Και λίγα για την Υγεία

Και λίγα για την Υγεία

1. Αρκετά περί πολιτικής και οικονομίας. Ένα είναι σίγουρο. Δεν διδαχθήκαμε ως μάζα πολιτών σχεδόν τίποτα από την κρίση και την τσαπατσουλιά της τσιπρικής κυβέρνησης.

Όσο για τον ίδιο τον κ. Τσίπρα, αυτός δεν έχει μάθει τίποτα χρήσιμο στη ζωή του – και δεν θα μάθει σ’ αυτή την ενσωμάτωση.

Τον είδα στην τηλεόραση (16/4/18) στη Ρόδο, στο χλιδάτο ξενοδοχείο όπου κατήλθαν οι κορυφαίοι τσιπριστές (ας γευτούν κι αυτοί λίγη άνεση μετά από τόσα χρόνια στην υπηρεσία του φτωχού λαού). Χαμογελούσε μάλλον χαζά κι επιδιδόταν στις μεγαλόστομες σοφίες του. Άκουσα πως η Ελλάδα θα ξανασηκωθεί (χάρη στις πολύ παρεξηγημένες πολιτικές του, υποθέτω) κι έσπευσα ν’ αλλάξω κανάλι. Η συνάντησή του με τον άχρηστο πρίγκηπα της Αλβιώνας ήταν πολύ σύντομη μα θαύμασα πάλι τα Αγγλικά του.

Υποθέτω πως, ναι, η Ελλάς θα ξανασηκωθεί και θα υπάρξει ανάπτυξη, μόνο που κανείς δεν ξέρει πότε ακριβώς. Σίγουρα όμως μόνο μετά την εξαφάνιση από την πολιτική του τσιπρισμού. Για την ώρα η χώρα παραμένει κλινήρης.

2. Για την ώρα έχουμε κάτι φρικώδη στοιχεία από την Ελληνική Στατιστική Αρχή σε σχέση με την κατάσταση υγείας της χώρας η οποία όχι μόνο δεν βελτιώνεται, άσχετα με τις αρλούμπες Τσίπρα, Τσακαλώτου, Παπαδημητρίου κλπ, μα επιδεινώνεται.

Κατά την Ελστάτ λοιπόν δεν απευθύνθηκαν στις υπηρεσίες υγείας ενώ έπρεπε

2010: 4,2% του πληθυσμού

2012: 9,9% του πληθυσμού

2014: 12,7% του πληθυσμού

2016: 14,4% του πληθυσμού

Εδώ τουλάχιστον έχουμε ανάπτυξη! Αλλά πρόσθετη ανάλυση ακρίβειας δείχνει πολύ πιο ανησυχητική επιδείνωση – στο 20% που είναι οι πολύ πτωχοί. Διότι σε αυτό το τμήμα η αύξηση είναι τσιπρικά μεγαλειώδης:

Το 2015 το ποσοστό αυτού του στρώματος ήταν 19,7%

Το 2016 το ποσοστό αυτού του στρώματος ήταν 36,5%!

Με άλλα λόγια, χάρη στις αξιέπαινες υπηρεσίες του τσιπρισμού, όχι μόνο η μισητή Μεσαία Τάξη φτωχοποιήθηκε λυσσαλέα, μα και τα ήδη στερημένα στρώματα του λαού έγιναν φτωχότερα!

3. Υπάρχουν και άλλοι δείκτες που φωτίζουν ακριβέστερα από τα πρωθυπουργικά χαμόγελα και τις ανοησίες περί ανάπτυξης και ξανά-σηκώματος. Ένας είναι η βρεφική θνησιμότητα που άρχισε να αυξάνεται από το 2012.

(Ελστάτ:)

2008 – 2,70 τοις χιλίοις

2012 – 2,90 τοις χιλίοις

2015 – 4,20 τοις χιλίοις

2016 – 4,20 τοις χιλίοις

Αύξηση και στα άτομα με βαριά χρόνια προβλήματα (Ελστάτ):

2011 – 23,2%

2012 – 23,7%

2013 – 23,7%

2014 – 23,9%

2015 – 24%

2016 – 24%

Στο τέλος του έτους 2015 βλέπουμε το ποσοστό δαπανών υγείας που επενδύθηκε για διάφορα μέτρα και τμήματα πρόληψης και προαγωγής στα κράτη – μέλη του ΟΟΣΑ σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Οργανισμού (σ. 16 Καθημερινή 15/4/18):

Καναδάς: 6,2%

Βρετανία: 5,2%

Γενικός μέσος όρος: 2,8 %

Πορτογαλία: 1,8%

Ελλάς: 1,3% (τελευταία)!

4. Που είναι, λοιπόν, η κοινωνική πολιτική για την οποία κομπάζουν οι τσιπριστές; Η μόνη κοινωνική πολιτική που επεδίωξε με αμείωτη αφοσίωση ο τσιπρισμός, όπως σε κάθε άλλο αναρχοαριστερό ή σοσιαλιστικό καθεστώς που γνωρίζουμε στην ιστορία, είναι η σταδιακή φτωχοποίηση των πάντων, εκτός από το τσούρμο των κομματόσκυλων διορισμένων στο Δημόσιο, και η προσκόλληση στην εξουσία για καλοπέραση και μαγκιά.

2 Comments

  1. Αλφειός

    Αγαπητέ κε Π.Πετριά χαίρετε,
    δεν μπορούσατε όμως να αποφύγετε τα μαθηματικά (Στατιστική) 🙂 🙂 Και καλά πράττετε, βέβαια!
    Βλέπετε λοιπόν, ότι η ταχύτητα ολίσθησης είναι μεγαλύτερη από τις άλλες χώρες; Γιατί, λέτε ότι: "Αλλά και σε άλλες χώρες η κατεύθυνση είναι προς τη βαρβαρότητα."
    Σωστά, αλλά όχι μ' αυτόν τον ρυθμό! Και ελπίζω όχι με ισχυρότερο ρυθμό μεταβολής!
    Λες και μας έχει βάλει στο στόχαστρό του ο Shiva ( έχω μάθει ότι διακράτησε το … τόξο του Άρτζουνα! Αλίμονό μας 🙂
    Υ.Γ. Να δώσετε και τα συγχαρητήρια ( στους διαχειριστές ; ) για τις εξαιρετικές και σχετικές φωτό που συνοδεύουν τα άρθρα!
    Με εκτίμηση, φιλικά και λίγο χιούμορ
    Ο Αλφειός

    1. Π. Πετριάς

      Ευχαριστούμε!

      Ναι, ο ρυθμός διαφέρει. Μα υπάρχουν και ταχύτεροι, όπως και βρασδύτεροι΄από τον δικό μας.

      Ναι, οι φωτογραφίες είναι ωραίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *