Ε1801 Πως εξοπλίζεται η Χαμάς

Ε1801 Πως εξοπλίζεται η Χαμάς

- in Επικαιρότητα
0

Δεν είναι λίγοι αυτοί που συστήνουν τον αφανισμό της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς που για 17 έτη ως τον Οκτώβριο 2023 διαφέντευε τη Λωρίδα της Γάζας. Ανάμεσά τους και ο Σαλβαδοριανός πρόεδρος Μπουκέλε κι ένας ένθερμος Ινδουιστής.

Αφανίστε τη Χαμάς, είναι το μήνυμα.

Καταστρέψετε την ολοκληρωτικά. Αν οι κοινοί Παλαιστίνιοι δεν θέλουν να υποφέρουν και να σκοτώνονται από τους τρομοκράτες της Χαμάς ή τα πυρά των Ισραηλινών που στοχεύουν τους τρομοκράτες οι οποίοι ζητούν προστασία αναμεσά τους, τότε ας τους εξολοθρεύσουν. Αυτοί οι τρομοκράτες είναι ο αληθινός εχθρός όχι το Ισραήλ.

Υπάρχει όμως το ερώτημα: πού και πώς εξοπλίζονται οι τρομοκράτες της Χαμάς; Πού βρίσκουν τόσα λεφτά;

Τα λεφτά τα παίρνουν οπωσδήποτε από τις πλουσιοπάροχες χορηγίες των ηλιθίων του ΟΗΕ, των ΗΠΑ, της ΕΕ και των πλούσιων αραβικών κρατών. Μερικά όπλα ίσως έρχονται δωρεάν από τη Συρία και το Ιράν.

Αλλά πώς εισέρχονται τη Λωρίδα της Γάζας που ήταν περικυκλωμένη κι ελεγχόμενη σε μεγάλο βαθμό από του Ισραηλινούς;

Ρουκέτες και πύραυλοι και καλάσνικοφ είναι τα κύρια όπλα τους αν και έχουν και αντιαρματικά βλήματα. Σε λίγες ώρες η Χαμάς μπορεί να πλήξει πολλά μέρη στο Ισραήλ με 5 ή 6 χιλιάδες ρουκέτες.

Ρουκέτες και πύραυλοι έρχονται σε διαφορετικά μεγέθη και διαφορετική δύναμη έκρηξης. Και αυτά τα βλήματα γίνονται ολοένα ισχυρότερα και έχουν ολοένα μεγαλύτερη εμβέλεια. Στον πόλεμο της Γάζας το 2008, οι πύραυλοι της Χαμάς είχαν μέγιστο βεληνεκές 40 χιλιόμετρα, ενώ σήμερα φτάνουν 230 χιλιόμετρα.

Οι τρομοκράτες εκτοξεύουν πολλά συγχρόνως σε γρήγορη διαδοχή και μεγάλη πυκνότητα για να ξεπεράσουν την Ισραηλινή άμυνα Iron Dome (αριστερά στη δεξιά φωτό).

Πολλές ρουκέτες φτιάχνονται σε εργαστήρια μέσα στη Γάζα. Πολλές είναι ελαττωματικές και οι εκτοξευτήρες στέλνουν πολλά βλήματα μέσα στη Γάζα και όχι στο Ισραήλ.

Μα το ερώτημα παραμένει. Πώς προμηθεύονται οι τρομοκράτες τον οπλισμό τους και τις πρώτες ύλες για να φτιάξουν δικά τους βλήματα;

Οι πηγές είναι 4: Λιβύη, Συρία, Κατάρ και Ιράν. (Κάποιος Ιρανός καθηγητής στο Χάρβαρντ, Μεχράν Καμράβα, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή 29/10, είπε πως το Κατάρ δεν κάνει τίποτα δίχως την έγκριση των ΗΠΑ και πως οι ηγέτες της Χαμάς που ζουν χλιδάτα στο Κατάρ δεν ελέγχουν τους διοικητές των τρομοκρατών. Αυτά αν θέλουμε τα πιστεύουμε. Πιστεύουμε όμως πως “η λύση των 2 κρατών είναι νεκρή από τη πρώτη δεκαετία του αιώνα”.)

Αυτά τα πολεμικά υλικά έρχονται σε ψαρόβαρκες. Οι Ισραηλινοί δεν μπορούσαν να ελέγχουν όλα τα πλεούμενα. Εξ άλλου δεν είναι δύσκολο να έχεις σχετικά καλό καμουφλάζ. Επίσης έρχονται μέσω ISIS ομάδων που περιφέρονται στη χερσόνησο Σινά.

Μετά είναι τα τούνελ κάτω από τα σύνορα της Γάζας και της Αιγύπτου. Οι Αιγύπτιοι φρουροί είναι πολύ πιο χαλαροί από τους Ισραηλινούς στις επιθεωρήσεις τους.

Πολλά τούνελ καταστράφηκαν από τους Ισραηλινούς κατά καιρούς μα οι τρομοκράτες τα ξανάφτιαξαν ή έσκαψαν καινούρια. Και οι πρόσφατες επιθέσεις των Ισραηλινών στη Γάζα αποκάλυψαν λαβύρινθους τούνελ!

Μα εδώ έχουμε μια αποκαλυπτική κατάσταση. Αυτά τα όπλα δεν είναι φτηνά. Οι Παλαιστίνιοι φανατικοί αντισημίτες αντί να διοχετεύουν τα λεφτά τους στην ανάπτυξη της κοινωνίας, προτιμούν, φαίνεται, να ζουν σε φτώχεια και βρομιά χρηματοδοτώντας τους τρομοκράτες και τους ηγέτες τους που ζουν σε πολυτέλεια στο Κατάρ και από εκεί, εκ του ασφαλούς, παρακολουθούν τους αφελείς φανατικούς τρομοκράτες να σκοτώνονται καθώς σκοτώνουν Ισραηλινούς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *