Ε1714: Παράξενη δημοσιογραφία πάλι

Ε1714: Παράξενη δημοσιογραφία πάλι

- in Επικαιρότητα
0

Είναι παράξενο να διαβάζεις στις εφημερίδες ή να ακούς από την τηλεόραση πως ο κ. Ν. Παππάς, πρώην υπουργός και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Σύριζα, κατέβαινε κι αυτός για υποψήφιος πρόεδρος του σεισμόπληκτου κόμματος των τσιπριστών.

Πριν 11 χρόνια, τον Ιούνιο 2012 σε πρωινάδικο του κ. Γιώργου Παπαδάκη, ο Κασιδιάρης πέταξε ένα ποτήρι νερό στην κα. Δούρου του Σύριζα που είπε πως η Χρυσή Αυγή θα γυρίσει τη χώρα 500 χρόνια πίσω. Μετά γρονθοκόπησε την κα. Κανέλλη του ΚΚΕ.

Τα κόμματα, τηλεπαρουσιαστές και παρουσιάστριες/μερικοί φημισμένοι για την αμεροληψία τους δήθεν και τη σοβαρότητά τους, πολιτικοί και αρθρογράφοι ξέσπασαν κατά του Κασιδιάρη: “Άνανδρος νεοναζί ο Ηλίας Κασιδιάρης. Η κυβέρνηση καταδικάζει την κίνηση του Η. Κασιδιάρη. Φασιστοειδής λογική… Το φίδι βγήκε από το αυγό του”. Αυτές είναι μερικές διατυπώσεις κατά του Κασιδιάρη που οπωσδήποτε, παρά το κοστούμι του, έχει χαρακτήρα Ναζί αγριανθρώπου.

Είδα και το βίντεο στις ειδήσεις της κας. Κοσιώνη που και εκείνη μίλησε απαξιωτικά για τον Κασιδιάρη. Μα το βίντεο έδειχνε την κα. Κανέλλη πρώτη να χτυπά με διπλωμένη εφημερίδα τον Κασιδιάρη. Δεν θυμάμαι να άκουσα (ή να διάβασα) κάπου πως η κα. Κανέλλη πρώτη χτύπησε τον Κασιδιάρη!

Η πολιτική ορθότητα της αγίας Αριστεράς επιβάλλει να καταδικαστεί ένας νεοναζί/ακροδεξιός και να αγνοηθεί (όπως τόσες άλλες φορές) η παράβαση των Αναρχοαριστερών.

Η ίδια πολιτική ορθότητα επιβάλλει να περιγράφεται ως “επανάσταση/εξέγερση” των Γάλλων η μαζική τρέλα μπαχαλάκηδων νεολαίων που πυρπολούσαν λεωφορεία, αυτοκίνητα και καταστήματα, κατάστρεφαν κτίρια (Μην καταστρέψτε δημόσια κτίρια, φώναζε ο μισότρελος κομμουνιστής Μελανσόν) και λεηλατούσαν σουπερμάρκετ και καταστήματα υποδημάτων, ηλεκτρονικών και οπτικών. Για μια ολόκληρη βδομάδα.

Και διάβαζες και άκουες στις ειδήσεις πως οι κάτοικοι/πολίτες ξεσηκώθηκαν διότι σκοτώθηκε από πυροβόλο αστυνομικού ένας έγχρωμος μετανάστης, Γάλλος υπήκοος!

Δεν άκουσα ούτε μια φορά πως ο νεαρός δεν σταμάτησε όταν ο αστυνομικός του είπε να σταματήσει και πως αυτή είναι συνηθισμένη πρακτική σε αυτούς τους μπαχαλάκηδες.

Παραθέτω την αναλυτική περιγραφή του Τάκη Θεοδωρόπουλου (Καθημερινή 11/7/23).

Δημοφιλής λεία του εξαγριωμένου όχλου στα προάστια των μεγάλων γαλλικών πόλεων ήσαν, λένε, τα αθλητικά παπούτσια, τα ηλεκτρονικά –κατά προτίμηση τηλέφωνα– και τα καταστήματα οπτικών. Πολλά απ’ αυτά μία μόλις εβδομάδα μετά τις λεηλασίες πωλούνται ήδη στη μισή τιμή, είτε από χέρι σε χέρι είτε στο Διαδίκτυο. Στόχοι, εννοείται, δεν ήσαν μόνον τα καταστήματα, οι μικρές επιχειρήσεις, ακόμη και τα μπαρ. Πυρπολημένα λεωφορεία, τραμ και κατεστραμμένα σχολικά κτίρια συμμετέχουν στον απολογισμό των έξι ημερών που η Γαλλία έζησε μια ακόμη εμφύλια σύγκρουση… Η τελευταία έκρηξη έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τα «Κίτρινα Γιλέκα» και δεν μοιάζει καθόλου, εννοείται, με τις μαζικές διαμαρτυρίες για το συνταξιοδοτικό. Εδώ μιλάμε για ανήλικα παιδιά ως επί το πλείστον. Iσως το μόνο κοινό σημείο είναι η στάση της Αριστεράς του Μελανσόν, ο οποίος είναι πάντα με το μέρος των ξεσηκωμένων και κατά των δημοκρατικών θεσμών. Στην τελευταία του παρέμβαση κάλεσε τους “ξεσηκωμένους” να μην καταστρέφουν δημόσια κτίρια.

Τώρα πάλι ακούσαμε και διαβάσαμε πολλά για τη συντριβή του Σύριζα στις εθνικές εκλογές 25/6/23 και την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα. Ανάμεσα στους υποψήφιους για τη θέση του προέδρου ακουγόταν και το όνομα του Νίκου Παππά.

Ο κ. Παππάς ετούτο, ο κ. Παππάς το άλλο. Μα πάντα “υποψήφιος” και, βέβαια, τωρινός κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

Ελάχιστοι δημοσιογράφοι αναφέρουν πως ήταν κάκιστος προϊστάμενος της ΕΡΤ, εντελώς ανίκανος υπουργός Ψηφιακής πολιτικής, ζητιάνος χρημάτων από διάφορους επιχειρηματίες.

Κυρίως όμως το ότι καταδικάστηκε ομόφωνα από 13 δικαστές σε 2 χρόνια φυλάκισης με αναστολή για παράβαση καθηκόντων βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Τι στην ευχή παθαίνουν οι δημοσιογράφοι;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *