα μπορούσε ένας αμόρφωτος μάγκας να παραμείνει στην πολιτική; Έτσι όλοι αναλώνονται σε κατηγορίες και διαδόσεις αυτού του τύπου. Είναι η βασική τάση που άγαρμπα εξέφρασε ο εκ δεξιών σύντροφος Ν. Νικολόπουλος – “Ας τον δω να κάτσει στο σκαμνί κι ας αθωωθεί μετά”.

Ο δε άλλος κομψευόμενος πρώην δικηγοράκος, με φήμη διαφόρων σκανδάλων στη Ζάκυνθο όπου εκλέγεται, νυν υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής αποφάνθηκε πως ο κ. Μαρινάκης έχει εκλεκτική συγγένεια με την οικογένεια Μητσοτάκη. “Οι εφημερίδες του κ. Μαρινάκη έγιναν ντουντούκες της ΝΔ και του ΔΗΣΥ”!

6. Είναι ο ίδιος που παλαιότερα ήταν υπεύθυνος για τον αθλητισμό – ποδόσφαιρο κλπ. Και τώρα, αντί να τσουβαλιάσει τον ολιγάρχη, πιστολέρο Ιβάν και τη συμμορία του που τρομοκράτησε το γήπεδο, διέκοψε το πρωτάθλημα δείχνοντας πως δεν φταίει ο δικός τους μα όλες οι ΠΑΕ.

Θυμάστε και τη δήλωση του κ. Τζανακόπουλου που ως εκπρόσωπος της τσιπρικής κυβέρνησης νομίζει εαυτόν ευφυέστατο; “Δεν μας τρομάζει το ενδεχόμενο του Grexit, της αποβολής δηλαδή της ΕΠΟ από τη ΦΙΦΑ… Οι αρμόδιοι παράγοντες των ΠΑΕ… θα συνεχίσουν να είναι υπόλογοι απέναντι στο φίλαθλο κοινό”.

Καταλαβαίνετε;

Δεν είναι ο σύντροφος Ιβάν που παρανόμησε. Όλοι μπήκαν στο γήπεδο με πιστόλια βρίζοντας και απειλώντας! Ο σύντροφος Ιβάν ανήκει στο “ηθικό πλεονέκτημα”.

7. Περασμένα, μα όχι ξεχασμένα. Και το ΔΝΤ προειδοποίησε πάλι τους ανεύθυνους εγκληματίες που μας κυβερνούν πως θα πρέπει να προσέχουν με τις παροχολογίες τους και να παρέχουν ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ!

Τους έκοψαν τα 15 δις. Μα δεν έδειξαν τα παχύδερμα να πιάνουν το μήνυμα. Επαναλαμβάνουν την ίδια τακτική.

Ίσως με ένα δυο στραπάτσα ακόμα. Έτσι κι αλλιώς τις Εκλογές και την ήττα δύσκολα θα τις αποφύγουν πια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *